Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

3,3 V loogika ühildamine 5 V TTL-loogikaga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

3,3 V loogika ühildamine 5 V TTL-loogikaga

Võhik palub abi. Tahan paaritada 3,3 V nivool töötavat Raspberry Pi-d 5 V TTL-loogikal ehitatud Apple //e-ga (1983. aastast). Kas ma saan maailma asjadest väga valesti aru, kui arvan, et
    1) Apple-i väljundisse tuleks panna pingejagur (ülal näiteks 2,2 k ja all 3,3 k takisti) ja signaal Pi GPIO sisendisse võtta selle keskelt,
    2) Pi GPIO väljundi võiks otse Apple-i sisendisse lasta

?

Vs: 3,3 V loogika ühildamine 5 V TTL-loogikaga

Comment

PI toitub 5 voldist.
      Kui sinna plaadle sokutada üks bufferkivi vahele ja toita seda 3 voldiga.
      Mis siis saab?
      Tavaliselt keerab loogika kuskil 2V juure ringi.

Peab proovima.
      Mul ka PI-ga SUUREd plaanid.

Comment

mina kasutan sellist lahendust
        http://playground.arduino.cc/uploads/Main/i2c-level-shift-mosfet.png

Comment

Comment

Ma ise plaanisin 80'ndate komput ja PI'd siduda sellise vidinaga nagu seda on seal listis: http://www.elfadistrelec.ee/et/kompo...s/c/cat-776110
            Idee poolest v6iks ju toimida, eks praktika n2itab
            V2ntv6ll on selleks k6ver, et mahuks mootorisse 2ra.

Comment

Comment

Teemaalgataja soovib ilmselt kaks seadet serial- e. com-porti pidi kokku panna. Sinna on need bidirectional ... asjad natuke overkill, kuigi täiesti toimivad.
                Com pordile piisab suunal 5V->3,3V tõesti pinge jagurist, vastupidi võib otse ühendada. No ohutuse mõttes võiks mõnekümne- kuni mõnesajaoomise takisti vahele torgata.
                Ja siis tuleb katsetada. Erinevatel tehnoloogiatel loogikate läved siiski pisut varieeruvad. Kui suunal 3,3V->5V tekib palju vigu, peab mingit sorti nivookonverterit kasutama, kasvõi kõige labasemat transistoridel varianti.
                viimati muutis kasutaja tcumen; 29 April 2016, 19:43.

Comment

Oleneb mida yle seriali lasta. Ja oleneb kui v6imekas serial port kompul on. Ma proovisin ise 9600 kiirusega, viide andis tunda. Pi serial terminal saadab ansi esc koodidega osad asjad, seega tuleb neid kompu pool t88delda v6i siis saab pi poolel selle kinni keerata. Ma ise plaanisin rohkem otse isa siinile asja istutada, siis justkui see nn bidirectional translaator on nagu k6ige mugavam.

V2ikene klipikene sellest seriali kaudu yhendumisest: https://youtu.be/UjzpgUoWuxw
                  viimati muutis kasutaja Mephistopheles; 30 April 2016, 01:21. Põhjus: Youtube link

Comment

Esmalt postitatud Mephistopheles poolt Vaata postitust
                    Oleneb mida yle seriali lasta. Ja oleneb kui v6imekas serial port kompul on. Ma proovisin ise 9600 kiirusega, viide andis tunda.
                    Sain käima ühenduse Rasperry PI ja PICi vahel üle USB kanali.
                    Kiirus oli seatud SetBaud=115200;

Kui saab USB A kaabli (tehtud, ostetud) siis saab seda ühendust ka PC-ga proovida.
                    PC <> PIC puhul töötab.

Muuseas, väliselt täpselt ühesuguste kaablite (USB printer) puhul kõigub USB toitepinge tuntavalt.
                    Näited 5 V, 4,5 V, 3,75 V. Andis PIC-i toitena tunda.

Comment

Re: Vs: 3,3 V loogika ühildamine 5 V TTL-loogikaga

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                      Teemaalgataja soovib ilmselt kaks seadet serial- e. com-porti pidi kokku panna. ..
                      Tegelikult tahan Apple'i printeri (paralleel-)kaardi kaudu infot vahetada mõne masinaga, millel rohkem välismälu kui 2*140KB. Pi tundub sobiv küllalt. Ain't igasugu muud asjad on katsetusi edasi lükanud.

Comment

Vs: Re: Vs: 3,3 V loogika ühildamine 5 V TTL-loogikaga

Kas Apple IIe-l v6i 6igemini tolle ajastu masinatel mitte ei olnud unidirectional paralleel port? St saata saad korraga 8-biti ja vastu v6tta 4-biti. Siseneva data l88d siis softis kokku.

Aga mis datat sa soovid vahendada? Ehk on mingit j2relturu laienduskaarti. Eile j2i silma CF kaardi/USB m2lupulga kettakaart.

Ma m8llan Adaptec'i AIC-6360 kivikesega, ehk siis suht mugav v6imalus masinale SCSI liidese saamiseks. Ma sain enda m8llamistega nii kaugele, et kivi on 8-bitise andmesiini peal (tegu XT tyypi masinaga, Nec V40 prosega); IRQ 9 sai suunatud IRQ 5 peale, nii rauas kui ka softis. Aga ainukene jama on Adapteci draiveritega, mis ei taha 286'st n6rgema prosega m2ngida. Muidugi v6ib ju ise draiverid kokku klopsida Selle kivi manuaalis oli pikalt seletatud ASPI k2skudest ja suhtlusest, seega midagi hullu ei ole, lihtsalt aega n6uab.

Selle taha mul on plaanitud panna MO kettaseade, neid kettaid ikka veel leidub 128MB-640MB
                        viimati muutis kasutaja Mephistopheles; 30 April 2016, 11:04.

Comment

Re: Vs: Re: Vs: 3,3 V loogika ühildamine 5 V TTL-loogikaga

Esmalt postitatud Mephistopheles poolt Vaata postitust
                          Kas Apple IIe-l v6i 6igemini tolle ajastu masinatel mitte ei olnud unidirectional paralleel port? St saata saad korraga 8-biti ja vastu v6tta 4-biti. Siseneva data l88d siis softis kokku.

Aga mis datat sa soovid vahendada? Ehk on mingit j2relturu laienduskaarti. Eile j2i silma CF kaardi/USB m2lupulga kettakaart.
                          Apple II-l ei olnud üldse miskit paralleelporti, selle sai vastava kaardi ostmise läbi. Minu õunal on Grappler ja sellega saab mõlematpidi saata 4 bitti pluss stroob. (NO natuke rohkem saaks kah, aga mitte 8 pluss stroob.) Vanemate PC-de jaoks on mul infovahetusprogrammid olemas, aga uuematel on paralleelpordi kasutamisega igasugu jamad. Pealegi on Pi üks ilus väike tükk, mille saaks näiteks tollase Shugarti 5 1/4-tollise flopiseadme korpusesse kõige naha ja karvadega vabalt ära mahutada.

Andmevahetuse lõppeesmärk on Apple-ile tekitada "kõvaketas". Kõigepealt CP/M all, sest seda ma tunnen paremini kui Apple DOS-i, aga viimane tuleks kõne alla siis, kui CP/M-is kõik töötab.

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: 3,3 V loogika ühildamine 5 V TTL-loogikaga

Esmalt postitatud olevtoom poolt Vaata postitust
                            Andmevahetuse lõppeesmärk on Apple-ile tekitada "kõvaketas".
                            Kõigepealt CP/M all, sest seda ma tunnen paremini kui Apple DOS-i,
                            aga viimane tuleks kõne alla siis, kui CP/M-is kõik töötab.
                            Mis aastast see masin on?

Meil tuli 85. PC tohutu kettaga - 10 MB.
                            Jagasime pooleks, CP/M ja DOS.
                            Nii suurt ketast ju keegi ei vaja.

Mõistus tuleb tasapisi.

Comment

Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: 3,3 V loogika ühildamine 5 V TTL-loogikaga

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                              Mis aastast see masin on?
                              1983.

Comment

Working...
                              X