Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Radiotehnika U101 ja 5V releed

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Radiotehnika U101 ja 5V releed

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
    Palju sellel südamiku S on ? Mul siin mõlemad variandid olemas, saab võrrelda. Nagu ma olen aru saanud oli see kilega U7101 trafo, alumiiniumiga U101. See 22.4V on siis lõppvõimu pingevõimenduse toite jaoks. +- 31V.
    http://vprl.ru/index/transformatory_tp_100/0-79 Radiotehnika oma on samade näitajatega, pealmine kiht on ainult kilega. Mind pani imestama see, et sama tähisega oli 2 erinevat trafot. Teine kõrgema pingega U-7111-l. Mul on 2 tk. selliseid , mõlemad võetud U-7111 ja üks veel kõrgema pingega ka U-7111. See viimane 22,4V on jah U-7101-st.
    viimati muutis kasutaja Svago; 01 September 2016, 08:50.

Comment

Esmalt postitatud M.L poolt Vaata postitust
      Kui П-402 tegevuse lõpetab, siis võtan järgmise. Mil viisil tema lõpp võiks mõjutada küttemähiselt üle alaldussilla toidetava skeemi tegevust? .
      Ma pidasin silmas komponente, mis on tõenäoliselt maha joodetud plaatidelt. Ei tea, kas töötavalt või rikkis? Muret võib tekitada temperatuur ja ESD. Tootmises olen näinud piisavalt temperatuuriprofiilide vigu nii Eestis kui välismaal. Lainejootmise ja kuumaõhu jooteliinidel kasutatakse tihti emafirmade poolt antud profiile. Samas enamus firmades ei taadelda (või tehakse seda väga harva) vastavaid andureid, millega kontrollitakse tsoonides või laines temperatuure. Lisaks oli mul auditi käigus vaidlus. Minu isetehtud abinõu, millega kontrollisin ahjusid, ei pidavat kõlbama. Miks ma ei kasuta tööstuslikku? Kogusin mõõtmistulemusi ja järgmisel auditil tõestasin, et minu oma on parem. Viga oli 10°C minu kasuks. Antud kalli abinõu ainsaks väärtuseks oli ilus kohver. Detailide mahavõtmisel võib tekkkida olukord, kus detaile kuumutatakse üle 250°C või 260°C (oleneb komponendist) . Ülekuumutamise tulemusena võidi kahjustada näiteks kristalli ja parameetrid on algsest erinevad ning komponent läheb rikki. Ühesõnaga ma kasutaks selliseid komponente ettevaatusega ega seoks defitsiitsete detailidega skeemiosaga. Ka hõõgniidi katkemisel võib tekkida soovimatu ühendus. Hea muidugi, kui П-402 on varuks võtta. Mul hea näide – tuttav rääkis, et soojendas plaati fööniga ja lõi plaadiservaga vastu lauda, nii et detailid lendasid …
      viimati muutis kasutaja Svago; 01 September 2016, 09:04. Põhjus: täht

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
        Ma pidasin silmas komponente, mis on tõenäoliselt maha joodetud plaatidelt. Ei tea, kas töötavalt või rikkis?
        Tükid saab ju enne kokkuladumist üle kontrollida. Need sahtlipõhja IRF730 igatahes olid korras.

Comment

Palju neid releesid lülitama tuleb?
          Kas ainult ühendab või lülitab ümber?

Comment

Tükid saab ju enne kokkuladumist üle kontrollida. Need sahtlipõhja IRF730 igatahes olid korras.
            Mõõtsid siis näiteks dioodide vastupinget? Kõik vead ei pruugi kohe avalduda.

Comment

Mul on just käepärast üks 100VA trafo ТП-100-6.
              Palju on selle trafo südamiku S (ristlõike pindala) ?
              Peaks olema suurem kui 80VA variandil.
              http://hparchive.com/
              https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Mõõtsid siis näiteks dioodide vastupinget? Kõik vead ei pruugi kohe avalduda.
                Ka uutel detailidel ei pruugi kõik vead kohe avalduda .

Testriga proovisin nii mosfeti sisemise diood töötamist kui ka neelu ja lätte toimimist, kui paisule lätte suhtes nullpinge või positiivne pinge anda. Need mosfetid hakkavad lülitama releesid. Kui DS siire juhtubki lühisesse minema selle viie voldise lätte ja neeluvahelise pinge peale (andmeleht lubab 400), siis jääb relee lihtsalt sisselülitatud olekusse ja saab miksida.

Kui tõenäoline on et neel ja pais või läte ja pais lühisesse lähevad? Lätte ja paisu vahel on mul 15 V praegu lülitamiseks. Tavaliselt on mosfetitel seal lubatud 20 V. IRF730 puhul lubatakse 30 V. Paisu ette saab ka panna näiteks 1k takisti, siis on GS või DS lühise korral vool 10-15 mA. Ei tundu probleeme tekitavat.
                viimati muutis kasutaja M.L; 01 September 2016, 17:08. Põhjus: trükiviga

Comment

Palju on selle trafo südamiku S (ristlõike pindala) ?
                  Peaks olema suurem kui 80VA variandil.
                  Viites oli ju: сердечник ПЛР 22х32. (7,04cm2)
                  viimati muutis kasutaja Svago; 01 September 2016, 19:15.

Comment

Ka uutel detailidel ei pruugi kõik vead kohe avalduda .
                    OK. Kui tehases plaadile jootmisel oli temperatuur ja jooteaeg OK, mahavõtmisel ka OK ning lõpuks uuesti plaadile jootes OK, siis ehk probleeme pole. ESD on ka väljatransistoride puhul oluline, seda näitab ükskord aeg. Jah on tõesti probleeme ka odavate hiina juppidega. Need lääne tehased, kes kontrollivad seal pidevalt tehnoloogiat, pole ka halvad. Lõpliku vastuse saad siis, kui kõik koos ja temperatuur tõuseb korpuses näiteks 60°C.

Mind huvitab hoopis, miks bipolaartransistor ei sobinud?

http://www.kernelchip.ru/articles/KA004.php

Toitepinge oli 4,9V: Ib= (4,9V-0,7V)/1k – (0,7/10k)= 4,13mA (baasivool). Relee vool 30mA.
                    30/4,13= 7,27
                    Küllastus 0,7V? releele jäi siis 4,2V?
                    Mis transistor see oli? Näiteks graafikult 4: BC547 ; Ik=10Ib on Ik= 30mA juures küllastus 73mV.
                    Sellest suurema B voolu puhul peaks olema küllastuspinge teoreetiliselt veelgi väiksem, kuna 7,27 on väiksem kui 10.

viimati muutis kasutaja Svago; 01 September 2016, 19:21.

Comment

Mind huvitab hoopis, miks bipolaartransistor ei sobinud?

http://www.kernelchip.ru/articles/KA004.php

Seal venekeelsel saidil on ju toide ilusasti maa suhtes. Minu realisatsioonil aga ei ole, sest ma ei võta releede toidet heliahela toitest vaid eraldi mähiselt. Ja seega peaks transoistori juhtahelasse pöördlülitini vedama -10 V või -15 V. Vbe pole bipolaaril ju ka üle viie voldi. Ja sellega olen nõus:
                      Mulle ausalt öeldes ei meeldi sellised lahendused, kus siselt üle viie voldi keemi +5V omab kere suhtes – pinget.
                      Sahtlipõhja mosfet aga sobib täpselt sinna relee ette ja pöördlülitist näitan talle lülitamiseks kere potentsiaali, mis on 0 V.

Comment

Seal venekeelsel saidil on ju toide ilusasti maa suhtes. Minu realisatsioonil aga ei ole, sest ma ei võta releede toidet heliahela toitest vaid eraldi mähiselt.
                        Oleksid oma skeemi +5V ühendanud läbi sisendite lüliti transistori B takistiga 1kΩ.
                        Õnneks see küttemähis on mähitud päris korraliku lm traadiga ja kõvasti rohkem kui piisav varu.
                        Tee ka skeemilisa tulevastele põlvedele, näiteks liimi pealiskaane alla.
                        Nüüd on vähemalt huvilistele pakutud palju võimalikke lahendusi.

Comment

Viites oli ju: сердечник ПЛР 22х32. (7,04cm2)
                          Siis on nendel sama südamik (Trafod: TП-100-6, T-Y-101, TC-80-5), kui TП-100-6 on 100VA? siis on tesitel ressurss raisus.
                          http://hparchive.com/
                          https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Sahtlipõhja mosfet aga sobib täpselt sinna relee ette ja
                            pöördlülitist näitan talle lülitamiseks kere potentsiaali, mis on 0 V.
                            Selle töökindluse kontrolliga peaksid olema põhjalikum.

Vaja oleks kontrollida ka transistori võimenduse sõltuvust temperatuurist.
                            On olemas kogemus et 4 K juures langes väljatransistori võimendus kuni kolm korda.
                            Jälgitav oli ka sisendtakistuse tõus kümnete terraoomideni.
                            Seda tuleb kindlasti arvestada.

Kui kavatsed seda võimendajat kasutada näiteks reisil Marsile
                            siis ei saa lubada mingeid möödalaskmisi.

Comment

Siis on nendel sama südamik (Trafod: TП-100-6, T-Y-101, TC-80-5), kui TП-100-6 on 100VA? siis on tesitel ressurss raisus.
                              Saab võrrelda, nr. 5 on puudu: Südamikud on erinevad: Магнитопроводы стержневой конструкции типа ПЛ, ПЛР, ПЛМ

Производство магнитопровода для трансформаторов стержневой конструкции типа ПЛ, ПЛР, ПЛМ

http://vprl.ru/index/transformatory_ts_80/0-63

http://vprl.ru/index/transformatory_tp_100/0-79
                              viimati muutis kasutaja Svago; 01 September 2016, 21:08. Põhjus: südamikud

Comment

Diletandi arvamus on, et Marsil tekib ennem probleeme nende mehhaaniliste releedega kui mosfetiga, aga testinud pole. Lisaks on Marsil atmosfäär nii hõre, et seal heli võimendamise aspektide arutelu vajaks eraldi lõime.

Comment

Working...
                                X