Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Adapteri kohaldamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Adapteri kohaldamine

Aidake nüüd rumalat isetegijat

Nimelt on mul mingi reguleeritav 3-12V 500mA adapter. Ma tahaks seda hirmsasti kasutada ühe skeemi toiteks (12V/10mA), aga see 500mA tapaks kivi ära. Nii et...kuidas ma saaksin ampreid vähemaks :P

Ohmi seadus siin vist ei kehti, või kuidas?

Ma olen kah loll, aga nuh.... Ohmi seadus kehti ikke igal pool...
    Ega see adapter sul siis koguaeg 500mA välja anna. See on tal ikka vast max, mis olla saab. Ning sinu kivi tahab aint ju aint 10mA saada, milles probleem!?

Comment

Kohaldada pole sul midagi vaja. Nimelt see 500mA on maksimaalne vool, üle mille minnes hakkab see toiteplokk ise sinist suitsu eritama...
      Just oomi seaduse järgi asi käibki... Teeme paralleeli vee voolamisega... Olgu pinge vee surve... Siis vool on läbi toru voolanud vee hulk ja takistus kõiksugune takistav kamm, ntx toru läbimõõt. Nüüd see 500mA on meie pumba maks. tootlikkus... Kui me seda läbi peenikese toru, st suurema takistuse tarbime, saame teisest otsast lihtsalt vähem vett-vool on väiksem. Aga siiski saame sama surve...
      Eitea, kas see mingil määral aitas... Siiski oomi seaduse järgi on vool võrdeline pingega ja pöördvõredline ahela takistusega... Ahela takistus on selle kivi enda takistus... Ja pinge on siis sul 12 voltsa. vool kujuneb vastavalt sellele, kuipalju sa seda teises otsas selle kiviga tarbid. Ja kui see kivi tarbib max 10 mA, siis ei ole ju probleem, et ei jätkuks...

Comment

Toiteplokk ei väljasta vist küll mingi valemiga voolu- küll aga pinget. Kui plokist tuleb 500, meil aga tarvis 10mA ei ole siin probleemi.
        ehh... andrjusa

Comment

Working...
        X