Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12V aku pinge hoidmine stabiilsena

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: 12V aku pinge hoidmine stabiilsena

Esmalt postitatud Jagnar poolt Vaata postitust
    Teadagi ühelegi elektriseadmele ei mõju hästi, kui sa teda teise pingega toidad, kui on öeldud.
    Teadagi misasja, kust sa seda võtad? 12V asjadele jah ei meeldi 220V, aga see pole vist hetkel teemaks.
    Mingi odav impullsjura aku ja võimu vahel oleks esimene liigutus sealt vahelt välja võtta.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

moi pidas ilmselgelt silmas seda, et üritate akust võtta viimast, kandes hoolt, et võimendi oma 12V igal juhul kätte saaks.
      Tegelikult peaks aga ka akut kaitsma liigse tühjendamise eest. 12V pliiaku tühjendamine alla ca 10,5 voldi võib ka viimaseks korraks jääda.

Comment

Input voltage: 4.3V-32V.

4,3V-10,5V ei ole akule tervislik.

Comment

Kes kuidas mõistab. Ainus mis ma taga olen ajand, on stabiilne pinge. Ei tuleks pähegi akut nii tühjaks pigistada et see ära sureb, olen selliste asjadega täitsa kursis.

Kumb siis parem varjand on- kas kerge üle/ala pinge võimule või see jubin?

Input tal jah 4.3-32, ega see ju akule kuidagi kurja ei tee. Maksimaalne kõikumine jääbki 10.5-13.5V vahele.

VARIANT !!!
          viimati muutis kasutaja Scott; 19 May 2016, 00:23. Põhjus: keelenõuanne

Comment

Vaevalt Sa voltmeetrit pidevalt jälgid. Süsteemi tuleks täiendada nii, et alla 10,5V lülitub muundur välja. 12V hoidmine võimendil on küll hea, kuid mitte kohustuslik. Pingelangud tekivad paratamatult toitevoolu kasvades – füüsika vastu ei saa.

Comment

Esmalt postitatud Jagnar poolt Vaata postitust
              Kes kuidas mõistab. Ainus mis ma taga olen ajand, on stabiilne pinge. Ei tuleks pähegi akut nii tühjaks pigistada et see ära sureb, olen selliste asjadega täitsa kursis.

Kumb siis parem varjand on- kas kerge üle/ala pinge võimule või see jubin?

Input tal jah 4.3-32, ega see ju akule kuidagi kurja ei tee. Maksimaalne kõikumine jääbki 10.5-13.5V vahele.

VARIANT !!!
              ; Kui toidad võimendit alapingega, ei juhtu muud kui:a) ei tööta normaalselt, tulevad moonutused b) jääb vait= toitepinget ei jätku.
              Kui aku ülekoormad = aku pinge kukub normaalsest liiga alla, kaotad kõvasti aku elueas. c) Ülepinge osas on võimendil taluvuse piir ja see on näidatud võimendi tehnilistes andmetes. Halvimal juhul laseb võimendi sutsu suitsu või põleb lahtise leegiga ja ...tuleb tagajäjed ära kannatada,... Kui see hõlmab ainult enda kahjusid, see on enda valik! Teistele kurja tehes, tuleb ka valmistuda nede kahju kompenseerimiseks!!! Nüüd on järgmised valikud, kas tagad esmalt: 1) ohutuse, 2) võimendi töö ja "pumpad" konkreetsest akust ka viimase energia välja või hoiad reservakut vahetusvalmiduses ja teed õigeaegselt vahetuse! Kõik see taandub garanteeritud toite valikutele ehk milline on kõige optimaalsem lahendus, seda nii tehniliselt kui ka hinnalt! Jõudu! Näiteks Narva elektrijaamad on Leningradi aatomielektrijaama reservtoiteks. Tšernobõli "tarkurid" oma elektrijaama toites sellise reservi kaotasid katsetustel ära ja ...tagajärgi helbitakse veel sadakond aastat! Sinu tilluke võimendi toide niipalju kurja teha ei suuda!
              viimati muutis kasutaja rainadov; 19 May 2016, 11:04. Põhjus: koma

Comment

Muundurit pole mõtet üldse kasutada – energiat läheb mõttetult kaduma. Laed aku täis ja kasutad võimendit kuni pinge langeb 10,5V ning komparaatoriga lülitad toite välja. Selliselt töötavad paljud akuga seadmed. Kui max võimsust tahad lõpuni kasutada, siis on teine olukord.

Comment

Komparaatorit saaks vältida, transistor, zener, takisti, kondekas(et lühiajalise pingelanguse peale välja ei lülitaks), selle montaaz oleks lihtsam.
                  Äki saab veel lihtsamalt...
                  http://hparchive.com/
                  https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Vt, lõpus 2 viimast skeemi: (eelviimase teeks polariseeritud releega)

Зарядные устройства для герметичных (необслуживаемых) аккумуляторов.

Comment

Mis võimendiga üldse tegu? Seal võib see kaitse olla sisse ehitatud.
                      Need viimased võib bassimatsuga välja lüüa.
                      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                        Need viimased võib bassimatsuga välja lüüa.
                        Selleks võib kasutada integreerivat RC ahelat.

Comment

Working...
                        X