Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Kas keegi on teinud siukest asja ? Palju jupid kokku maksma lähevad ? Mis juppe üldse vaja läheb ? Ise hakkan ka varsti leiutama Rääkige sellest Vu meterist natuke
Oleneb , millist teha tahad.
valikud -
1. seieriga -suht lihtsa slkeemiga, iseasi,kust indikaatorit saada
2. Ledidega - spetskivi kasutamisel üsna lihtne kuid hind kipub suht soolaseks minema eriti kui tahad mitu kanalit ja palju nivoosid
3. VFD displeiga - kui kuskilt saad mõne kalkulaatori ekraani (hunnik kaheksaid) , siis on võimalik teha. Suht keeruline tegelt (eriti kui vaja dünaamilist näitamist rakendada).
4. Gaasilahendus sirginidikaatoriga (näit venelaste in-13 vist ) .Skeem suht lihtne. puudus on, et tahab suht kõrget pinget. Ja värv kipub suht punane-oranzikas olema
5. LCD - pane arvutile lptsse, olen näinud proget, mis winampi lugude taktis selle ekraani sisu pendeldama paneb või siis lcd+pic+a/d muundur - pole ehitanud
6. Kaku asi mingist "töötavast" kodumasinast välja
7. loe viimast Tevalo uudiskirja.
8. Tuhni foorumi otsingus.
Edit: pakun siis omalt poolt skeeme kah.
Ehitand ise olen seieritega(maksumus minu jaoks oli null krooni) , LEDidega 2*12 ledi kvaliteetskeem läks maksma umbes 300 raha ja siis kuna mu majakil läks vfd juhtimise kivi õhtale siis ka sinna sisse.
aga, mida Sa tahad ? kas tahad, et asi mõõdaks tegelikku nivood või lihtsalt virvendaks. Kas asi peaks olema lineaarse või logaritmilise skaalaga ja kuhu taha tahad asja toppida ?
Edit2: gaaslahendus ingikaatoritega olen kah ehitanud- niimoodi, et võimu väaljundisse (oli uku020) pinget tõstev trafo ja sinna taha alaldi+eeltakisti+see indikaator.isegi töötas.
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Originally posted by diskett@May 12 2004, 23:04 Mõtlesin et teen endale LED'idega ja 2 kanali jaoks, LED'e võiks olla umbes 10. Räägi sellest natuke
Originally posted by eq@May 13 2004, 20:25 aga kuidas VFD'ga teha(skeem ning tõõpõhimõte? adc + vfd kontroller?)? endal siin üks vedeleb + kahe kalkulaatori ekraanid.
Sisendosa on põhimõtteliselt samasugune,kui led indikaatoripuhulgi. Erinevus tuleb sellest, et VFD põlemasaamiseks on vaja anda anoodile ja võrele (kusjuures mõlemale korraga) umbes +20..+30V katoodi=kütteniidi suhtes. Kütteniiti ennast tuleb kah kusjuures kütta, soovitav on vahelduvvool,kuid ma olen alalisvooluga kah hea tulemuse saanud. Kui tahad kalukulaatori "kaheksaid" kasutada, siis pead arvestama, et igal segmendil on võe ühine, ehk siis võredele annad signaali (komparaatorid, vms,) ja kuna numbrite pulgad on grupiti koos, siis tuleb teha nii, et esimese kanali näitamisel antakse pinge ülemise rea kriipsudele ja teise kanali näitamisel alumise rea kriipsudele. Loomulikult tuleb vastavas taktis kommutteerida ka komparaatorisse sissetulevaid kanaleid.
kui viitsid, tuhni kõik vanad radiod läbi, osades skeemid kah sees.
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Originally posted by diskett@May 15 2004, 11:42 martinj kui viitsid, koosta mulle juppide nimekiri (skeem ka) kuidas sina selle vu meteri ehitaks. 1 kanali jaoks ja 10 led'i.
palun:
äkki viitsib keegi mulle ka seletada et kuhu siis see input läheb et nagu kuhu ma selle yhendan või nii... mulle on se nagu arusaamatuks jäänud tegelikult et igal pool on 1 input või output nool aga audios on ju nagu jah 2\3 lõiku selel ocikul või kuidas <_<
Comment