Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

NiMH laadija

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    NiMH laadija

    Olemas üks vana Ericson GSM akulaadija, kuhu aku peale käis (sihuke lapik) ja laadis 5 elemendist koosnevaid patareisid. Kirjade järgi meie Elcoteq's kokku pandud.
    Küsimus oleks: kas kusagil netis eksisteerib sellise asja kohta skeemi või üldse mikrokontrolleriga laadijate skeeme?
    Plaadilt skeemi maha võtta poleks mingit probleemi, aga just see kontroller seal peal on mõistatus. Niipalju on aru saada, et tegemist ST Microelectronics tootega, kuid siis järgnevad mingid väheütlevad "94B505 MALAYSIA". Kest on SO20 ja miskipärast kahtlus, et tegemist ST62 seeriast tootega, aga kas on...
    Idee mul selles, et tahaks seda laadijat veidi ringi teha erinevatele NiMH elementidele ja oleks huvitav teada, missuguseid ahelaid selleks muuta.

    #2
    Mul oli umbes sama situatsioon, äkki annab see vana foorumi teema vähe infot..
    http://www.tevalo.ee/foorum/index.ph...c=6724&hl=chip

    Comment


      #3
      Tänud vastuse eest!
      Need sigaretusüütajast mobiililaadijad, tundub, on enamasti "step-down" pingemuudurid...toroid sees ja impulss-stabilisator, et kasutegur suur oleks. Neidki vedeleb mul siin paar tükki. Tõeline aku laadimise moodul on tavaliselt mobiili sees ja muidugi teiste ahelatega nii seotud, et eraldi laadijat neist nii lihtsalt välja ei mõtle.
      Tahtsin Li-Ion akude laadiat ehitada 6110 baasil (mobiili skeemgi lausa olemas) aga võta näpust...laadimise kivi UBA2006T on üldise power supply kiviga kokku "laulatatud" ja mõistus ei hakka peale.

      Comment


        #4
        Aga siis polegi muud, kui võtta 6110 (5110 laeb ka Li-Ion'e) ja seda kasutada laadijana. Vajalik muidugi need takistid, mis akus, muidu mobla ei lae.
        Head susserdamist !

        Comment


          #5
          Mobiiliga laadinud seni olengi...aga...
          Ideeks ehitada Luxeon valgusdioodi (sellise Tevalost omandasin soliidse raha eest) baasil suht miniatuurne taskulamp. Toiteks oleks 1 või 2 Li-Ion elementi (6110 akud) vastava step-up-down stabilisaatoriga ja laadimismooduliga, et saaks ka pisikese mobiilialaldiga laadida. Loomulikult jääksid alles akudes sisalduv elektroonika, mis kaitseks neid liigse tühjenemise ja lühise eest. Luxeon töötab 350mA ja 3,4 voldiga....1200mA aku peaks vastu päris kaua. Variant oleks muidugi osta MAX'i spetsiaalne laadimiskivi Li-Ion akudele...
          On keegi midagi sarnast valmis ehitanud?

          Comment


            #6
            Originally posted by sebastian@Apr 21 2004, 16:35
            On keegi midagi sarnast valmis ehitanud?
            Sai tehtud selline isend vana 5110 baasil, mis ei läinud võrku ( kukkunud ja remont kallim kui uus ) . Rookisin plaadilt maha suuremad jubinad, mis ei olnud seotud laadimisega ja kleepisin teise tagapaneeli esimese poole asemele. Sellega sain 2 akut kaasas kanda, laadimine küll korraga ühele, aga kiiret pole. Taskulamp muidugi midagi vapustavat polnud, korralikke dioode siis ei jaksanud muretseda ja nüüd on huvi asja vastu raugenud (5110 leidis ka uue rakenduse).
            Head susserdamist !

            Comment

            Working...
            X