Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED eFektiivsus lm/W

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LED eFektiivsus lm/W

Mul ei olegi plaanis rattalambiks kasutada, vaid just töövalguseks ja eelistan sooja valgustooni. Sain endale laenuks lux mõõtja ja tegin mõõdistused. Tulemuseks sain ca 120lm/W. Kirjeldan seda protsessi, kas sai enamvähem tõene või mitte ehk teadjamad teavad kritiseerida, kui puusse panin. LED lauaserval, ümberringi peegeldavaid pindu jms võimalikult vähe ja kaugel, et tulemus tõesem saaks. Katseks seesama 3W hiinakas. Voolutugevuseks määrasin 167,8mA ja klemmipinge LED-il oli 2,832V ehk siis ca 0,475W. Lux meeter sama koha peal enne LED valgust näitas 4 lux-i kauguest kumava laelambi tõttu, LED valguse korral 120 lux-i, sealt lahutasin 4 maha ja peaks reaalne 116 lux valgustugevus olema. Mõõtsin 40 cm kauguselt, valgusnurgaks usaldasin tootja märgitud 120 kraadi, arvutamiseks kasutasin seda kalkulaatorit. 0,475W andis kalkulaatori järgi 58,31 lm, 1W kohta teekski see üle 120 lm/W. Tundub täitsa mõistlik valgusviljakus, kui enamvähem õige tulemuse sain, kas kvaliteetLED sarnases olukorras suudakski pika puuga ära teha?
    viimati muutis kasutaja otsija; 07 m 2016, 20:04.
    otsija

Comment

Küsimus andmelehel oleva info kohta, siin näidis LED, seal kirjas "Maximum Efficacy at Binning Conditions" 178lm/W, sealsamas on andmelehele mineku viide ülevalpool ja seal andmelehelt leiab sellise graafiku, kas see "binning..." ongi siis seal graafikul 100% ehk 178lm/W ca 350mA juures?
      otsija

Comment

350mA on säärane sweetspot. Nt. ka pingelang on just selle juures antud (2.85 V @ 350 mA).
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Samas maksimum on kirjas 629lm, graafikul on 1,5A juures ca 330% juures lõpp(pigem vähem isegi tegelikult), 178 x 3,3 on ca 587lm. Ja kas selline võiks kvaliteetne olla? Võtaks ehk mõne prooviks sealt.
          otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
            Ja kas selline võiks kvaliteetne olla?
            Kui suur tõenäosus on üldse eBay pealt mõnd originaaldetaili saada, mitte võltsingut?

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
              Kui suur tõenäosus on üldse eBay pealt mõnd originaaldetaili saada, mitte võltsingut?
              Kuskohast muidu kindlasti õiget toodangut tellida saaks?
              otsija

Comment

XBD, 3000K, alum. tallal. 8eur/tk. Binningut ei tea. Jooksvalt kasutanud üle 120tk, ühtegi etteheidet pole senini olnud.
                Mõned eksemplarid leian, kui soovid.
                Erilahendused.
                PS või mail.

Comment

Hind krõbedavõitu mu jaoks, tahaks just kuskil netipoes näha, et mis hinnaga originaale müüvad, cree enda kodukal nagu ei saa osta, soovitab farnelli jms, aga seal ei tundunud olevat või siis ei oska otsida lihtsalt.
                  otsija

Comment

Paar tükki on igatahes Elfa valikus täiesti olemas.

Comment

Oeh, ei ma jään ikka chainakate juurde, hinna/valgusviljakuse võidu suhe ei õigusta end.
                      otsija

Comment

Mina ostsin nö "5W"-sed ja kindslasti ma arvestasin juba eos sellega, et ma neid 5W peal kindlasti kõrvetama ei hakka, hea kui 2-3W. Ainuke lootus oli et valgust seejuures piisavalt saavutaks.
                        Seni olen rahul, ostsin sellised: Link->
                        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Ostsin kunagi ammu katsetamiseks säherduse, sellel läksid igatahes kõik dioodikesed täiesti ühtlaselt valgeks, seega võiks ju justkui originaali kahtlustada küll.

Comment

Oeh, ei ma jään ikka chainakate juurde, hinna/valgusviljakuse võidu suhe ei õigusta end.
                            Varem või hiljem saadki kinnitust, et kui ei maksa midagi, ei saa midagi.
                            Mõnikord juhtub ka nii, et maksad palju, ja saad vähe.
                            Üsna sinisilmne on loota odavalt superhead saada.
                            Erilahendused.
                            PS või mail.

Comment

Telleisin ebay-st ühe prooviks, mille linkisin. Saan lux meetrit kasutada ja teen testmõõtmised läbi 350mA-ga ning peaksin enamvähem luumenite tulemuse saama välja arvutada. Kasutan sooja valgust, andmelehelt nüüd lappasin, et sooja valguse korral ca 140lm/W võiks ehk saada originaali korral.
                              otsija

Comment

Telleisin ebay-st ühe prooviks, mille linkisin. Saan lux meetrit kasutada ja teen testmõõtmised läbi 350mA-ga ning peaksin enamvähem luumenite tulemuse saama välja arvutada. Kasutan sooja valgust, andmelehelt nüüd lappasin, et sooja valguse korral ca 140lm/W võiks ehk saada originaali korral.
                                Ole hea, kirjelda, kuidas luksmeetri ja volt-ampermeetriga lm/W kätte saad?
                                Erilahendused.
                                PS või mail.

Comment

Working...
                                X