Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

stk võimu probleem 2x150w

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

stk võimu probleem 2x150w

http://audiolabga.com/pdf/STK3152III.pdf

skeem on siin, kõik tegin õigesti, lühiseid , vigu jms, ei saa kindlalt olla.
    külla ga on seal kirjas et vajab "regulated power supply_d"

ehk siis midagi sellist mis on siin?

http://www.aaroncake.net/circuits/supply3.htm

toidan teda ´praegu tavapärase toitega, ehk siis +72 0 72, nagu vaja. tavaline dioodsild ja konded.

probleem on selles et heli tuleb jube vaikselt läbi ja krabisedes, keeran arvutist põhja ja vaid väike heli yhest kanalist tuleb läbi. Et kas tõesti saab probleem olla selles, et ei toida transadega reguleeritud toitega, ise kahtlen selles aga mine sa tea. Jahutuses ka ei saa asi olla. Võibolla keegi oskaks aidata. (ps selle 300w transadega sain tööle, lühis oli

PCB jna tegin ka ja kõik on õige: www.hot.ee/chaom1/stk_pcb_pealt.bmp
    led pirnid

Hmm üks tark inimene veel ütles et selle datasheedi peal nagu oleks "lõppaste" puudu. Kas siis keegi ei oskaks miskit abistavat öelda. Sest see kivi peaks olema ideaalis parima hinna-kvaliteedi suhtega kivi. Saaks tööle, siis naeraks tda7294 jms üle

sest et see oli 99eek oomipoes ja 2x150w

+ ise arvan et stk > tda
    led pirnid

Comment

Hmm... nagu datasheedist võid lugeda, on tegu kahekanalise eelvõimupulaga 120-150W võimenditele... Lõpu pead sinna ise juurde ehitama, praegu on sul ainult eelots olemas
      Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Originally posted by Chaom1@May 20 2004, 05:06
        Hmm üks tark inimene veel ütles et selle datasheedi peal nagu oleks "lõppaste" puudu. Kas siis keegi ei oskaks miskit abistavat öelda. Sest see kivi peaks olema ideaalis parima hinna-kvaliteedi suhtega kivi. Saaks tööle, siis naeraks tda7294 jms üle

sest et see oli 99eek oomipoes ja 2x150w

+ ise arvan et stk > tda
        Mul andis võim sama toitega 4oomil 350W, kaks seega 700w, ehk tood mõistuse
        vahepeal koju.
        Muide mujal maailmas on see STK TDAst üle 2,5 korra kallim, edasi mõtle ise.

Uuri ka TDA7250 datasheet läbi, ehk abi.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Originally posted by Chaom1@May 23 2004, 18:52
          ja mis võim sul sellise võimsuse andis? sain juba vastuse, et tegelikult tegu eelvõimukiviga. Mõistuse koju või kodust ära toomise teemat aruta psühhiaatri juures
          Mõistuse koju toomise soovituse üle solvumine asjatu, eriti kui 300w võim käima
          saadud. Kui vähegi transvõimust midagi mõikad,siis oleks pidanud enne teema
          alustamist mingigi kahtluseuss hinge närima, võrdle oma 300W võimu toitepinget
          ja STK toitepinget, siis võrdle 700W triikrauda ja oma STK kivi ning saad ehk aru ,
          et solvumiseks polnud põhjust.
          Mul omal psühholoog kodus käepärast võtta, midagi ka külge jäänud, soovitavad
          vahest raputada.
          Kõike mis kuskil kirjas ei maksa viimase tõe pähe võtta, maailmas tuleb
          tsipa kahelda ka.
          Kui oleks märganud hiljuti Martini toodud valemit võimendi võimsuse arvutuseks
          sõltuvalt toitepingest ja koormuse takistusest,siis poleks tekkinud soovi naerda
          TDA üle (ega minagi tast supervaimustuses ole), igal asjal omad head ja vead.
          Seda 350W võimu tegin tegelikult aastaid tagasi , praegustel toide
          on +/-83V,võimsus 500W 4oomil ja 350W 8 oomil.

Rohkem nagu võimendifoorumi teema.

Comment

Jyrka võiks nii kena olla ja oma võimuskeemi avaldada (mõtlen 500W), oleks ropult tänulik
            Egas muud, kui juhtmed külge ... ja seina

Comment

Originally posted by Qbic@May 24 2004, 00:22
              Jyrka võiks nii kena olla ja oma võimuskeemi avaldada (mõtlen 500W), oleks ropult tänulik
              Võimu skeem pole minu, mina panen kokku, juppide komplekt ligi 3T.
              Võta eelmainitud 300W skeem, tõsta toide 80Vni , lisa veel kaks lõppude paari
              ja radikat, 6,3A kaitsed ja 500W peaks tulema.

Comment

Originally posted by Jyrka+May 23 2004, 19:25--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Jyrka &#064; May 23 2004, 19:25)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Chaom1@May 23 2004, 18:52
                ja mis võim sul sellise võimsuse andis? sain juba vastuse, et tegelikult tegu eelvõimukiviga. Mõistuse koju või kodust ära toomise teemat aruta psühhiaatri juures
                Mõistuse koju toomise soovituse üle solvumine asjatu, eriti kui 300w võim käima
                saadud. Kui vähegi transvõimust midagi mõikad,siis oleks pidanud enne teema
                alustamist mingigi kahtluseuss hinge närima, võrdle oma 300W võimu toitepinget
                ja STK toitepinget, siis võrdle 700W triikrauda ja oma STK kivi ning saad ehk aru ,
                et solvumiseks polnud põhjust.
                Mul omal psühholoog kodus käepärast võtta, midagi ka külge jäänud, soovitavad
                vahest raputada.
                Kõike mis kuskil kirjas ei maksa viimase tõe pähe võtta, maailmas tuleb
                tsipa kahelda ka.
                Kui oleks märganud hiljuti Martini toodud valemit võimendi võimsuse arvutuseks
                sõltuvalt toitepingest ja koormuse takistusest,siis poleks tekkinud soovi naerda
                TDA üle (ega minagi tast supervaimustuses ole), igal asjal omad head ja vead.
                Seda 350W võimu tegin tegelikult aastaid tagasi , praegustel toide
                on +/-83V,võimsus 500W 4oomil ja 350W 8 oomil.

Rohkem nagu võimendifoorumi teema. [/b][/quote]
                sa räägid siis sellest minu transavõimust millega väike häda oli? "eti466" koopia ?
                selle sain tööle. Muuseas mis toitepingetesse puutub, siis eti466 oli 68+ 0 68- 300w
                ja see stk, millest siin räägin 72+ 0 72- 2x150w

Nii et mis siis selgub kui ma neid toitepingeid vaatan ja võrdlen? tundub ju suht sama võimsusega võimendid olevat. Ja stk tõesti töötab sellise voldiga.
                Eksimus oli siis aga selles, et sealt on lõppvõimu transid puudu, mida datasheedis ei olnud näidatud. Umbes sama ideega skeem on ka stk 2x50w kus polegi eraldi lõputransse, seega arvasin lampi et see 2x150w võib siis ka selline olla, ja see oleks ideaalselt odav 300w siis

Selle "mõistuse koju toomise" asja peale ma ei solvu. Nagu sa mu tausta järgi näed, olen veel suht algaja, ja sinu taustast vaadates oled asjatundja moodi. Jah eks mul ole elus muudki teha olnud kui Lembit Abo unes näha, ja Kondekate hulgas magada palusingi ju teadjamatelt abi, sest endal teadmisi suht vähe. Mulle ei ole vaja lauseid "too mõistus koju", kui tahad/oskad siis aita ja thats it. Küll mul aega veel elektroonikat õppida, kui leian selle üldse vajalik olevat. Ma praegu rohkem nagu "arvutimees"

see selleks.

Kas sa tegid 500w siis eti466 põhjal? endalgi on plaan teha juba stereo eti466. Kuid näita nati täpsemalt palun kuda sa need lisatransid ühendasid.
                http://www.alphalink.com.au/~cambie/ vaat seal "digi125" Tegin ka selle. Ideaalselt töötab. Ja see peaks olema üks mõistlikumaid võime nii odava raha eest. Kuid vaata kuidas on seal lõputransid pandud. Ühtedega on 75w teistega 125w. Mis oleks kui asendaks eti466 4 lõputranssi millegi muuga? Kui enam võimsamaid üldse on? Ehk saaks siis transasid asendades rohkem võimsust.
                No kui nii ei saa siis paluks lihtsat seletust kuda sa lõputransid juurde ühendasid.

"peace"
                led pirnid

Comment

Kui eti annab 68 voldiga 300W siis 72v annab võim 4oomil 350W, seega STK
                  täisvõimuna 700W, mul maal sama võimas triikraud , sellest esimene pähe
                  tulnud võrdlus.
                  Võime tehakse ka nii, et sisendastmeid toidetakse kõrgema pingega ja
                  lõpuastet madalama pingega (Y101,Y7111jne), STK ongi nii mõeldud.
                  Lõppaste tal arvatavasti +/- 50V toitega mõeldud, kuna STKd 8oomisele koormusele arvestatud.
                  Muide ETI vastupidi, eelastmeid toidetakse madalama pingega kuna lõppaste
                  ka võimendab. Y101 lõppaste ei võimenda on emitterijärgijana tehtud.
                  Lõputransside võimsus ei määra võimendi võimsust, ikka toitepinge suhe
                  koormuse takistusse, neid valitakse ikka selle järgi,et iga päev vahetama ei
                  peaks. Seal ETI tekstis peaks olema kuue lõpptransiga variandist juttu, inglist
                  ei jaga.

Comment

Originally posted by Jyrka@May 25 2004, 09:07
                    Kui eti annab 68 voldiga 300W siis 72v annab võim 4oomil 350W, seega STK
                    täisvõimuna 700W, mul maal sama võimas triikraud , sellest esimene pähe
                    tulnud võrdlus.
                    Võime tehakse ka nii, et sisendastmeid toidetakse kõrgema pingega ja
                    lõpuastet madalama pingega (Y101,Y7111jne), STK ongi nii mõeldud.
                    Lõppaste tal arvatavasti +/- 50V toitega mõeldud, kuna STKd 8oomisele koormusele arvestatud.
                    Muide ETI vastupidi, eelastmeid toidetakse madalama pingega kuna lõppaste
                    ka võimendab. Y101 lõppaste ei võimenda on emitterijärgijana tehtud.
                    Lõputransside võimsus ei määra võimendi võimsust, ikka toitepinge suhe
                    koormuse takistusse, neid valitakse ikka selle järgi,et iga päev vahetama ei
                    peaks. Seal ETI tekstis peaks olema kuue lõpptransiga variandist juttu, inglist
                    ei jaga.
                    sa mõtled seal reviews? seal ei ole sellest juttu kuda täpselt ühendada. On lihtsalt jutt, et keegi kuskil tegi ja pidi toimima. Nii et sina ise tegid siis niiviisi? kokku 8 lõputranssi siis?
                    kas sa saaksid seda lihtsa "paint"-i joonistusena näidata, ma arvan et paljud oleks sellest huvitatud.
                    http://www.hot.ee/chaom1/300w.jpg

saaksid sa sellele juurde joonistada? pöörad nt õigetpidi ja vead lihtsad jooned jne.
                    sinna peab ju muud ka nagu minema vist kui lihtsalt 4 uut transat.
                    led pirnid

Comment

Originally posted by Chaom1@May 25 2004, 18:51
                      sa mõtled seal reviews? seal ei ole sellest juttu kuda täpselt ühendada. On lihtsalt jutt, et keegi kuskil tegi ja pidi toimima. Nii et sina ise tegid siis niiviisi? kokku 8 lõputranssi siis?
                      kas sa saaksid seda lihtsa "paint"-i joonistusena näidata, ma arvan et paljud oleks sellest huvitatud.
                      http://www.hot.ee/chaom1/300w.jpg

saaksid sa sellele juurde joonistada? pöörad nt õigetpidi ja vead lihtsad jooned jne.
                      sinna peab ju muud ka nagu minema vist kui lihtsalt 4 uut transat.
                      Eks pean naabripoisi (Allar88)poole pöörduma, arvutikasutus mul ühe näpuga
                      toksimise tasemel.
                      Üldiselt seal midagi keerulist pole, kolmanda transi kollektori ja baasi ühendad
                      olemasolevate võimsustransside vastavate jalgadega, emitteri läbi 0,1 oomise
                      taki vastavalt + ja - ga. Trükkplaati uuendada pole mõtet, radikat tuleks
                      suurendada 1,7 korda, samuti Z2 stabilitron tuleks suurema pingega panna.
                      Kuue transiga ja 78V peaks 400W tulema. Rohkema saamiseks tuleks skeemi rohkem analüüsida.

Comment

hmhmhm. Aga põhimõtteliselt sina suudaksid selle 8 transa variandi iseenesest välja mõelda? et mis-kus veel asendada jne. Kui see väga vaevanõudev ei ole, siis oleks tore ju kui sa viitsiks veidi kriitseldada seda. nt mu meilile siis see saata: kaomi@hot.ee Ja kui sa siinkandis elaks ma kingiks sulle uhiuue kilekotis stk3152III. Kuid vaevalt et keegi seda tahaks
                        Kui teha 2x500w, siis sea peaks juba miski diskoteegi võimsus olema? või noh sellise väiksema diskoteegi vist.
                        Ma elan ise korteris, siin pole sellega midagi peale hakata. Aga sellised suvepeod sõbra aias jne. "omatinutatud" 1kw muusikat oleks tore kuulata :>

aa ja muide, mis koletislik trafo peaks see olema mis 1kw-sele läheks?
                        led pirnid

Comment

Ehk pöörad projektile teise otsa ja mõtled välja mis sinna võimu taha tuleb,
                          muidu kukub välja 4G prose ja 4M RAMiga superarvuti moodi.
                          Ka korraliku 100W komplektiga võivad naabrid kurikatega külla tulla.

Comment

Eks ta tõsi ole jah, kõlarid on mitu korda kallimad kui see võim ise.
                            No ma ei tea kas need sobivad. 2x300-sele siis sellised? --&#62; http://protuning.ee/index.php?nid=4&data=power&pro=24

kuidagi odavad tegelikult, ajavad asja ära? muidugi keskimised ja kõrged sagedused ka juurde, siis peaks 2 kasti kokku tulema miski 3.5k-4k vist. Kastid teeks ise, sõber töötab puidufirmas.

aga 2x500w... hmm, nüüd läheb raha No ma ei tea, neid kõlle on nii palju ja erinevaid, ei oskagi valida ka. Nende kohta öeldakse 600w rms:
                            http://protuning.ee/index.php?nid=4&data=power&pro=21

Kas alates 300w oleks ikka parem kui 15" elemendid on? Ja ma ei loe sealt kuskilt välja mitu oomi nad on...

maybe sul on miskid paremad kõlarid silmapiiril kui need power-acoustic
                            led pirnid

Comment

Working...
                            X