Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ka monitori probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ka monitori probleem

On üks monitor, muidu nagu norm, aga soojenedes sõidab teravus ära > ja ma pole mingi monitoride teadlane, ei leia sellel mudelil teravuse nuppugi ülesse! Väike viga (selles mõttes, et pinda ei käi) on veel: pildi äärtes on selgesti näha, et ühitust pole.
    Tüüp asjal AOC CMLB-536, kui kedagi aitab.
    Oskab keegi midagi soovitada?
    Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

AOC-d on (olid) tuntud selle poolest et reatrafo põles maha. Kuni ta seda veel teinud pole, kontrolli toitepingete silutust soojast peast. Eriti rea lõpu tüürastme toide ja koobi küte (läheb madalaks?). Vajadusel vaheta elektrolüütkonded. Ühituse puudumine äärtel võib viidata koobi väsimusele aga ka dünaamilise ühituse skeemi rikkele. Ma ei ole küll kindel, kas selles molus taoline on, vist mitte.
    Keera max heledusel pilt nii teravaks kui võimalik (reatrafo küljes ülemine nupp) ja võid katsetada magnetrõgnaste keeramist koobi kaelal. Enne lase molul soojeneda 10-kond minutit ja demagneedi koop.
    Kui ei saa paremaks...on endine monitor
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Nagu ütlesin pole erilini monitoride teadlane, kust ma need toitepinged leian, ei taha eriti paartuhat voltsi testrisse lasta! :-[

Aga hetkel panen kirja veel veidi sümptomeid: väikesel heledusel teravus üsna hea; heledust muutes muutud rastri suurus; raster läheb alt kitsamaks ja seda rohkem, mida vähem ma hertse peale kütan.

Kas kahest monitorist annaks midagi kokku susserdada?

Comment

... ei taha eriti paartuhat voltsi testrisse lasta! :-[
        Testriga pole midagi teha, siin on ossi vaja.

... raster läheb alt kitsamaks ja seda rohkem, mida vähem ma hertse peale kütan.
        Raster on nagu äärtest kokku surutud ka, kui seal oleksid ringid, kujutuksid nad loperguse munana? Ikka kisub reatrafo poole.
        Kui sa ise uurida ei viitsi , too remonti. Mõnikord võib mõne konde vahetamine aidata. Kahjuks ma seda selle molu puhul eriti ei loodaks.

Kas kahest monitorist annaks midagi kokku susserdada?
        2-st samasugusest küll, muult mallilt trafosid võtta ei anna, nad on erinevad
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tsitaat:... raster läheb alt kitsamaks ja seda rohkem, mida vähem ma hertse peale kütan.

Raster on nagu äärtest kokku surutud ka, kui seal oleksid ringid, kujutuksid nad loperguse munana? Ikka kisub reatrafo poole.
          Kui sa ise uurida ei viitsi , too remonti. Mõnikord võib mõne konde vahetamine aidata. Kahjuks ma seda selle molu puhul eriti ei loodaks.

Ei, ma väljendasin ennast halvasti, raster ainult kergelt trapetsi kujuline, paremalt tugevamini kui vasakult.

Kas sa tead mõnda kohta kus seda remonti soodsalt tehakse? 400 raha tunnis nagu beesting vist tahtis, ma küll ei maksa!

Comment

Ma ei tahax küll reklaami teha sest ise töötan muu hulgas ka seal Beestingus aga...see on nagu vea parandus
            Monitori remont ei ole mitte 400 raha tunnis (300 raha aga muudele asjadele) vaid on fikseeritud hinnad; sõltuvad monitori ekraani tollimõõdust ja ei sõltu sellest palju juppe vahetati või kaua aega kulutati. Vaata kodukalt täpsemalt, siin foorumis vist ei sobi rohkem reklaamida.

AOC-st arvan, et suurt mõtet teda remontida ei ole. Kui siiski soovid, too ta samasse firmasse ja ma viskan ise mitteametlikult korra pilgu peale. Siis saan kindlalt öelda, praegused on tegelikult vaid oletused, mis kehtivad hästi vanemate 14" ja 15" AOC-de kohta aga mitte ilmtingimata uuemate mudelite kohta.

Comment

irw, mis sa siin ikka reklaamiks
              Monitori remont ei ole mitte 400 raha tunnis (300 raha aga muudele asjadele) vaid on fikseeritud hinnad; sõltuvad monitori ekraani tollimõõdust ja ei sõltu sellest palju juppe vahetati või kaua aega kulutati. Vaata kodukalt täpsemalt, siin foorumis vist ei sobi rohkem reklaamida.
              Kodukalt vaatasin 15' remont teeb 600 raha.

Siis saan kindlalt öelda, praegused on tegelikult vaid oletused, mis kehtivad hästi vanemate 14" ja 15" AOC-de kohta aga mitte ilmtingimata uuemate mudelite kohta.
              See mul ongi vana 1993 aasta lõpus tehtud jurakas.

Nii et siis see pildikast sobib siis kõige paremini raskuskiirenduse mõõtmiseks? No jah eks siis kasutan oma vana väga nõmedat monitori edasi ja hoian seda reservis juhuks kui nõmedik peaks otsad andma.

Comment

Hüppa jutukasse, seal saab lähemalt rääkida.

Comment

Paistab et töötab norm, kui teravuse paika keerasin.

Comment

Siis on heaste! Kas konded vahetasid?

Comment

Ei ole jõudnud, aga peale paikakeeramist on teravus kenasti paigas.
                      ???Aga äsja avastasin uue nähtuse, mis minu arust viitab reatrafo veale: peale monitori pildirežiimi vahetust(ntx mõnest muud reso tarvitavast mängust väljumisel) teeb miski(reatrafo vist) sisisevat häält.

PS! nüüd kui teravus on korralikult paika keeratud, pole teravuse muutust heleduse muutmisel enam märgata! Äkki on ta korras, lihtsalt oli enne fookusest väljas?

Comment

Reso vahetusel hakkab tarfo südamik´lihtsalt kaasa võnkuma, eriti siis, kui ta korralikult kinni pole. See võibki häälitsemist põhjustada.
                        Fookust on tõesti vaja aeg-ajalt järgi reguleerida. Loodetavasti saad molu veel pikalt kasutada.
                        Need mainitud konded tasub siiski üle vaadata - displei eluiga võib pikeneda.

Comment

Working...
                        X