Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektroonikaõpe

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Elektroonikaõpe

Aga kui prooviks õppida ise? Alustaks nii lihtsast millest jõud üle käib ja järjest aste astmelt keerulisemaks. Millised raskused sellel teel ees ootaksid?

Comment

Kas peale TTÜ ja Polutehnikumi on võimalik eriala omandama minna ?
      Jah sellise lauseehitusega väljendasin ennast valesti. Mõtlesin. Kas peale nende koolide Tallinnas on veel võimalik Tallinnas elektroonikat õppida ? Polutehnikumis siiski ei pakuta individuaalõpet. Nii mulle sealt kirjutati. Dokumente võetakse vastu 15. maist kuni 11. juulini 2012.a.

Aga kui prooviks õppida ise?
      Ise ma õpin nagunii. Teen seda praegultki. Küsimus selles. Kes tahab iseõppinud elektroonikut endale tööle ?

Comment

Miks siis seda individuaal õpet nii kangesti ihkad?
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
          Kes tahab iseõppinud elektroonikut endale tööle ?
          Küsin vastu: miks peaks keegi elektroonikut tööle tahtma selle pärast, et keegi teine teda õpetanud on? Paberi pärast? No ei.
          Selles rägastikus tuleb hakkama saada ainult taiplikkuse ja jonniga.
          Kui aga tunned, et iseõppimine mittekuidagi välja ei tule, siis tasub ilmselgelt kõrvaltki abi otsida, kuid veelkord - see ei ole eesmärk omaette!
          Erilahendused.
          PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
            miks peaks keegi elektroonikut tööle tahtma
            Mida peaks elektroonik teadma ja oskama? Olgu siis ise õppinud või õpetatud.
            Kas sellest et oskan elektrivoolu pinget mõõta juba piisab või on veel midagi vaja?
            On telefonimehed ja elektrimehed ja itimehed. Aga mida teeb elektroonik?
            Kus on piir?

Comment

Midagi ei ole teha, tööandjad ongi kahesugused. Ühed võtavad tööle hariduse paberit, teised inimest. Ei saa kumbagi varianti lõpuni heaks või halvaks pidada. Kui satud tööotsijana pidevalt neist ühe sordi otsa, tekib muidugi pettumus. Ja see sõltub juba sinust endast, kumma variandi puhul see tekib.
              Õppimisega on aga nii et kuni gümnaasiumi lõpuni inimene sisuliselt ainult õpib õppima ja omandab harjumust uut infot kõrvade vahele talletada. Muidugi on maailmas kõik materjalid saadaval ja ise peaks suutma hakkama saada. Aga inimene on laisk ja ei suuda tihtipeale ennast sundida õppima. Selleks on kollektiivsed ja teiste inimeste abil õppimise meetodid maailmas olemas koolide näol. Mõjub üsna hästi lõpptulemusele kui keegi mitu aastat järjest sind lihtviisiliselt käsib õppida, andes materjalid ja selgitused ette. Nii et iga mees saab ise alles elu jooksul teada, milleks ta võimeline on.
              No nüüd läks küll targutamiseks kätte ära...

Comment

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                Ühed võtavad tööle hariduse paberit, teised inimest. Ei saa kumbagi varianti lõpuni heaks või halvaks pidada.
                Miks on hea tööle võtta ainult hariduse paberit? Ilma sarkasmita, tõsiselt, miks?
                Erilahendused.
                PS või mail.

Comment

Aga kumma sa ise tööle võtaksid, kas normaalsete tulemustega erialakooli lõpetanud inimese või põhikooli tasemega venna, kes ütleb, et ta kõva käsi on? Hariduse paber näitab tegelikult inimese õppimisvõimet ja üldisemalt ka võimet rühmatööd teha, mis reeglina on vajalik.

Comment

Miks on hea tööle võtta ainult hariduse paberit?
                    Ilma sarkasmita, tõsiselt, miks?
                    Huvitav tõesti.

Kuidas see hariduse paberiga võtmine käib? Diplomit pole minult küll keegi kunagi küsinud.
                    Küsiti kas autoga sõidad, nojah niikuinii sõidad.
                    Ja arsti tõendit on tahetud. Seal tehti seda "Hullumeelsuse" testi.

Norrakad küsisid ainult palju palka tahad.
                    (Olin nende juures nädalastel kursustel.
                    Ei pidanud seal isegi midagi rääkima, kuulasin juttu.
                    Lõpus testisime ühte riista. Aga kutsusid sinna tööle, miks?)

Comment

No töölevõtmisel CV-d ikka küsitakse, kasvõi ainult suuliselt. Haridus ja lõpetatud koolid on inimese kohta elementaarne info, kas siis küsitakse lausa diplomit näha või mitte. Nüüd ongi asi tööandjas kinni, kas talle on määrav ainult see või siis inimene ise. Tahan öelda et kumbki äärmus ei ole hea ja erandeid on ka elus alati olemas, nii et ärge väga täht-tähelt mu keerulisi lauseid närige
                      Aga A.R. käest pole tõesti vaja diplomit küsida, temast lihtsalt kiirgab nii tugevalt elektroonikut, et seda on võimatu mitte märgata

Comment

Miks siis seda individuaal õpet nii kangesti ihkad?
                        Õppekava on teistsugune, klassis on vähem rahvast. Kui asjadest hästi aru ei saa, oodatakse ja õpetatakse sind ilusti järje peale. Parem ja lihtsam on lisa küsimusi esitada. Suures klassis ei raiska keegi aega sinnu peale. Kui aru ei saanud, siis see su enda asi ja minnakse järgmise teema juurde. Hiljem praagitakse nõrgemad välja. Pealegi koolis peaksin käima peale tööpäeva ja mul peab veel jätkuma aega pere jaoks.

Koolis ikkagi õpetatakse asju mida sul valitud ametis vaja on. Ma võin kodus mis iganes raamatut lugeda. Aga see ei anna mulle kindlustunnet, et ma tööjuures hakkama saan.
                        Hariduse paber ei ole ainult tööandja jaoks. See on ka lõpetanu enda jaoks. Tead, et oled lõpetanud ja võid / saad seda tööd teha. Palgale annab ka juurde see paber. Küla Mehele ei taha keegi maksta. Oled tõsiemalt võetav.

Toon hea näite. Praeguseks olen tegelenud pulbervävimisega pea 6 a. Aasta tagasi tahtsin minna autosid värvima. Leitsin kuulutuse. Helistasin sinna. Küsisin kas väljaõpet ka saab ? Vastu öeldi mulle nii. Eee ma ole praegult autos, sõidan kontorisse. Helistan teile tagasi. Mis te arvate kas mulle helistati ?
                        Missugune elektroonikaga tegelev firma võtaks tööle inimese kelle töökogemused on - ehitusel abitööline, kuumtsinkija, vedelvärvija ( suruõhupubaga ) , pulbervärvija ? Ilmselt ilma kooli läbimatta ei võeta. Võibolla orja tööle kus mõistust kasutada pole vaja.

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
                          Äge koht küll jah....aga ühtegi elektroonika poodi pole, kust saaks komponente osta :angry:
                          Kas algaja peab elektroonika komponente poest ostma? Õpipoiss aitab inimesi vana elektoonika likvideerimisel mida teatavasti prügikasti ei tohi visata ja tagavara juppe jalaga segada!

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                            Ise ma õpin nagunii. Teen seda praegultki. Küsimus selles. Kes tahab iseõppinud elektroonikut endale tööle ?
                            1. võimalus: Kui tööandja veendub Sinu tegelikes oskuses siis tühja tal sellest paberist!
                            2. võimalus: Teed ise omale firma.

Miks on hea tööle võtta ainult hariduse paberit? Ilma sarkasmita, tõsiselt, miks?
                            Kui tööle võtja ise elektroonikat eriti ei jaga siis ta usaldab rohkem paberit. Samuti juhul kui tema ülemus on ohmu, siis on paber otsuse õigustuseks kui midagi juhtub.
                            Asjatundja tunneb tööle tahtja oskused ära väga kergesti, muu jutu sees või paari lihtsa katsega.
                            Paberitega lolle aga on päris paksult.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2012, 06:31. Põhjus: kokku

Comment

Võru kutsekas Väimelas pidi ka päris hea elektrialase hariduse saama. Eriti mehhatroonika alal. Õpitakse ikka tööstuslikke asju (kontrollereid, juhtimist, progremist) ka, mitte ei ole ainult jootmine ja PPJ ühendamine.

Comment

Esmalt postitatud mats13 poolt Vaata postitust

Kui tööle võtja ise elektroonikat eriti ei jaga siis ta usaldab rohkem paberit. Samuti juhul kui tema ülemus on ohmu, siis on paber otsuse õigustuseks kui midagi juhtub.
                                Asjatundja tunneb tööle tahtja oskused ära väga kergesti, muu jutu sees või paari lihtsa katsega.
                                Paberitega lolle aga on päris paksult.
                                Ja rohkem polegi vaja midagi öelda.
                                +1
                                Condemn the hive.

Comment

Working...
                                X