Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

elektroonika parandused tartus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    elektroonika parandused tartus

    oskab keegi soovitada mõnda pädevat kohta tartus, kus võiks lasta arvuti emaplaadi üle vaadata? (toitekas polnud siiski asi)

    #2
    Emaplaate enamasti ei parandata kui just ei ole mingi väga silmaganähtav ja kergelt parandatav viga, näiteks punni läinud suured kondekad vms. Vastasel korral tuleb uus plaat osta.
    Kui su masin on ebastabiilne, siis eiga ei pea tingimata ka emaplaadis olema. Mõnikord on vigane hoopis mälu, mõnikord protsessor (üks masin käis tööl 3 korda ordi garantii vahet kuni lõpuks prose välja vahetati ja siis stabiilseks jäi... peale mõningast ahistamist jooksis isegi bioss kokku, nemad aga saatsid tagasi, et installige aga winduuz uuesti ) Üldse võiksid proovida biosist võimalikult madalaid tingimusi kehtestada ja sellega ebastabiilne komponent üles leida. Prose puhul on tihti vigane L1 cache ja kui see biosist välja lülitada, siis jääb asi stabiilseks. Mülu puhul aitab kiiruste alandamisest või olukorda teeb hullemaks kiiruse tõstmine. Kui niimoodi leiad üles ebastabiilse koha, siis saab selle välja vahetada. Kui aga viga plaadis ikka, siis ei aita muud kui uus plaat sisse.

    Comment


      #3
      http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?show...ide%20ots&st=15

      nyyd on testitud TÖÖTAB

      Comment


        #4
        Alati kui arvutitest juttu, eeldatakse, et tegu on PC'ga. Antud isend on Mac, ja suhteliselt vana, nii et uut emaplaati leida on suht keeruline. Probleem kindlasti plaadis, kuna kui vool õnnestus lõpuks sisse saada (plaadi led'id ärkasid ellu), ei teinud ta midagi, st bootROM'i ega muud sellist ei lugenud. See muidugi ka idee, et äkki on proses asi, sest ühe teise masina puhul olen seda küll täheldanud, et kui prose natsa lahti, siis ei tee mitte kui midagi. Tegu on soft-controlled toitega ja nupust keeldus ta käivitumast. Pidin käsitsi kaks klemmi korraks ära ühendama, et üldse mingit tulemust saada.

        Comment


          #5
          Alfa arvuti
          http://www.eniro.ee/eniro/eniro.php?code=X...lang=et&kw=alfa
          Olen sealt abi saanud mitu korda.

          Comment

          Working...
          X