Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mikroskeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mikroskeem

Et siis siuke idee et oleks vaja teha led-ide "controller" mis toimiks vastavalt COM pordi kaudu Et mul oleks ntx 8 led-i ja ma saaks neid valikuliselt põlema ja vilkuma panna. Kas see oleks võimalik ja palju siuke asi võiks maksta???

Seda oleks hoopis lihtsam teha lpt pordi kaudu. Ilusti kohe 8 otsest väljundit, takk vahele ja led. Muud kraami vaja polegi.
    üks võimalus LPT baasil:
    http://www.1osb.ims.hr/skola/lpt/LPT-index.html

Comment

Seda kindlasti! Aga kui siiski COM-port huvitab, vaata ka E-pikenduse teemat.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kus too e-pikenduse teema asub??? äkki oskad lingi anda.... ja neid skeeme tuleks uurida.... aga ma väga hästi ei oska neid lugeda....mingeid kiipe ei ole vaja ise juurde progeda???? et kui keeruline selle tegemine oleks?? ja kui kulukas...kui välja jätta led-ide hind... et mingi otsik ja kaablid ei maksa teab kui palju, kuid see ylejäänd träni... ...ja too link on võõras keeles niiet ma eriti hästi ei mõista toda...kuid kas ma saan õieti aru kui ma arvan et kui ma yhendan led-id sinna aukudesse ja teen tolle proge siis ta hakkab neid tulukesi vilgutama???

Comment

http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?show...592&hl=pikendus
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Nujah...sealsed lingid juba surnud aga eks ma pean siis ise hakkama ratast leiutama vist...või loobuma ja tegema lpt kaudu...eks homme poodi ja ostan jupid ära ja testin

Comment

Andsin kaebuse edasi Panen koodi enda serverisse üles?

Comment

Njah, enam pole vaja ma ehitasin endale selle LPT varjandi valmis...aga nyyd probleem XP-ga tirisin mingi proge nimega userport mis peaks siis lubama mul seda ranget avada or smth kuid see ei tööta ja kui keeruline oleks selle jaoks softi porgeda? endal nimelt vähe kogemust...

Comment

Ma progrenud peamiselt basicuga ja pascaliga...pole see nii raske midagi...

Comment

endalgi selle asja ehitamis soov, aga hetkel pole niipalju LED-e aga need saabuvad ka lähipäevil aga äkki keegi progeks ühe korraliku valmis ja siis upix kuhugi. teex ise aga pole mingi progemis pro, nagu mõni siin

Comment

Tegin siis kiiruga selle LPT pordi ledide vilgutaja valmis...asja ajab ära, aga suurem asi pole. Ledid ühendada siis lpt pordi otste 2-9 külge, mis on väljundid.
                      Progra
                      kood

Tehtud Borland Pascal 7.0'ga

Comment

http://www.geekhideout.com/downloads/parmon.zip <-- üks hea ja lihtne programm parallel pordi sisendite lugemiseks ja väljundite olekute muutmiseks

Comment

ma sellise asjaga suht algaja, aga kuidas see proge need ledid mul vilkuma paneb, või saab panna????

Comment

Asi ise lihtne. Pordi väljunditel on kaks olekut: loogiline null ja loogiline üks. Loogilise ühe saad kui kirjutad programmiga biti porti...õigemini baidi ja bait koosneb kaheksast bitist (8bitti kaheksa väljundit) Siis oleneval kuidas, kui kiiresti, ja mida ning kuhu kirjutad toimivadki ledid mis on porti ühendatud.

Comment

Ma ise ehitasin selle asja valmis, kuid mul see probleem et winxp keerab need pordid kinni or smth ja ma ei saa winampis accessida...tirisin siukse toreda asja nagu LLE by JOX or smth ja tollega ma saan ise teha neid vilkumise värke,,määran miuke led põleb jne...suht simpel asi, kuid tahaks seda winampi pluginat tööle saada kuid mingi access range värq rikub asja ära.... äkki keegi teab kuidas seda ära keerata??? plugin iseenesest on http://www.casemodgod.com/vis_leds.dll Vott, äkki keegi oskab aidata???

Comment

Working...
                              X