Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC-le kvarts

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PIC-le kvarts

Mis kvartsi PIC16F84 -le vaja läheks?

Üsna tihti on 4MHz-ga. Lubab ka rohkem.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Lihtsalt lambist võtan mingi suva 4Mhz kvartsi ja kõik?

Comment

Sõltub skeemist. Kivi ise kannatab kuni 10MHz. Tõmba microchipi lehelt datasheet ja näed.
        4MHz on lihtsalt tihti kasutatav väärtus.
        Kui on vaja kiiremat skeemi, tuleb takti juurde väänata. PIC'il on veel ostsillaatori reziimi bitid, neid pead ka sättima.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ehk siis kvartsidel pole mingeid muid parameetreid peale sageduse nii et kõik mis selle sagedusega on, sobib?

Comment

Oled õieti aru saanud.
            Minu arust on PIC16f84 kahte liiki. Ühed on mille sagedus ei või olla üle 4 MHz ja teistel üle 20MHz, vastavalt on PICile märgitud PIC16F84-04 või PIC16F84-20.

Comment

Kui nüüd päris täpne olla, on olemas paralleelresonantsiga ja järjestikresonantsiga kvartse. Üldjuhul aga sobib
              pic'i külge tõesti igasugune kätte juhtuv.

Comment

On olemas ka selline hea asi, nagu resonaator. Sellel on konded juba sees 8) Kaks jalga lähvad PICi ja üks mättasse. Soovitan!

Comment

Kust ma selle resonaatori saan? Oomis ega tevalos ei märganud. Ja kuidas ma peaks asja ühendama kui mul on lihtsalt kvarts?

Comment

Lihtsalt kvarts läheb lihtsalt PIC'i vastavate otcte külge Vahest pannakse ka mõlemalt otcalt maha 10..22oF konde. Minul pole küll kunagi vaja läinud aga mainin kohusetundlikult
                    Kondega saab kvartsi sagedust õigeks sättida (hästi väikestes piirides).
                    PIC'ile tuleb öelda ka, et kvarts küljes (mitte resonaator või sisemine RC).

Comment

Kurat ma ei jaga üldse matsu asjast ja ükski "Getting started " asi ei seleta ka normaalselt. Kas kvartsi alati polegi vaja?

Comment

PIC'il on sees RC-generaator, seda saab ka kasutada. Sagedus on ebastabiilne aga käib küll.

Comment

Working...
                        X