Mul on üks kompaktne LED valgusallikas akutoitel, kasutan Ebay-st soetatud kahte odavat LED elementi seal. Siin pakutavad 3W variandid. Need kaks LED-i on paralleelis ja voolutugevus umbkaudu 0,4A neile kahepeale. Valgustab enamvähem normaalselt, aga mida rohkem valgust saaks sama voolutugevuse juures, seda parem oleks. Voolutugevust juurde kruvida ei taha eriti, kuna akukestvus muutub hädiseks siis(kaasaskantav miniatuurne valgusallikas). Kui sellesama 0,4A peale näiteks 10tk LED-e paralleeli laon(sama partii LED-id), siis saaks sama võimsuse juures märgatavalt rohkem valgust, paraku ei mahu üle kahe LED-i. Sissejuhatus tehtud, nüüd asja juurde. Kui need odavad 3W hiinakad(LED-id) vahetaks kvaliteetsete ja hinnaliste 5W Cree omade vastu, palju võiks valgustugevuselt võitu saada? Seal andmelehel üsna korralikud max 178 lm/W välja toodud. Kui nende nimetute hiinakate max valgustootlus 100 lm/W juures oleks, sel juhul võiksin saada sellesama 0,4A juures 78% rohkem valgust? Kui nii siis vääriks asi vahetust. Samas ma koorman LED-e tublisti alla lubatu ja ehk on siiski nendel odavatel ebay LED-idelgi väikese koormuse korral piisav tootlikkus, et ei saaks erilist võitu? Ehk teab keegi umbkaudset võrdlust nende suhtes.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
LED eFektiivsus lm/W
Collapse
X
-
Vs: LED effektiivsus lm/W
Cree LEDidel on oluline jälgida BIN numbrit. Sama toode hakkab 80lm juurest peale. Tippeffektiivsusega variandid ei pruugi kättesaadavad olla.
Kood:Group Code; Minimum Luminous Flux; Maximum Luminous Flux P3 73.9 80.6 P4 80.6 87.4 Q2 87.4 93.9 Q3 93.9 100 Q4 100 107 Q5 107 114 R2 114 122 R3 122 130 R4 130 139 R5 139 148 S2 148 156 S3 156 164 S4 164 172 S5 172 188
-
Vs: LED eFektiivsus lm/W
Cree XLM T6 led on tunduvalt etem , kui need 3 watised. T6ga kogemus läbi rattalambi, mis töötab juba aastaid. Lingitud hiinlaste luumenitest peab tagant ühe nulli ära võtma, et reaalse tulemi saaks.
http://www.ebay.com/itm/5000LM-CREE-XML-T6-AA-14500-Battery-3-Modes-Zoomable-LED-Flashlight-Torch-Lamp-/172333101144?hash=item281fda7058:g:zJEAAOSwgmJXz8K 5
viimati muutis kasutaja martk; 01 m 2016, 22:41.Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.
Comment
-
Vs: LED effektiivsus lm/W
Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitustoleks silmnähtavalt näha
Näiteks selline päikeselamp aiast?
Või luksmeeter?
Comment
-
Rattalampide puhul ei saa reaalset tulemust LED elemendi valgusviljakuse kohta, kuna voolud on seal igal lambil erinevad, niisamuti valgusnurk jms. Ainult elemendi korral on neil kõigil see valgusnurk enamvähem 120-130 kraadi piires, seega sama kauguse pealt mõõtes peaks võimekam üsna õige tulemuse andma isegi lux meetriga. Proovisin telefoni luxmeetri äpiga, tundub, et toimib täitsa, ent numbrite vastavust õigetele lux-idele julgen kahelda, võrrelda saaks küll kahte LED-i, üks see hiinakas näiteks meetri kauguselt ja kui kvaliteet-toode sama voolutugevuse(täpsemalt ehk isegi võimsusega) meetri kauguselt poole suuremaid numbreid näitab, siis ehk võiks isegi uskuda, et enamvähem poole rohkem valgust annab. Häda ongi selles, et mul pole kvaliteetset LED-i käepärast, millega võrrelda, seetõttu uuringi, et ehk kellegil juhtub olema või teab viidata kuhugile foorumisse vms, kus on vastav katse tehtud.otsija
Comment
-
Sõltub eesmärgist, mul seesama 3W ehk siis 700mA hiina LED, mõõtsin telefoniga lux-e vs voolutugevuse suhet , alustasin 20mA-st ja selle 20mA juures oligi valgusviljakuse/kulutatud elektrienergia suhe kõige parem. Kusagil nägin mingi LED-i kohta ka graafikut, kus oligi nõnda, et kui koormata LED-i näiteks paari protsendilise voolutugevusega lubatud maksimumist, siis saabki parima valgusviljakuse kulutatud energia kohta. Hetkel max 1,4A LED saab reaalselt 0,4A, kui nüüd võtaks max 3A taluva Cree ja lisan sinnasamma ahelasse 0,4A-ga, palju võiks valgusviljakuse võit olla protsentuaalselt võrreldes nimetu odavtoodanguga, selles on küsimus.otsija
Comment
-
On küll vahe, läks üks 220V pirn läbi et element jäi terveks, tegin sellest akulambi. Vaatasin et ohoo, hea valge ja kestab kaua teeks teise veel. Võtsin oomist kaks 3W elementi ja tutkit, valgust on vähem ja voolu võtab rohkem.
Aga et oleks palju valgust ja kestaks kaua siis lahendus on imelihtne, tuleb leida selline aku ja ledide suhe et täis akuga otse toites läbi ei kõrveta ja et kustumine toimuks enne kui alapinge akule ohtlikuks saab. Leidsin sweetspoti 5x liitiumelementi jadas ja 6 ledi jadas ja tulemus on et täis akuga on võimsust natuke üle nominaali ja tühjaks ei saa aku kunagi sest enne kukub ledi vool nulli. Ja enne nulli kukkumist on veel väga väikse voolu juures täiesti näeb näppu suhu panna valgus. Ehk sisuliselt igavene tuli. Petteks panin ka 1oomise taki vahele aga see rohkem aku kaitseks lühise eest. Natuke piirab ka, 6W led saab täis akust 10W mis on täpselt paras maksimum.
Kasutuses on laialt levinud makita 18V akud ja tulemus on palju parem kui valmis muunduriga lamp. See ei anna mingit lisavalgust kui aku täis ja ei hoia ega hoiata kui aku tühi, lihtsalt ükshetk on otsas.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Mul on oluline kompaktsus ka, ehk siis üks 18650 aku on piiriks, tööriistakohvris peotäis neid pulkasid veel, niiet tühjaks saamisel asendan lihtsalt uuega. Nõnda otse LED akule järgi lükates on see häda, et aku tühjenedes valgus väheneb väga tugevalt, täis akuga hea valge, poole aku pealt tunduvalt tuhmim juba jne. Mul on pisike impulssmuundur siiski vahel seal, voolutugevus täiesti täis akuga 0,4A ja täieti tühjaga(3,5V) 0,3A. Seoses selle pingemuunduriga lisasin veel igast kellad ja viled juurde sinna. Kõige juures on tähtis kompaktsus, näeb välja selline see muidu. Esiteks impulsslülitist sisse-väljalülitus, hea mugav ja töökindel/odav, lisaks sellele lülitusahelale sai niiöelda pealekauba lahenduse, kus tsirka 3,2V juures lülitab välja end, lisaks veel väljalülitatud olekus ei tarbi mingit lekkevoolu. Lisaks lisasin veel polaarsusekaitse väljakatel. Eraldi on veel impulssmuunduril ka alapingekaitse, kui pinge alla 3,3V umbes, siis hakkab valgust piirama, st ei jää laksust pimedaks, vaid sujuv tuhmumine 3,3V juures. Lisaks veel lisasin termokaitsme, kui temp üle 40 kraadi umbes(tavaolukorras lahtises õhus läheb leigeks), siis hakkab niisamuti valgust piirama. See viimane temperatuuri kaitse ennekõike vajalik siis, kui juhtub taskus põlema minema/ununema, kord trehvas ja siis esimene ilma termokaitsmeta versioon oli ikka kogu kupatuses päris kuum. Lisaks lisasin veel viiel LED-il põhineva akupinge indikaatori, see on ka üsna mõistlik lisada akutoitel vidinatele. Veel pistsin selle pastakatel jms oleva plekist klambri külge, millega pastakaid tasku külge kinnitatakse, selle abil on hea see tuluke särgikaeluse külge pista, siiS enda ees kõik kenasti valge ning silma ei paista valgus pimestama:P. Lõpuks valan kõik trükkplaadi/LED-id läbipaistva epoga üle, hetkel see epotamine veel tegemata, kuna kahevahel, kas hankida sinna kvaliteetLED või mitte.viimati muutis kasutaja otsija; 03 m 2016, 19:43.otsija
Comment
-
Näeb originaal Cree rulli moodi välja küll. Ei pruugi olla koopiad, kuna tootmistes ikka võib jääda üle, mida siis rahaks tehakse.
Konkreetne LED on halb valik rattalambile sest efektiivsus vilets. Tuppa laualambile ideaalne kuna efektiivsuse asemel on soe toon ja hea CRI. Kõike head ei saa korraga.viimati muutis kasutaja olevtoom; 05 m 2016, 12:48.
Comment
Comment