Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Abi vaja...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Abi vaja...

Probleem järgmine, on vaja autol kaug tuli ja lähituli korraga põlema saada. Mõtlesin, et selleks sobiks panna kaugtule ja lähitule pluss klemmide vahele pooljuht diood.

Küsimus siis järgmine: millist dioodi kasutada ja kas keegi viitsiks sellele dioodile juhtme jupid külge joota (endal ei ole jootekolbi).

Autol siis aku pinge 14,4 V ja lambid on 40W.

Kas sa ei karda et sul pirnid niimoodi üles sulada võivad (kui mõlemad tuled ühe pirni sees muidugi). Kui ei karda, ja kui sul tuled läbi releede lülitatakse, siis ühenda diood (võimsus vastavalt relee mähise voolule) nii, et lülides sisse kaugtuled, satub pinge ka lähitulede releele.
    ehh... andrjusa

Comment

Pirnid on lähi ja kaugtulel erinevad ja isegi reflektorid on erinevad.

Mul on vaja meest, kes leiaks mulle õige dioodi ja tinutaks sinna 10cm juhtme jupid külge. Olen nõus selle eest ka mingi papi välja käima.

Comment

Hmm..... kui ma autol seda suuna"hooba" taha poole lükkan, lähevad lähi tuled maha ja kaug omad peale. Kui aga enda poole tõmban, siis lisax lähituledele hakkavad kah kaug omad põlema... kas ei ole sama?

Comment

Sobib sinna suht suvaline diood, aga arusaamatuks jääb mulle selle asja mõte. Kui lähid ja kauged koos põlevad, siis selline kombinatsioon sobib vaid metsavahel ukerdamiseks. Maanteel sõites on see vaid enesepetmine ja tegelikult halvendab kaugemal olevate objektide nähtavust.
          Kas tervitada saab vä?

Comment

Working...
          X