Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Weller WHS-40 jootejaam

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Weller WHS-40 jootejaam

Jaanuari algul hankisin omale uhiuue WHS-40 jaama, vana kolb hakkas juba nagu nats "lekkima".

Ostsin selle jaamaga koos 1 lisa kolvi otsa, kolb ise tuli (vist on selle nimi 2.5 mm ots) uhe niisugusega ja teise nagu utlesin ostsin lisaks. Pole nagu palju jootnudki aga molemad otsad juba labi. Imelik, see ots mis peaks kull olema "electroplated" nagu lahustuks joodise sees ara. Kunagi ammu RET'i aegadel oli ka uks Welleri kolb selline mis kais kolvi sees oleva magnetiga (sedasi kui liiga kuumaks laks, katkestas ahela ara). Selle kolviga sai kaua-kaua joodetud ja otsal hada ega midagi.

Nuud juba molemad otsad labi. Jootnud olen joodisega 96/4 (USA, Radio Shack) ja mingi tavalisega, ilmselt vene omaga, nii 1.5mm tina labimoot. Molemaga tundub otsa soovat nagu uhtemoodi.

Kas keegi on sellist ka varem kogenud? Kas ma teen midagi valesti? Vanasti kui olid vene tolvikud sai otsa kas viilitud voi haamriga jalle oigele kujule taotud. Nende Welleri otste kohta oeldi poes et ei tohi viiliga ega muu metalliga puudutada, ainult sellise svammi peal.

Mina pole viilinud aga otsad molemad ikka juba otsas. Kas peabki nii olema voi???????????? ??? ??? ??? ???

Rein

Minul sama aparaat ja samad nähtused samuti. Olen tavaliselt piale "augu" sisse põlemist seda otsa ikka viilind...saab mõne aja veel kasutada...seejärel panen uue...

Kahtlaselt vähe aga kestavad need otsad tõesti... :-/

Comment

Kas see WHS-40 on siis uks niru vark voi???? Sai siis vist selle hankimisega alt mindud.... Mis jaama muidu kogenud tegijad soovitavad??? Mitte et kogenud tegijale aga mis varki kogenud tegijad kes KODUS teevad, kasutavad. Motlen, et mihukese krapi korral oleks tootavuse/eekude suhe koikse parem???

Rein

Comment

Ma ei ole küll selle jaamaga kursis aga kolvi otca läbipõlemist soodustab kindlasti kõrge temperatuur. Seega - kui võimalik, siis maha keerata. Temperatuuri tõstab samuti otsa pikkus: mida lühem, seda kõrgemaks temp. läheb ja siis ta põleb ka Ilmselt on otcad ka viletsad, ehk annab mõne parema jaama omasid kasutada.
        Ja veel: temp. tõstab ka halb soojusjuhtivus ehk siis see, kui otsik on "tahmaga" koos. Lahendus - puhasta otsa pidevalt märja švammi peal. Just märja, see teeb asja ilusasti puhtaks.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Endal sama nali, et WHS-40 ots ära põleb. Arvatavasti liiga suure temperatuuri probleem sest paar korda olen suhteliselt suuri tükke kokku tinutanud ning kasutamiste vahel on max. temperatuur peale jäänud mõneks ajaks.

Comment

Aga milline on siiski selle foorumi tegijate arvates uks haa kolb/jaam mis tootaks hasti/ei laguneks ruttu. Ehk siis millisel jaamal oleks siinsete tegijate arvates koikse parem tookindluse ja maksumuse suhe?

Mis marki/kelle toodangut te soovitate?

Rein

Comment

Weller on de facto ja de jure ;D ikka see 1 ja ainuke, millega tasub arvestada. Ise kasutan seda tööl ja kodus temast järgi jäänud osadest ise ehitatut. Töötab küll ja otcad ei põle. Temperatuuri üle 350 ei keera. Kui vaja rohkem, keeran peale ja siis kohe maha. Skeemi võiks täiustada taimeriga, mis peale 3..5..n minutit jõude olekut jaama "magama" paneb (temp ->> noh 100 kraadini).
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Aitah!

Aga mis mark Wellerit te soovitate? Peale WHS40? Akiste on see konkreetne loom lihtsalt lohakalt tehtud?

Rein

Comment

Working...
                X