Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Õhuniisuti hooldus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Õhuniisuti hooldus

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
    Kuna tegemist näib olevat permanentselt niiske keskkonnaga madalatel (võrreldes kuuma auruga õhuniisutajad) plusstemperatuuridel - siis kuidas sellises seadmes seenetamist-hallitamist välditakse?
    Aus vastus on, et ei tea. Aga kui spekuleerida, siis hallitus vajab orgaanikat söögiks. Trummel istub kahe HEPA filtri vahel ja ei toast ega õuest sinna metallpinnale midagi söödavat praktiliselt ei kogune. Lisaks ei ole keskkond ühtlane, vaid käib pooleminutise intervalliga (vb väiksema, ma ei ole kunagi püüdnud trumli pöörlemiskiirust määrata) kuiva ja niiske ning sooja ja külma vahel, vaevalt, et kellelegi nii kiire vaheldus väga meeldiks soojätkamiseks ja kasvamiseks.
    Toidan trolle!

Comment

Teema algusesse tagasi minnes- kui insener on oma töölaua taga ja kui trükkplaadi valmis tehes- kas meelega, kokkuhoiu tõttu või kogemata pannakse elutähtsad komponendid sinna kuhu neil asja pole?
      Võibolla haakub teemaga aga näiteks mõtlen elektrolüütkondekaid. Impulsstoitekates elutähtsad kondekad pannakse otse kuuma toite mikroskeemi kõrvale või siis mujal skeemides pannakse lüüdid otse kuuma toitestabilisaatori kõrvale. Ajaga lihtsalt lüüt kuivab kuumuse tõttu ära ja väga piinlik vaadata kallile seadmele otsa, mis lakkab töötamast ainuüksi ühe kondeka pärast.
      Pole küll insener, aga selleks õppides kas elementaarseid teemasi ei õpetata?

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
        või siis mujal skeemides pannakse lüüdid otse kuuma toitestabilisaatori kõrvale...
        Sidestuskondekas on efektiivsem kui ta on regulaatorile nii lähedal kui võimalik.
        Seda soovitust leiab andmelehtedeltki.
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Kuna tegemist näib olevat permanentselt niiske keskkonnaga madalatel (võrreldes kuuma auruga õhuniisutajad) plusstemperatuuridel - siis kuidas sellises seadmes seenetamist-hallitamist välditakse?
          See on selline aparaat, mis vajab perioodilist hooldust, ma tean, et rootoreid pestakse spetsiaalsete kemikaalidega, seda ilmselt mitte ainult hallituse vältimiseks.

Comment

Ma olen 5-6a kasutanud pesuks Sanit-M. Pesin umbes korra kuus kuna muidu hakkas sees elu käima ja katlakivi tekkis samuti. Masin toimib endiselt ilusti, kuigi enam pole eriti vaja kuna nüüd põrandaküte. Meibi külmemate ilmadega on jälle vaja.

Selline: https://www.stadlerform.com/en-ch/pr...t/information/

Comment

Ma vastasin sellele küsimusele, saades aru, et sa küsid trummelsoojusvahetiga ventseadme kohta. Aga nüüd ma ei ole enam kindel, kas see oli su küsimuse mõte, või sa tegelikult küsisid hoopis õhupesuri kohta?

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              See on selline aparaat, mis vajab perioodilist hooldust, ma tean, et rootoreid pestakse spetsiaalsete kemikaalidega, seda ilmselt mitte ainult hallituse vältimiseks.
              Ja sama küsimus, et kas sa vastasid pesuri või ventagregaadi trumli kohta?
              Toidan trolle!

Comment

Ikka rootorsoojusvahetist käis jutt, vähemalt minu oma.

Comment

Okei. Sel juhul ma peaks teoreetiliselt enda ventseadet ka kuidagi hooldama. Ma ei mäleta, et see kusagil juhendis kirjas oli, aga ma ei mäleta ka, et ma juhendit eriti hoolikalt uurinud oleks
                  viimati muutis kasutaja Scott; 27 December 2019, 02:40. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima
                  Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                    Ma vastasin sellele küsimusele, saades aru, et sa küsid trummelsoojusvahetiga ventseadme kohta.
                    Jah, küsisin trummel soojusvaheti kohta.

Ning see ventilatsioonisüsteemi (kaasa arvatud torude sisepind) pidev hooldusvajadus on olnud ka üks argumentidest, miks ma seda seadet ei ole kunagi oma kodusse plaaninud (teisele korrusele oleks võimalik olnud küll lisada, kuid aknad käivad lihtsamalt lahti ja aastas mõni stressifaktor jälle eemaldatud).

Comment

Ma küll arvan, et sellise süsteemi poolt kokku hoitud raha arvelt sa saaks mitu korda aastas kogu süsteemi puhastuse tellida vastavast firmast ilma igasuguse stressita.

Comment

... süsteemi poolt kokku hoitud raha arvelt sa saaks mitu korda aastas kogu süsteemi puhastuse tellida ...
                        Valge mees räägib mõistatusi, ütles Winnetou

Millise süsteemi pealt kokkuhoitud rahaga millist süsteemi puhastama peaks?

Iga teenusepakkuja kojutellimine on juba "kaotatud tööpäev" omaette, rahast rääkimata...

Comment

Sundventilatsioon hoiab kokku mõistagi küttearvete pealt, tagastades kuni 90% väljaventileeritavast soojusest, tagades samas alati värske ja puhta õhu majas.
                          viimati muutis kasutaja Scott; 27 December 2019, 02:41. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima
                          Toidan trolle!

Comment

See oli muidugi utreeritud väide.
                            Kui võrrelda hetkel kehtivate ehitus normide järgsete ventilatsiooni õhuhulkadega hoonete küttekulusid (küte+ventilatsioon kokku), kus ühes majas tõmmatakse õhk otse õue ja teisel võetakse ventilatsiooni õhust energia tagasi läbi rootorsoojusvaheti, siis on energia kulu teisel variandil umbes 33% väiksem.

Comment

Nojaa, see on puhtalt soojusvaheti kasutegur, nagu ta müügipaberites antakse. Sinna sisse ei arvstata minuarust ka õhu liigutamiseks kuluvat energiat.
                              viimati muutis kasutaja Scott; 27 December 2019, 02:41. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima
                              Toidan trolle!

Comment

kus ühes majas tõmmatakse õhk otse õue ja teisel võetakse ventilatsiooni õhust energia tagasi läbi rootorsoojusvaheti, siis on energia kulu teisel variandil umbes 33% väiksem.
                                Jah, kuid sa võrdled siin "lausrumalat süsteemi" natuke targemaga. Milleks kogu aeg õhku õue tõmmata - korra tuulutad toad läbi, saad söögilõhnad välja, enne magamaminekut tuulutad jälle ning "kogu moos"

Comment

Working...
                                X