Selline lugu on, et kui vene ostsilloskoop sisse lülitada, siis jahutusventikas ei hakka tööle. Korraks tuksatab ja kõik. Kui näpuga aidata, siis hakkab (ning jääb) ringi käima. Kui voolu taga pole, siis käib tiivik nagu jõnksatustega ringi. Võtsin mootori lahti - laagrid olid korras, mähised ka terved. Milles võiks viga olla?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Ventilaator ei tööta
Collapse
X
-
Ei laagrites ega õlis asi olla ei saa, sest laagreid ma kontrollisin ja need on korras ning käivad kergelt ringi.
Toide on alalisvool. Mõõtsin pinge ka ära - kui ventikas ei tööta, siis on 10V ning kui ventikas käima lükata, siis tõuseb 17V-ni.
Skeemi vaadates tuleb toitevool trafost, kus ta kahe dioodiga alaldatakse. Mootoriga järjestikku on üks induktiivpool ja takisti ning paralleelselt kaks kondekat ning takisti. Võibolla on mõni kondekas läbi?
Comment
-
Originally posted by smartman@Jun 29 2004, 13:37
Tüüpiline värk, mul arvutil toiteka vent tegi nii vahel. Algul ei hakkand käima ja siis koputasid ning hakkas käima jälle kuni ükskord kõrbes toitekas jahutuse puudumise tõttu maha.
Comment
-
Puhastasin need klemmid ära - mootor hakkas kiiremini küll ringi käima, kuid ise ei stardi ikka. Harjadel pikkust veel on ning nad surutakse vedruga vastu klemme. Kõigi kontaktipaaride vahel on takistus.
Kas ma puhastasin kehvasti või seda mootorit ei saagi tööle? Kas skeemis tal mingit "starteri" moodi kondekat ei või olla, mis võib läbi olla?
Comment
Comment