Kui palju umbkaudselt tarbib 24VDC 4,2A toiteplokk elektrit kui ta on seinas aga tarbijaid järgi pole? Sesmõttes et kas teda on mõtet ööseks kui vaja pole taimeriga välja lülitada ja hommikul taas sisse? Või on voolutarve niivõrd minimaalne et pole asjal mõtet ja las olla 24/7 seinas? Ploki eluiga mõlemal juhul?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Toiteploki voolutarve
Collapse
X
-
Vs: Toiteploki voolutarve
Kui meil on voolumõõtja ja saame kõik muud tarbijad välja lülitada siis annab seda võimsust mõõta.
Kui on selline vilkuja kirjaga 1000 pulssi/kWh siis
Kui mõõta kahe vilksatuse vaheline aeg saab midagi niisugust:
w | sek | min
1000 | 3,6 | 0,06
2000 | 1,8 | 0,03
_100 | 36 | 0,6
__10 | 360 | 6
___1 |3600| 60
On vist nii?
Paari vatti on tüütu oodata.viimati muutis kasutaja A.R.; 11 m 2017, 18:45.
Comment
-
Aga mõõda.
Kui on vähegi korralikum multimeeter olemas siis saad need väikesed voolud ära mõõta.
Kui ei ole, võid soetada näiteks selle:
Ei ole ise odavamat kasutada saanud ja võin ütelda, et kas mul lihtsalt vedas või siis ongi nad suht OK riistad.
Mõnesaja W koormuste korral saab eksimust lugeda võimalikuks 10-te milli Ampritega (täpselt ei oska ütelda kuna resolutsioon lihtsalt ei võimalda lugeda täpsemaid näite aga ma usun, et 1A puhul kui eksimus on mõni mA ei ole see palju.
Arvutuste alusel tundus, et 1A vahelduvvoolu korral võiks eksimuse lugeda kusagile 4-5mA piirkonda. Ka see ei ole täpne kuna koormus mida katsetamisel kasutasin oli +-5% aga reaalses elus, reaalselt mõõtes samaliigilised koormused 0,1% täpsust võimaldanud riistaga lubavad oletada, et levinud hälve on mitte suurem kui +-1%.
Teine võimalus on võimsusemõõtja aga kipun oletama, et sel toiteadapteril ilmselt PFC nagunii ei ole ja digitaalse võimsusemõõtjaga sa täpsemat näitu kui voolu-pinge-takistuse alusel leitu, ilmselt ei saagi.
Võimsusemõõtjad on muidu ka päris täpsed ositi.
10-15€ saab niisuguse: https://www.alibaba.com/product-deta...987700454.html
Lemona vist eestis müüb neid, ma ei viitsi sealt otsida aga kuskilt meenub, et seal on?
Selle konkreetse tüki eksivus on 300W koormusel 2-3W, väiksemaid suurusi ei ole mõõtnud aga ilmselt ta paari W kulu niitäpselt ei mõõda kui voolu-pinge-takistuste mõõtmisel saab leida. Üldiselt aga, kui töötav isend, siis on täitsa OK asi, et saada umbes tarvet mõõta kiirelt ja lihtsalt.-superradical-
Comment
-
Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust24/7 on tervislikum, seda palju voolu tarbib saad käega katsudes teada kui soojaks läheb. Kergelt leige on paar vatti, tuntavalt soe 10 ringis, sõltub muidugi suurusest, kristallkuul on katki.
Voolumõõtja on kaugloetav, kahepoolne, näitab ka vist kõike. Vaja süveneda ja tulebki vist kõik tarbijad välja võtta ja vaadata mis näitab.
Comment
-
Esmalt postitatud jaguar3 poolt Vaata postitustKui ta 10W tunnis x 24 sööb siis seda on palju
Comment
-
Esmalt postitatud jaguar3 poolt Vaata postitustNo kristallkuul näitaks täpselt, mina küsisin ju umbkaudselt. Soojaks ei lähe üldse, täitsa külm on. Kui ta 10W tunnis x 24 sööb siis seda on palju, paar vatti - see las olla.
Voolumõõtja on kaugloetav, kahepoolne, näitab ka vist kõike. Vaja süveneda ja tulebki vist kõik tarbijad välja võtta ja vaadata mis näitab.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Esmalt postitatud jaguar3 poolt Vaata postitustKui palju umbkaudselt tarbib 24VDC 4,2A toiteplokk elektrit kui ta on seinas aga tarbijaid järgi pole? Sesmõttes et kas teda on mõtet ööseks kui vaja pole taimeriga välja lülitada ja hommikul taas sisse? Või on voolutarve niivõrd minimaalne et pole asjal mõtet ja las olla 24/7 seinas? Ploki eluiga mõlemal juhul?Kõik meeldiv tuleb lambist...
Comment
-
Esmalt postitatud maaalune poolt Vaata postitustMul näiteks kodus kasutuses uuema põlvkonna pesumasin millel nn."Zero Watt stand by" lahendus elik siis jõudeolekus ei tarbi midagi.-superradical-
Comment
-
Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust10 € aastas on tõesti palju.otsija
Comment
-
Esmalt postitatud jaguar3 poolt Vaata postitustKui palju umbkaudselt tarbib 24VDC 4,2A toiteplokk elektrit kui ta on seinas aga tarbijaid järgi pole? Sesmõttes et kas teda on mõtet ööseks kui vaja pole taimeriga välja lülitada ja hommikul taas sisse? Või on voolutarve niivõrd minimaalne et pole asjal mõtet ja las olla 24/7 seinas? Ploki eluiga mõlemal juhul?
Comment
Comment