Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tevalo Elektroonikahuviliste Kokkutulek 04

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Nonii.. sain selle vändavolli siis koluhunnikudst kätte
    Pildid kah:
    http://www.dcc.ttu.ee/martin/vaja/induktor1.jpg
    http://www.dcc.ttu.ee/martin/vaja/induktor2.jpg
    http://www.dcc.ttu.ee/martin/vaja/induktor3.jpg

Lisaks ka kuni 250V mõõtev kilbiriist. Koormuseta õnnestus 200V välja vändata
    Mõõtetulemuse saamine arvutisse on lahendatud samuti. Kasutame tööstuslikke seadmeid

To: Andy00 Kas Sinu vänt on samasugune ?

Sekeemijoonistuse võistlusest: See idee, et on antud pisiveaga skeem ja kes selle kiiremini avastab (kuigi jah hindamisprobleemid võivad olla)
    Samas võiks ju "kodutööna" valmis rahval lasta teha kunstinäituse - igaüks joonistab käsitsi mingi skeemi ja siis tööd riputatakse seiane ja auväärt žürii hindab ja skeem peaks töötama
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by felch@Jul 30 2004, 22:51
      Aga kui teeks skeemi puhtuse hindamist? Kõigile anda ette sama skeem ja selgeima variandi joonistaja saab auhinna.
      Siis võiks ka anda ühise ülesande JA PARIMA/LIHTSAIMA/ELEGANTSEMA LAHENDUSE autor saab ära märgit.
      Aeg võiks olla piiratud vältimaks pikka heietamist teemadel et nooruses nakkus tina paremini jne
      Samad mõtted mul, juba kirjutasin eespool.

Samas võiks ju juturingi teha küll,kus igaüks räägiks oma tinapanemise kariäärist mingi huvitava (halenaljaka näiteks ) tõsiloo.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by martinj@Jul 31 2004, 20:42
        Just selline nagu vaja!
        igaüks räägiks oma tinapanemise kariäärist mingi huvitava (halenaljaka näiteks ) tõsiloo.
        Ja paremad/valusamad salvestame

Mõõtetulemuse saamine arvutisse on lahendatud samuti. Kasutame tööstuslikke seadmeid
        Mis porti - mu läpakal vaid LPT. Tõsi, USB2COM konverter on ka.

igaüks joonistab käsitsi mingi skeemi ja siis tööd riputatakse seiane ja
        Käsitsi? Pliiatsiga?

Teeks ka kõige käkimate (aga töötavate) käsitsijoonistatud PCB-de võistluse, ma panen kohe esikoha kinni
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

olemas selline tester nagu protek 506 - sellel rs232 liides ja pc soft ka winni jaoks - analoogskaala immitaator isegi vist.

Skeemijoonistamine muidugi käsitsi pliiatsiga

Martin@paneks arvatavasti esikoha kinni @ joonistas skeeme juba 7 aastaselt - teised joonstasid lilli ja liblikaid

Comment

Nii kurb, et alles praegu paar päeva hiljem sellest teada sain ja nüüd juba peaksin 300,- maxma
            Siiski tahaxin väga tulla, sest eelmisel aastal oli küll kõik täidsa tore... aga samas sada lisakrooni paneb mõtlema.. :unsure:

Comment

Originally posted by martinj@Jul 31 2004, 21:05
              Martin@paneks arvatavasti esikoha kinni @ joonistas skeeme juba 7 aastaselt - teised joonstasid lilli ja liblikaid
              Noh, kui sina joonistasid 7 aastaselt skeeme, siis vaata, mida mina juba paari aastaselt tegin
              http://www.hot.ee/giga99/vanemad/Janno.jpg

Comment

Kas vahepeal on selgunud kes kõlarid toob ,omaltpoolt on väljapakkuda eksponaat variant 15ˇ(700W) koos handmade Lanzar võimuga
                Egas muud, kui juhtmed külge ... ja seina

Comment

Originally posted by giga@Aug 2 2004, 01:04
                  mida mina juba paari aastaselt tegin
                  http://www.hot.ee/giga99/vanemad/Janno.jpg
                  Njaa...muide umbes kolmeaastaselt suutsin ma vesna 201 nii ribadeks "remontida", et papa taastas seda vist mitu päeva
                  edit: asi tegelt juba offtopic..

Comment

kui maksevahendite puudusest üle saan siis katsun tulla.

Comment

ma tuleks ka aga ma ei tea kedagi ju teist :P
                      Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
                      * Toitelüüdid
                      * Kõlari kummilõdvik
                      * Elekter
                      * Kõrvad
                      * Naabri närvid

Comment

Originally posted by martinj@Jul 31 2004, 21:42

Minu kolihunnikust leitud "vändatav asi" on kahjuks teistsugune. See on üleni mettalist karbi sees (mis käib küll lahti, kuid pole viitsinud uurida, kuidas ta seest välja näeb). Vänt on kokkumurtav ja vist käis ka vindiga otsast ära. Muidu võlli teises otsas paistev "plekitüki süsteem" tundub pealevaadates sarnane olema. Äkki tegu sama asjaga, ainult ära peidetult
                        Nagu vahelduvvool - on ja ei ole

Comment

Originally posted by Andy00+Aug 4 2004, 13:24--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Andy00 @ Aug 4 2004, 13:24)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-martinj@Jul 31 2004, 21:42

Minu kolihunnikust leitud "vändatav asi" on kahjuks teistsugune. See on üleni mettalist karbi sees (mis käib küll lahti, kuid pole viitsinud uurida, kuidas ta seest välja näeb). Vänt on kokkumurtav ja vist käis ka vindiga otsast ära. Muidu võlli teises otsas paistev "plekitüki süsteem" tundub pealevaadates sarnane olema. Äkki tegu sama asjaga, ainult ära peidetult [/b][/quote]
                          võibolla, sai nati uuritud tagamaid ja sellised induktorid olid kasutusel ka sõjaaegsetes lõhkamismasinates - keerad vänta ja pauk käib .
                          muide , kui panna sinna sappa sildalaldi ja u 100uF lüüt+15W lamp, siis suutsin välja vändata keskeltläbi 80V, koormuseta sain 300 kätte.

Comment

kui kellelgi veel kõlari soov siis saab laenata 2xS30 + y101 ja audes 75w87+isetehtud 50W võimendi. heli on väga hea, siseruumi täisa hea panna.
                            Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
                            * Toitelüüdid
                            * Kõlari kummilõdvik
                            * Elekter
                            * Kõrvad
                            * Naabri närvid

Comment

Originally posted by v6sa@Aug 4 2004, 08:20
                              ma tuleks ka aga ma ei tea kedagi ju teist :P
                              selleks ju kokkutulek ongi, et tegelased, kes foorumis kirjutavad, ükskord näost näkku kohtuksid ja ka reaalses elus tuttavaks saaksid. (kes veel tuttavad pole)

igaüks saab kokkutulekul nimelise sildi rinda.
                              GSM: 5039624

Comment

Mul on neid vändaga induktoreid koos telefonitoru ja kastiga kohe mitu mitu, kui vaja võtan mõne peole kaasa.

Comment

Working...
                                X