Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Matka-päiksepaneeli väljundi stabiliseerimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Matka-päiksepaneeli väljundi stabiliseerimine

Tänud. Proovin selle Oomipoe variandi ära nädalavahetusel. Pühapäeval peaks päikest ka olema

Kas peab dioodi ka panema paneeli ja mooduli vahele ning kas 10000uF*16V kondekas mooduli ees on mõttetu? Kondeka mõte oleks stabiliseerida kõndimisel tekkiva paneeli ja päikse nurga muutusest tekkivat kõikumist.
    Beers of Estonia

Comment

Kui kasutad "12 V päiksepaneeli", siis võib selle tühijooksu pinge tõusta isegi 18 V peale. Ühel minu paneelil tõuseks veelgi, aga paneelil on kaitseks 18 V zenner.

Paneeli väljundis on lihtsalt 10...30 V sisendiga ja 5 V USB väljundiga auto sigareti süütajasse käiv laadija.
      Teisel, umbes sama võimsal paneelil on 5 V USB väljund ja lahti ta ei käi.
      I'm so interested in the EasyAcc 7W Portable Solar Charger Panel for Smartphone. Is it really helpful? Just keep reading to figure out.

Olen ka proovinud väikseid, sisemise akuga paneele, aga see on raha ja loodusressurside raiskamine - peale nädalast päikse käes laadumist saad nutitelefoni aku täituvusele 10 % juurde.

PS. Nutitelefoni laadimiseks vajaliku päikesepaneeli võimsused algavad 5 W, mõõtmetelt on selline paneel umbes A4 paberilehe mõõtu. Väiksematega nutitelefone ei lae.
      viimati muutis kasutaja klm; 03 November 2018, 11:06. Põhjus: lisatud märkus
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Mina tegin ise akupanga liikumisanduriga õuevalgustile. 18650 elemendid vanast akutrelli akust. kaitse- https://www.ebay.com/itm/1S-3-7V-3A-...60Fj:rk:6:pf:0 ja päikesepanee- https://www.ebay.com/itm/Mini-5V-1-2...KRYo:rk:1:pf:0
        Paar kuud on nüüd töödanud ja praeguse kehva päikesega pole otsa saanud. Kunagi kasutasin rattatulel usb akupanka ja see sõidu ajal pidevalt vilkus,sest usb pistikud ei andnud korraliku ühendust. Tuli kasutada kindlamaid ühendusi.

Comment

Ostsin urmas78 soovitatud https://www.oomipood.ee/product/lipo_128829_laadimismoodul_li_ion_lipo_akudele_1a_ usb_micro_b?q=usb lipo

Kuna nv siiski päikest ei olnud siis proovisin toas 20W päevavalgus-laualambi all tühjaks laetud 18650 akut laadida.

Tühijooksu pinge: 6V
          Tühijooksu vool: 18,77mA

Ilma akuta
          - enne moodulit: 5,84V
          - peale moodulit: 4,12V
          Akuga
          - enne moodulit: 4,69V
          - peale moodulit: 3.59V
          - vool akule: 10,38mA

Kui ühendasin 22000uF kondeka mooduli ette
          - enne moodulit: 3,96V
          - peale moodulit: 3.59V
          - vool akule: 14mA

Kondekast oli justkui abi aga see muutis "süsteemi" ebastabiilseks. Kui kondekas oli laetud ja valgus uuesti sisse lülitada siis jäi moodul olekusse kus nii sinine kui punane LED põlesid (nagu laeks ja ei laeks) ja vool oli ainult 2mA. Või kui kondekas oli tühi ja valgus sisse lülitada siis jäi punane (laadimine) LED (kiiresti) vilkuma. Toimis ainult nii, kui laadimata kondekas töötava skeemi külge ühendada.
          viimati muutis kasutaja littleant; 06 November 2018, 20:30.
          Beers of Estonia

Comment

Minul siis koos päiksepaneeliga kasutuses EasyAcc PB10000C akupank.
            Laeb alati, nii 1 amprit millekiga kui 0,05 A.
            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
            X