Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

logitech formula rooli poteka vahetus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    logitech formula rooli poteka vahetus

    kuidas oleks võimalik teha kindalks, milline potekas seal on. nimelt vana potekas on ära väsind ja oleks vaja välja vahetada.

    potekas ise näeb välja selline

    kas nendest numbritest loeb seal välja midagi. potekas võib olla ehituselt testsugune(kuidagi ikka sobima saab) aga parameetrid samad. rool on ühendatud usb-ga. kui suur see pinge seal ülde olla võib? usun, et levind viga roolide puhul, et potekad ära kuluvad.

    paluks abi!

    #2
    Oletan, et tegemist 10k lineaarse karakteristikuga potega. Takistust märgib vist number 10 ja 3 on astmenäitaja. Täht A võiks viidata lineaarsele potele ja üldse on sellistes skeemides tavaliselt lineaarsed potes.
    Kontrolli testriga!
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      Kunagi tegin endale joysticu porti käiva rooli ja kui õieti mäletan, siis mul oli vist 470k takk, see tundlik ala oli visk 150k'd. Ei mäleta küll täpselt...

      Comment


        #4
        Vaevalt see pote kuju oluline on. Peaasi et takistus on sama. Ja nagu öeldud tee testriga kindlaks kas see on lineaarse või logaritmilise karakteristikuga potensiomeeter. Seda saad nii kindlaks teha. keerad pote ühte serva mõõdad tema takistuse, siis keerad pote teise serva ja mõõdad samuti tema takistuse (ühel pool näitab oommeeter muidugi nulli). Nüüd keerad pote nii enam vähem kesk asendisse (mõlemast servast ühepalju maad) mõõdad takistuse ja kui see takistus on pool selle pote maksimaalsest takistusest siis on tegemist lineaarse potensiomeetriga. Kui ei ole pool maksimaalsest takistusest siis on tegemist logaritmilise karakteristikuga. Kõik helitugevuse regulaatorid on logaritmilise karakteristikuga potensiomeetrid. Kuna inimese kõrva dünaamiline dapasoon on nii võrd lai.
        Head katsetamist!

        Comment


          #5
          ja sul õigus felch, see A=linear. õiget takistust ma mõõta ei saa sest potekas vigane. see 10 paistab tõesti takistust näitavat ja see 16 on vist tüübi number, sest leidsin tevalo hinnakirjast Type PC-16 poteka, millel on 10kOM ja näeb välja ka peaaegu analoogne. ega kuju ei olegi peale paigaldamise oluline aga eks tule siis ümber teha miskit ei sobiks.

          igajuhul tänud abi eest, eks ma lähe osta ja proovi.

          Comment

          Working...
          X