Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Kaasaegset kirjandust ei tea ,kuid otsi antikvariaadist sellist asja
"esimesi katseid raadioelektroonikas" autor vist B.Borissov
Kuigi asi on ehitatud üles vene juppide peale saab neid ju edukalt kasutada ja kasvõio lääne omadega asendada.
Raadioehituse osa võib selles osas vahele jätta (kuigi läbi lugeda tasuks küll) sest eestis ei kasutata kesklainet
aga helivõimendite kohapealt asjalik !!
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
*Viktor Borissov oli vist ikka...
Ma soovitax "TRANSISTOR?... see on ime lihtne" E.AISBERG >> seal räägib kah algajale päris täpselt sellest transistorist ja natuke ka muudest asjadest. (seda ma nägin kah pool aastat tagasi kuskil raamatukogus) Siis ma ei tea kas kuskil seda raamatut on saada aga on üx "ELEKTROONIKAKOMPLEKTID" Johannes Ristoja. See esimene raamat mis ma elektroonikast lugesin seal ilusti toodud kõikide elementide tähendused ja mingid joonised kah. Mõned skeemid on seal kah mis kunagi Veneajal poodides müüdi elektrikonstruktoritena. Seal mõnes lihtsad skeemid mis sobivad just hästi algajatele.
Eesti keeles on mitmeid häid õppimiseks sobivaid raamatuid trükitud, siia mõned:
ESIMESI KATSEID RAADIOELEKTROONIKAS, Viktor Borissov. Vene keelest tõlkinud Peep Martverk. Kirjastus "Valgus", 1988, 112 lk.
ELEKTROONIKAKOMPLEKTID, koostanud-tõlkinud Johannes Ristoja. Kirjastus "Valgus", 1989, 152 lk.
SAMM RAADIOELEKTROONIKASSE 1., O. Martverk, P. Martverk. AS "Velle" 1992, 40 lk.
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Ühest tõde pole, kõik eesti keeles ilmunud head, minu soovitus Heino Pedusaare
"Elektro-ja raadiotehnika algajale" ja "Raadiopraktika". Esimeses ka praktilisi
ülesandeid.
raamat "ELEKTROONIKAKOMPLEKTID" Johannes Ristoja on väga mõnus ja ka ise seda palju kasutanud alguses, aga soovitan olla tiba ettevaatlik, seal hulk skeeme, mis 4,5 V patarei pealt töötavad mõnuga, aga kui toide anda tiba võimsamast plokist, siis transid kärssavad.
Oleksin kunagi sellepärast äärepealt käega löönud elektroonikale, sest arvasin, et viga 100% minus
Näide: lk 69 Kui transistor VT1 avaneb, siis tekb vooluring: patarei pluss, VT2 emitter, VT2 baas (pnp transs), VT1 kollektor, VT1 emitter ja patarei miinus. (kui vt1 ja vt2 vahele 100oom tak panna, käib asi suurepäraselt)
Sarnaseid skeeme on veel, tiba tähelepanu, aga raamat ise on suurepärane, kasutan osaliselt ka õppematajalina sealseid skeeme
Comment