Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Puidupõleti kohta küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Puidupõleti kohta küsimus

Tere. Ostsin puidupõleti, aga see ilmselt nii nõrk, et kõvemale puidule see kõrvetada ei taha. Tahaksin sellist põletit, mille traat ikka kuumaks (punaseks) läheb ja millega saaks kiiresti tegutseda. Olen leidnud küll youtube-st juhiseid, aga kuna siin tunduvad kommenteerima targad inimesed - siis tahaks veidi soovitusi. Seal peaks kasutama "kobakat", mis muudab pinge ära (sorry-sorry, kui valesti kirjutan) - igatahes selline asi, nagu on mobiili laadija ja/või jõulutulede küljes. Nimelt ei oska vaadata, et millised andmed selle "kobaka" küljes peaks olema - väljundvool, -pinge vms. Ja millist traati peaksin kasutama - materjal, läbimõõt jne (youtubes kasutati süstla nõela). Või oleks nõus keegi sellise mulle ise (odavalt) valmis tegema?
    Tean, et võin siin ajada lolli juttu, aga paluksin, et ilkuvaid kommentaare ei tuleks - sest igaühel on teemasid, milles ta väga tugev ei ole.
    Tänud ette asjalike nõuannete eest.

Vs: Puidupõleti kohta küsimus

Oeh! Millise põleti? Mida täpsemalt vaja on? Kus oled? Peale vastuseid saab ehk aidata.

Comment

See, millega puitplaadile saaks pilti või teksti põletada.
      Näiteks https://www.youtube.com/watch?v=0UcMYwOYqjU
      Hey) Today I'll show you how to make a steep pyrograph on wood with your own hands from improvised materials at home =))We will need:- a wooden blank,- 2 nai...

Asun Rakveres, liigun ka Tallinnas. ;-)

Comment

Sul on vaja üks korralik trafo(see, mida Sa kobakaks nimetad), mis madalal pingel annab välja tugevat voolu, mis suudaks traadi punaseks ajada. Peab olema reguleerimisvõimalus, sest traadid on tihti erinevad. Mingi mobiililaadija ei anna kindlasti niipalju voolu. Mis sel ostetul häda on? Kas mingeid andmeid on?

Comment

Esmalt postitatud ouandmik poolt Vaata postitust
          Või oleks nõus keegi sellise mulle ise (odavalt) valmis tegema?
          Osta Hiinast on odavaim:

Comment

Ma mäletan et meil algkooli tööõpetuses puutöö klassis oli ka põleti. See tundus selline 100-250W trahvoga isetehtud asi olevat. Põletas suht kiirelt ja sellega oli mõnus tööd teha. Hiljem sattus mulle kätte üks seeriaviisiliselt tehtud lahendus, umbes nagu seal ebay lehel, aga see oli palju lahjem, põletit tuli 5+ sekundit ühel kohal hoida enne kui hea tulemuse sai. Mõlemad olid siis traadiga lahendused.

Kui ise ehitamiseks läheb, siis ma teeks trafo näiteks vanast toroidist (100W+), kuhu keriks peale ehituspoest 16mm^2 või jämedamast kaablist 2 kuni 3V mähise. Vanad toroidi sekundaarmähised võivad jääda, need ei sega. Toroidi ei pea kuidagi lahti võtma, saab kohe mähkida, muu tüüpi trafoga oleks nikerdamist rohkem. Põleti käepideme saab ümarast puidutoorikust teha, YouTubes leiab mitu videot kuidas seda teha. Kogu asja toidaks läbi lambi dimmeri reguleeritava tugevuse saamiseks.

Comment

Kogu asja toidaks läbi lambi dimmeri reguleeritava tugevuse saamiseks.

Vat selline asi ei tööta mittekuidagi.

Comment

Tänan vastuste eest!
                Praegu olen kasutanud umbes sellist -
                Võimsus: 30 W, 230 V Kaal: 0,3 kg Plastkarbis: jah Komplektis: põleti, põleti alus, 19 erinevat otsikut ja kuumlõike nuga.

- aga seda ka peab tükk aega ühe koha peal paigal hoidma. Tahaks sellist, mis põletaks kiiresti ja mida oleks mugav kasutada.
                Ellen

Comment

Ok. Lõpuks asi selge: sellest ei areta midagi. Tuleb uus ehitada, traatidega ja võmsam ja reguleeritav. See praegune jääks siis peenviimistluse(häälestuse) jaoks. Mõtleme.

Comment

Tartus turul 1001 asja kaupluses muidu vene päritolu võimsad põleti müügil. Sai isegi sealt ostetud. Traadiga ja võimsuse regulaatori.

Comment

Mul on olnud 2 vene oma. Mõlemad on olnud jämeda NiCr traadist otsikutega, kaasas varuotsikud ja temperatuuri on saanud reguleerida kuni hõõgumiseni – ühesõnaga trafol on võhma piisavalt ja saab ka reguleerida. Ühel oli reguleerimiseks potekas ja teisel ümberlüliti. Teisel oli lisaks kolvitaoline graveerimisseade. Üks juhe ühendati graveeritava metallplaadiga ja teine „kolviga“. Magnet katkestas 50Hz vooluahela ja vedru lükkas tagasi – umbes nagu tätoveerimismasin, ainult metallile Kaasas oli ka suur hunnik erinevatest materjalidest vahetatavaid otsikuid - osa Cu ja osa mingi eriteras.
                      Soovitan vaadata Ostast või mõnest analoogsest.

Comment

Vanasti tunti elektrotehnilist 'vidinat' nimega autotrafo. Seesinasele 'bauhoovi' asjale annaks buusti küll, kui nupp täitsa põhja keerata? Pea 1,3 korda, takistustraadi temperatuurisõltuvus ei riku rehkendust liiga palju.

Comment

Mul kunagi oli selline:https://www.osta.ee/vana-puidu-polet...117949303.html
                          ostas on neid ja teistsuguseid ka odavamalt liikunud.
                          Joonistamisel sõltus puu liigist natuke kiirus ja kvaliteet. Ots kippus pikema töö korral kuumaks minema(tagantjärgi kahtlustan, et joode ei pruukinud korralik olla). Traat oli mingi takistustraat, mis ei tahtnud tina hästi külge võtta ja minu teadmised tina panemisest olid ka suht lahjad sel ajal. Kahjuks ei ole seal lingil võimsust näha. Samas mälu järgi ütleks, et see nõukaaegne joote püstol oli vist 65W ja sulatab tina täiesti normaalselt(voolu kunagi mõõtsin, oli ca 70A), sellest järeldaks, et puidu põletamiseks pole ka eriti võimsamat vaja.

Comment

Esmalt postitatud tehnoloog poolt Vaata postitust
                            Vanasti tunti elektrotehnilist 'vidinat' nimega autotrafo. Seesinasele 'bauhoovi' asjale annaks buusti küll, kui nupp täitsa põhja keerata?
                            Ikka vähemaks reguleerida.
                            http://hparchive.com/
                            https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Sisse tuli 220V ja välja 0...250V (плавно регулируемого вторичного напряжения в пределах от нуля до 250 В.)

В некоторых случаях бывает необходимо изменять напряжение в небольших пределах. Это проще всего сделать не двухобмоточными трансформаторами, а однообмоточными, называемыми автотрансформатора

Comment

Working...
                              X