Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Õhuniisuti hooldus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Õhuniisuti hooldus

Kui maja ehitatakse umbseks kilekotiks siis peabki kogu aeg pumpama. Tea kas ilma üldse hapniku osarõhk tasakaalustub või lämbub ära kui vent katki?
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ei pea kogu aeg pumpama, pannakse CO2 andur ja selle järgi muudetakse ventilatsiooni õhuhulkasid nii, et CO2 poleks üle 700 ppm (sisekliima klass A nõue). Väga ökonoomne tuleb.

Comment

Mul on "kilekott", reaalne elu on see, et 8 inimest sees ja CO2 3000ppm, vent käib max peal. Vendimees veel rõhutas, et ära midagi näpi, kõik on täpselt paika pandud. Kui tahad midagi korralikult tehtud saada, siis pead ise tegema.

Comment

Maksimaalne õhuhulk pole seega mitte 8 inimese jaoks arvutatud/ehitatud.

Comment

No siis võiks ju tavaoludes olla min pöörded ja kui mõni külaline tuleb siis max peal, ei ole loogiline? Magamistoas läheb ööga 1500ppm kui vent min peal, see peaks ju ometi õigesti arvutatud olema.

Comment

Üldjuhul ei arvutata ventilatsiooni masina miinimum kiiruse vaid maksimumi peale. Mis sisekliima klassile su ventilatsioon on arvutatud, mitu l/s inimese kohta?

Comment

madis64, ma vist leidsin juhuslikult midagi, mis sind võib huvitada. https://shelly.cloud/
                N
                eil on wifi temp/niiskuse andur ja neil on nutipistik ning neil on uues firmwares device-to-device communication, ehk saad seadmed omavahel üksteisel sündmusi trigerdama panna ilma, et mingit pilve või internetiühendust vaja oleks. Kas su wifi standard 20 aasta pärast backward compatible on, seda muidugi ei tea keegi, aga muud tingimused võiks ära rahuldada (ma küll väga sügavalt ei kaevanud, aga linnulennult paistis lubav).
                Toidan trolle!

Comment

Tänan, asi väärib lähemat uurimist

Comment

Kui juhtmevaba, siis oleks parem võtta midagi sellist: https://www.enocean-alliance.org/pro...=1&sf_paged=12
                    See on avatud protokoll ja palju lihtsam kui Wi-Fi, võiks nagu potentsiaalselt kauem kesta ja võimalik kas või SDR-iga lugeda-kirjutada. Neid mooduleid saab ka omavahel kokku siduda device-to-device jaoks, näiteks STC-DO moodulile saab külge siduda niiskuse anduri ja määrata seal niiskuse hoidmise funktsioon kasutusse. Konfigureerimise tarkvarad on mõnel tootjal vabad. Mitmel tootjal on oma tarkvara, millega vastava faili olemasolul saab ka teiste tootja seadmeid konfigureerida. Thermokoni tarkvara on selline https://www.thermokon.de/en/products...ols/airconfig/ ja tasuta. Lisaks moodulitele on vaja ka USB pulka raadio poolega, mille kaudu süsteemi ehitamine käib, maksab umbes 30 eur. Paljud Enocean andurid töötavad päikesepatarei pealt, toidet ja juhtmeid üldse ei vaja.
                    viimati muutis kasutaja moi; 29 December 2019, 11:32.

Comment

Päris hea mõte päiksepatareiga ja ilusad ka veel. Hind on ilmselt ka vastav. Ma mõtlen, et peaks Hiinast võtma kimbu Xiaomi Zigbee andureid. Kahju aint, et schuko tarka pesa pole.

Comment

Leidsin ka hinnakirja soovituslike käibemaksuta hindadega https://www.belimo.fr/pdf/f/Thermoko...ts_2018_en.pdf ja otse müüja lehekülje https://direct.thermokon.de/ , mis on aga ainult saksakeelne ja ei tea kas meile saadetakse.

Comment

Ei saa Teie murest eriti aru, minul tiksub Vallox juba 10 aastat, pidevalt poole võimsuse peal. Saab panna kaks CO2 ja kaks niiskusandurit, aga milleks, CO2 tase muutub vist alles siis kui ruumis vähemalt 30 inimest viibib, ja kui käia duši all on põrand paarikümne minuti pärast kuiv. Kuhu ma need andurid panen? Võtsin plaatsoojusvahetiga, et õhku niiskemaks saada, praegu on niiskus 38%, ja sisse/välja temp vahe 13C. Pole kunagi viitsinud neid näitajaid jälgida, eks kui ilm külmemaks läheb, vaatan uuesti. Hooldusest nii palju, et pandut plastik antistaatilise kattega torud, ja tehtud nii et kõik on võimalik välja tõmmata ja läbi pesta. Kahel korral olen sisse piilutud, sisepuhuvad torud on ideaalselt puhtad, väljatõmmatavad minimaalselt ainult põhja pealt määrdunud. Ei pidanud vajalikuks pesemist korraldama, filtreid vahetan kaks korda aastas.
                          Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
                            ... Võtsin plaatsoojusvahetiga, et õhku niiskemaks saada, ...
                            Plaatsoojusvaheti ei too niiskust tagasi, hoopis kuivatab talvel.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                              Plaatsoojusvaheti ei too niiskust tagasi,...
                              Viimaseid guugeldusi arvesse võttes - ma ei oleks selles väites sugugi kindel...

Comment

Mis sind siis seda uskuda ei luba?

Comment

Working...
                                X