Mul siin ühed rõdukastid, mulla niiskuse jälgimise hõlbustamiseks pisike päikesepaneel seal küljes, LED ja skeemijupp, mille korral siis mulla kuivamise korral LED süttib. Jama selles, et niiskuse mõõtmiseks elektroodideks kaks vasest traadijuppi hetkel mulda torgatud, aga nendest üks kõduneb väga kiirelt ära. Voolutugevus mis sealt elektroodidest läbi jookseb on ca 0,1mA, aga ikka kuramus teeb suht kiirelt vasele lõpu peale. On ehk mingi parem metall, mis seal edukamalt kestaks?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Elektrolüüsile vastupidav metall
Collapse
X
-
Vs: Re: Elektrolüüsile vastupidav metall
Hakka seal veel vahelduvat genereerima, ega ma mõõdagi otseselt takistust, enamvähem saan läbi vee juhtivuse kätte, mis erineb kuivast mullast ja piisab. Ja vahelduvaga lihtsalt mõlemad elektroodid samamoodi ajapikku kõdunevad ära siis ilmselt ju? Roostevaba teras ei oleks püsiv?otsija
Comment
-
Esmalt postitatud vaiko poolt Vaata postitustLõhu üks taskulambi patarei ära ja jääb üks varras ülegi.
Comment
-
Vanasti mõõdeti vee taset roostevaba elektroodiga 24v umbes, lülitas mingit releed polaarset, voolu ei tea, arvan et üle 1ma. Ja töötas aastakümneid, loomulikult vahelduvvool. Seega nii hull asi pole, kas aitab roostevaba või on vajalik ka lisaks vahelduv. Ise mõõdan samuti mullas vett ja pole elektroodikadu märkanud. Roostevaba ja vahelduv polaarsus, prose vilgutab kord + kord -. Mõõdan aeglaselt, 2 korda sekundis ja lühikese impulsiga.
Comment
-
Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitustEt lahendus oleks see mahtuvuslik sensor nagu aru saan kõige mõistlikum?
Paned kaks metallplaati teflonkilesse ja mõõdad mahtuvust.
Kunagi oli SKB-s üks kuu laudas olnud trükkplaat.
Kõik vask oli plaadilt kadunud aga tinutused olid alles.
https://www.oomipood.ee/product/ut333_temperatuuri_ja_niiskusemootja_10_60c_0_100_ uni_t?q=Niiskusemõõtja
Kuidas SEE riistapuu töötab ja niiskust mõõdab?
Comment
Comment