Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Aidake tuvastada komponent ja leida alternatiiv
Collapse
X
-
Vs: Aidake tuvastada komponent ja alternatiiv leida.
Paistab olevat varistor, inglise keeles otsides Voltage Dependent Resistor (VDR).
Lugemist http://www.electronicshub.org/varistor/Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
-
Vs: Aidake tuvastada komponent ja alternatiiv leida.
Võib olla ka voolu piirav takisti, mille takistus sõltub voolust - kui vool suur, siis takistus suur, väikse voolu korral takistus väheneb.
Vaata kas on toitega järjest või rööbiti.
Kui on järjest, siis piirab voolu - näiteks impulsstoiteplokki sisselülitamise hetkel on peale sildalaldit oleva elektrolüütkondensaatori laadumise vooluimpulss päris suur ja muidu tuleks kaitsmed üledimensioneerida. Värvilt tavaliselt rohelised.
Kui rööbiti, siis on pingepiirik. Värvilt tavaliselt sinine.
PS. siin skeemis on mõlemad kasutuses:
MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !
Comment
-
Vs: Aidake tuvastada komponent ja leida alternatiiv
Lisan siia juurde veel kogu mandist pildid ja kuidas nad seal asetsevad juhuks kui on rohkem abi sellest.
Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.
Aitäh kaasamõtlejatele.
Comment
-
Oled Sa kindel, et viga on termotakistis mitte kütteniidis või mujal elektroonikas?
Ükskord ühte küünetehnikute UV lampi parandades olid uute torude otstes korpuse all starterid ja elektroonilise süütaga kasutamiseks tuli starteri otsad katki lõigata.
doonorjupid võib leida sama võimsusega säästulambi seest, aga lihtsam on uus elektroonika panna
MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
Comment
-
Mul neid lampe palju ja enamus sain tööle aga mõnel just antud jubin mida otsin läbi - seal oli veel komponente läbi mille sain tuvastatud ja vahetatud, aga see on ainuke mida ei leia ja kui võtan töötavalt lambilt selle jubina asemele siis töötab.
Jah võiks ka terve lambi välja vahetada, aga lihtsalt närib.
Comment
-
Tegemist ilmselt positiivse temperatuuriteguriga takistiga PTC : http://www.resistorguide.com/ptc-thermistor/
Analoogi leidmiseks peaksid töötava isendi takistuse ja temperatuuri graafiku üles võtma.MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
Comment
Comment