Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sealed lead-acid aku laadimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sealed lead-acid aku laadimine

Pole eriti akude laadimisega kokku puutunud, seega küsiks enne kui midagi õhku lasen või põlema panen.

Mul oleks vaja paari 12V 7Ah akut laadida, mis on jadas. Kasutada oleks üks toiteadapter, mis on 28V 600mA.
    Eks täitsa täis akut laadida sellega ei saa, aga seegi asi.

Kas piisab lihtsalt laadija tahaühendamisest või oleks vaja sinna vahele lisada ka mingisugune voolu kontroll?

Vs: Sealed lead acid aku laadimine

Mingi sobiik hõõglamp on hea. Otsi selline, mis annab laadimisvoolu 500-600 mA. See hoiab voolu üsna hästi ja saad aku pea täis. Valimine võib vaevaline olla: järjest/parall. aitab. Lihtne ja lollikindel.

Comment

Mis seal ikka, akud jadamisi ja adapteriga seina.
      Pliiakud on üsna lollikindlad asjad ja vool ei ole võrreldes mahutavusega kuigi suur. Usun, et akud saad täis. Voolu võiksid mõõta.
      Samas nii väikse voolu puhul kas on mõtet hakata lambiga seda reguleerima.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ma rehkendasin, et kui aku väga tühi, siis lõhub adapteri ära. Muidugi võib algul panna takisti järjest ja hiljem lühistada. Lamp teeb seda ise.

Comment

Õige tähelepanek.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kui 2 jadas 12V akut tahaks ideaalis saada ligikaudu 28.8V kahepeale ja adapter pakub 28V ning skeemis veel üks lambike vahel, kas see lamp seal pinget liiga alla ei tõmba?

Edit: Või oih, 27.2V kahepeale ikka.

Comment

Ehk on ka sellest abi: http://ultracell.net/datasheets/UL7-12.pdf
              Momendil just endal üks selline laual ja katsetan, kas mahutavust veel piisavalt.
              Olenemata firmast on need akud suht sarnaste omadustega.

Comment

Esmalt postitatud katkine poolt Vaata postitust
                Kui 2 jadas 12V akut tahaks ideaalis saada ligikaudu 28.8V kahepeale ja adapter pakub 28V ning skeemis veel üks lambike vahel, kas see lamp seal pinget liiga alla ei tõmba?

Edit: Või oih, 27.2V kahepeale ikka.
                Ära unusta, et pingete erinevus aja jooksul väheneb. Samuti ka vool. Mingi aja jooksul laetakse igal juhul täis.

Comment

Hetkel kuskil pirnikesi ei vedele mul nagunii, et tuleks ostma minna. Mis see pirnike olema peaks? Näiteks 24V 12W kandis?

Comment

Ära ostma jookse: mõõda aku ja adapteri pinged, rehkenda takisti 600mA voolule ja pane laadima. Hea, kui ampermeeter vahel on. Vool hakkab langema, pane takisteid paralleeli juurde, et vool oleks enam-vähem. Muidu lõhud adapteri ära. Lambikene hoiaks seda voolu ise.

Comment

LM317 on olemas ? + takisti juurde, saad sama asja nagu lamp . Takisti rehkendamisest vaata andmelehelt.

Comment

Vs: Sealed lead-acid aku laadimine

Mul oleks vaja paari 12V 7Ah akut laadida, mis on jadas. Kasutada oleks üks toiteadapter, mis on 28V 600mA.
                        Konks on veel selles, et kas see adapter on vanakooli trafoga (raske kobakas) või moodne PWM (kahtlaselt kerge suuruse kohta). Kui vanakooli värk, siis võib pinge vabalt üle 30V minna laadimisvoolu vähenemisel. Võiks mõõta pinget tühijooksul. Mõnel 12V adapteril on olnud väljundis 17V ja rohkemgi, olenevalt valmistaja koonerdamisest. See 28V võib olla 600mA koormusel.

Eks täitsa täis akut laadida sellega ei saa, aga seegi asi.
                        Kahtlustan, et need on mingid UPSi akud. Paljudel on külje peal kirjad laadimispinge kohta. Kas on ka 14,4V üheks tsükliks lubatud või ainult 13,6...13,8V pidevat laadimist.
                        Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Vs: Sealed lead-acid aku laadimine

Sain nüüd akude/laadijaga lõpuks tutvuda.

Täpselt, 28V on 600mA koormusel. Tühijooksul 44V kandis. Eeldasin, et toodakse PWM adapter, aga polegi nii.
                          Ning tõesti, tegu on UPSi akudega, mis praegusel juhul toidaks elektrisõidukit.

Comment

Working...
                          X