Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Aku laadimine teiselt akult

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

On minul kaasaskantav helisüsteem, kus sees on 12v 12Ah aku ja tema toalaadija. Kui ma olen kuskil mere ääres, kus ei ole ei pistikut ega ka vajalikku voolu adapterit aga on auto. Kuidas teostada selle pisikese aku laadimist autoakult? Mis komponente mul sinna vaja läheb?
    Sooviksin ka et asi oleks kasutajasõbralik ehk on lihtsalt sigarisüütaja juhe, mis tuleb sigarisüütajasse ühendada.

Vs: Aku laadimine teiselt akult

Sealt sigaretisüütajast võtagi juhe ja pane õige polaarsusega oma aku külge. Auto mootor käima: siis tekib mingi laadimine ka. Niisama ei lae üks aku küll teist.

Comment

Esmalt postitatud Jagnar poolt Vaata postitust
      On minul kaasaskantav helisüsteem, kus sees on 12v 12Ah aku ja tema toalaadija.
      Kui sinna vahele panna üks sobiv 12V pirn siis peaks see algset suurt voolu piirama.

Aga on võimalik osta ka muundaja, mis teeb sellest auto 12V-st 230 V vahelduvat.
      Sobib ka muudeks toiteprobleemideks.
      Olid sellised karbid 10W, 3€. Või oli 1€?
      Või siis 300W, 500W muundaja.

Comment

Selle muunduriga oleks probleem ammu lahendatud, aga oleks ju veidi ebamõistlik teha 12v 230'ks ja siis jälle 12v'ks et akut laadida.

Otse sigarisüütajast ma ei julge panna, genekas annab oma 6A ja see ei tee minu 12Ah akule kuigi head. Oleks tarvis seda voolu kuidagi piirata.

Comment

Otse sigarisüütajast ma ei julge panna, genekas annab oma 6A ja see ei tee minu 12Ah akule kuigi head. Oleks tarvis seda voolu kuidagi piirata.
          Miks sa nii arvad?

Comment

Selle muunduriga oleks probleem ammu lahendatud, aga oleks ju veidi ebamõistlik teha 12v 230'ks ja siis jälle 12v'ks et akut laadida.
            Nõus, nii lihtne lahendus tõesti ei sobi. Ja mis see veel maksma läheb?
            Ja äkki naine paneb sinna veel oma ripsmekoolutus tangid sooja!

See genekas annab 6A?
            Täpsemini, kui võtad sealt üle 6A siis põleb genekas maha.
            Kui paned vahele 12W pirni, siis läheb seal ahelast läbi max 1A voolu.
            3W pirni puhul P=IxU 0,25A jne

Kui lambi taga on teine aku siis on asi natuke keerulisem aga vool suurem olla ei saa.
            Pinge lambil on kahe pinge vahe ja jahedama lambi takistus on väiksem.
            Nii räägiti kunagi.
            viimati muutis kasutaja A.R.; 30 June 2016, 15:38.

Comment

Miks ma arvan et 6A ei tee head? Akule sobivaim laadimis vool on 1/10 aku mahutavusest. Seega minu aku puhul 1.2Ah.

A.R. - Arvad et asja lahendab siis kahe aku vahele pandud pirn, mis on 12v ja laadimid vool on seega mis? Kas pirni enda tarbitav vool?

Mis saab aga siis kui minu pisike aku on täis saamas ja kahe aku ping on sama?

Comment

Miks ma arvan et 6A ei tee head? Akule sobivaim laadimis vool on 1/10 aku mahutavusest. Seega minu aku puhul 1.2Ah.
                Kui sa tingimata soovid nii arvata, siis arva, mina sind ümber veenda ei viitsi.

Kas pirni enda tarbitav vool?
                Umbes jah, aga mitte päris.

Mis saab aga siis kui minu pisike aku on täis saamas...
                Laadimisvool muutub üsna pisikeseks, päris ära muidugi ei kao.

Comment

Seda voolu juba piirab kaabeldus, mis jookseb auto sees selle sigaretisüütaja pesani ja selle ahela kaitse on võimalik väksem panna.
                  http://hparchive.com/
                  https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Miks ma arvan et 6A ei tee head? Akule sobivaim laadimisvool on 1/10 aku mahutavusest. Seega minu aku puhul 1.2Ah.
                    Kui vanasti oli auto Moskvits siis räägiti et vool olgu 1/10.
                    Kui tuli Ziguli, oli jutt et 1/20.
                    Mida väiksem on laadimisvool seda pikem on laadimise aeg aga pidavat laetavale hästi mõjuma.

A.R. - Arvad et asja lahendab siis kahe aku vahele pandud pirn, mis on 12v ja laadimisvool on seega mis? Kas pirni enda tarbitav vool?

Mis saab aga siis kui minu pisike aku on täis saamas ja kahe aku ping on sama?
                    Natuke vähem, sest mõjub pingete vahe.
                    Natuke rohkem, sest külma pirni takistus on väiksem.
                    Mõõda - saad täpselt teada.

Kui mõlema aku pinged on võrdsed, siis traadis olevad elektronid ei oska arvata kummale poole minna.
                    Nii nad siis seal seisavad ja värisevad.

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                    Seda voolu juba piirab kaabeldus,
                    mis jookseb auto sees selle sigaretisüütaja pesani ja selle ahela kaitse on võimalik väksem panna.
                    Paned väiksema kaitse ja võtad suurema voolu.

Siis väike kaitse põleb läbi, süütaja enam ei tööta ja
                    Jagnar hakkab tervislikumalt elama.
                    Enam ei suitseta ja ei kuula pidevalt akustilist lärmi.
                    Kaks head asja korraga.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 01 July 2016, 02:27. Põhjus: 2 kokku

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                      Paned väiksema kaitse ja võtad suurema voolu.

Siis väike kaitse põlb läbi, süütaja enam ei tööta ja
                      Jagnar hakkab tervislikumalt elema.
                      Enam ei suitseta ja ei kuula pidevalt akustilist lärmi.
                      Kaks head asja korraga.

Teemaalgataja tahab vältida liigvooluga laadimist...

Kuskohas ma väidan et väiksema vooluga kaitse hakkab suuremat voolu tootma ?

Comment

Seisva mootoriga jäädki ootama, et täis saaks ja kui mootor käima panna, saab paak enne tühjaks, kui aku täis. Sigaretisüütaja ja laetava aku vahele on vaja sarnast jupstükki: http://www.aliexpress.com/item/DC-Au...3-2276fd911822 Selle peidad seadme korpusesse (laetava aku ligidale).

Comment

Kas kaasaskantavaid akulaadijaid mitte juba pole tehtud, lihtsalt leida õige markeeringuga gene ja mootoriks druzba, nagu mingi originaal tema baasil oli, kordades säästlikum kui autot kasutada. Muidugi ka druzba on selle jaoks natuke owerkill.

..no jah talvel autot käivitades ja käega löömise suhtes ikkagi hea alternatiiv, kui arvestada, et kus häda kõige suurem seal abi kõige kaugemal, ja juhul kui veel auto aku on ka tühjaks laetud teise akuga
                          Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Panna väiksem kaitse vahele, see põleb lihtsalt läbi kui vool on suurem. Seda mul ka tarvis pole. Ma täpselt ei tea kuidas on sellega, kui auto seisab. Kas ma saan oma pisikest akut laadida vaid siis kui auto käib? või saan ma voolu rüübata auto akult ka siis kui auto ei käi?

Taoline "jupstükk" mul on kodus olemas (http://www.ebay.com/itm/201414923779...%3AMEBIDX%3AIT)
                            Ta küll teeb üsna palju energjat soojuseks aga see selleks. Ega see jupstükk annab ka neli amprit, mis pole veel päris hea.

Comment

Laadimist ei toimu kui aku pinged on võrdsed.
                              Siin on muidugi risk autoaku tühjendada piirini, kus auto enam ei käivitu...

*
                              Druzba mõõtmed on kindlasti overkill.
                              Kasutegur jällegi mõttetu selle projekti jaoks.
                              viimati muutis kasutaja Starfish; 30 June 2016, 17:49.

Comment

Working...
                              X