Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12V aku pinge hoidmine stabiilsena

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

12V aku pinge hoidmine stabiilsena

Tervist!

Nimelt on mul 12Ah ja 12V aku. Seal taga on mul pisike võim mis tarbib vaid 5A ja 12V. Nii, aga kui aku tühjeneb siis aku pinge langeb. Mis pingeni aku langeda võib, et see ei hakkaks minu võimu kahjustama? Või kuna on see aeg mil ma peaksin oma akut laadima? Peaks saadaval olema isegi selline pisike vidin, mis hoiab pinge alati 12V juures. Seda mudugi teatud piirides, näiteks 5V-15V. Nii ja kui ma nüüd akut laen, laadja näitab küll mudu kuna aku täis saab, aga mis pinge juures aku olema peaks kui ta täis on? Üle millise pinge asi juba kurjaks läheb?

Mõistlike vastuseid oodates ja ette tänades, Jagnar!

Vs: 12V aku pinge hoidmine stabiilsena.

Plii/happeaku laadimine peaks igal juhul lõppema, kui pinge (laadija küljes!) tõuseb u. 14,.. natuke. Kui laadija küljest võtta, siis tühjalt/koormuseta jääb u. 13,8+/-. Kas see hoidev vidin peaks laadija olema?
    Krt. esimese laadija juures on jott ära kadunud.
    viimati muutis kasutaja olevtoom; 12 April 2016, 15:49. Põhjus: panin joti tagasi

Comment

Comment

Eh. Nagu olen täheldanud, siis Wikipedia kasutamine eeldab kõva eelharidust. Seal pildi peal see Ultracell aku ventileerub alles peale augu tekitamist.

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
          Eh. Nagu olen täheldanud, siis Wikipedia kasutamine eeldab kõva eelharidust. Seal pildi peal see Ultracell aku ventileerub alles peale augu tekitamist.
          Seal pildiallkirjana "ventiilreguleeritav". Mis sellest arvata?

Comment

kasuta tarka laadijat, põmst võib kogu aeg taga olla.

Comment

ja mainin ära et alla 10 voldi on aku surm. 5V-ni tühjendades saad kiirelt akust lahti.
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Laadja on tark, ütleb ära kuna on aku täis. Aga ma pean rohkem silmas seda, et kui aku pinge ongi juba kuskil 11v siis see minu helivõimendile ju head päris ei tee? Või pole vahet? Peaks olema selline asi mis hoiab pinget stabiilsena, minu puhul siis 12v juures. On mul seda tarvis? Ja tekkis veel selline küsimus et kuidas ma aku pinge järgi arvutan aku täituvust? Ongi, et kui on 13.8v kandis siis phm 100% ja kui on 10.5v siis vaevu 15%?

Comment

Esmalt postitatud Jagnar poolt Vaata postitust
                  Peaks olema selline asi mis hoiab pinget stabiilsena, minu puhul siis 12v juures.
                  DC-DC muundur, mille sisendpinge on/saab olla madalam kui 12V, et see seda 12V hoiaks.
                  http://hparchive.com/
                  https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Jagnar poolt Vaata postitust
                    Aga ma pean rohkem silmas seda, et kui aku pinge ongi juba kuskil 11v siis see minu helivõimendile ju head päris ei tee? Või pole vahet?
                    Võimendi projekteerimisel arvestatakse võimaliku toitepinge kõikumisega mingis vahemikus. See peaks olema kirjas võimendi passis. Millisest võimendist on jutt? Üldjuhul sõltub 12V toitega võimenditel väljundvõimsus toitepingest.
                    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Vs: 12V aku pinge hoidmine stabiilsena

Näiteks TDA2005 on mõõtegraafikud 8V..18V. Muutub võimsus ja moonutus. Tavaliselt lähevad võimendid rikki lubatust kõrgema pinge tõttu. Kodus kuulamisel piisab 1,5A ja stabiliseeritud 12..14V akuga paralleelsest toiteplokist. Akulaadija ei sobi samal ajal töötamiseks.

Comment

Probleem lahendatud. Ei hakkand enne tagasisidet andma kui asi ära proovitud. Niisiis tellisin ebayst selle vidina http://m.ebay.com/itm/DC-DC-4-5-32V-...ATCHING_ACTIVE .
                        Annad talle toite, siis sätid väljundpinge paika ja ta jääbki selle väljundpinge juurde isegi siis kui sisend pinge langeb mitme voldi võrra.
                        viimati muutis kasutaja Scott; 18 May 2016, 09:52. Põhjus: vigane link parandatud

Comment

Sa kardad ja ravid vale asja, aku pärast peaks muretsema, mitte võimu pärast.

Comment

Usun, et teema algataja ajab võimu kvaliteeti taga aga muidu antud jubinaga läheb 10-20% aku mahtuvusest soojuseks. On see aga otstarbekas ja su enda otsustada?
                            msn: pois11@hotmail.com

Comment

Nagu eespool olen küsinud, et kas mul ikka läheb seda tarvis? Teadagi ühelegi elektriseadmele ei mõju hästi, kui sa teda teise pingega toidad, kui on öeldud. Muidugi mingi kõikumine on lubatud, aga kui palju, vot seda ei tea. Kindlasti ma ei aja taga hirmsat kvaliteeti, lihtsalt mõtlesin, et hoian võimu sedasi paremini.

Moi, seleta see aku mure lahti. Teatuid asju ma kindlasti jälgin, aga äkki on sinu teadmine selle koha pealt veel puudu.

Comment

Working...
                              X