Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pesumasina mootor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Pesumasina mootor

    Tere, kaevan küll vana teema üles, kuid probleem on väga sarnane. Whirlpool AWT 2285 teeb nimelt kõike muud peale tsentrifuugi. Välisel vaatlusel tundub, et kõik on korras kuid ei midagi. Isegi tühja masinaga tsentrifuug ei toimi. Sel hetkel kui tsentrifuug peaks olema on lihtsalt vaikus natuke aega ja siis hakkab pump uuesti tööle. Mootoril harjad korras ja juhtplaat ei olnud ka kärssanud mingit moodi. Oskab keegi äkki veel nõu anda mida kontrollida või mingi skeemi asja kohta, kust kuhu midagi jookseb. Ise otsisin aga ei leidnud kahjuks. ( Taustinfot veel niipalju, et varem kõik toimis aga peale poolt aastat seismist enam tsentrifuug ei toimeta )

    Comment


      #32
      Vs: Pesumasina mootor

      Kas masina filtrit oled puhastanud ? Minu masin ei tee ka tsentrifuugi kui filter umbes.

      Comment


        #33
        Vs: Pesumasina mootor

        Ma seal mingisugust filtri moodi asja pole nagu kohanud veel. Seal trumli küljes on need plastmass asjad vms aga nende all küll midagi pole. Eile õhtul võtsin kaane maha, et paremini aru saada mis karul kõhus ning niipea kui käima panin oli suitsu näha koos sädemetega. Mootori harjade juurest nimelt sädeles kõik nagu aastavahetuse öösel. Võtsin harjad uuesti maha ja vaatasin ega kinni ei ole kuidagi jäänud ning puhastasin neid natukene sest olid mustad aga tagasi pannes sädeles seal ikkagi kõik. Karta on, et seal on ka varem tulevärk toimunud sest seal ligiduses olev plastik oli natukene sulanud ja ka juhtmed olid natuke mustaks läinud. Ega selline asi vist väga normaalne ei ole... Mida veel kontrollida saaks ja teha või tuleb see mootor ajalooraamatutesse kanda ?

        Comment


          #34
          Vs: Pesumasina mootor

          Kas harjad on veel piisavalt pikad ja harjahoidikud puhtad? Ühel masinal olid harjad kulunud ning harjatolm tekitas lühise harjahoidiku ja korpuse vahele.
          Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

          Comment


            #35
            Vs: Pesumasina mootor

            Kaks harja on ja mõlemal on umbes 1 cm pikkust alles jäänud. Kui oletada, et originaalis on hari sama pikk kui tal korpus siis peaks ta uuena olema umbes 3 cm. Hari toetus ilusti sinna lamellide pinnale peale puhastamist, et selles ka ei saa nagu viga olla. Harjatolmu oli seal omajagu aga sellest sai puhtaks tehtud.

            Edit: Sai puhastatud mootori juures seda lamellide vahelist ala ja ka lamelle ning nüüd enam ei sädele seal nii hullult. Natukene sädeleb kui mootorit ringi hakkab ajama, kuid kas natukene sädelust on lubatud või peab olema seal kõik pime nagu öö ? Ei ole väga palju kokkupuudet olnud elektrimootoritega kahjuks.

            Proovisin veel ka, et mis masin teeb kui panna tsentrifuugi peale. Panin vee sisse ja loputama. Masin töötas, loputas enda arust ja siis ajas vee välja. Sel hetkel kui pidi tulema tsentrifuug oli aga nii umbes 30 sek vaikus ja siis hakkas pump tööle, mootor oli endiselt vait. Tundub nagu aju annaks käskluse tsentrifuugimiseks aga mootor ei allu sellele. Ei oska midagi enam kontrollida ka :/
            viimati muutis kasutaja Sulev; 01 m 2011, 13:21.

            Comment


              #36
              Vs: Pesumasina mootor

              Kui sellise tootja masinal on nõnda vähe harja alles jäänud, ei ole suurt mõtet enam mässata.
              Ettenähtud pesukordade arv on kohe-kohe täis, mis muud.
              Kas mootori pistik järsku põlenud ei ole?
              Kui kahe klemmi vahe juba pruuniks on tõmmanud, on vaja otsad sealt välja tuua ja eraldi ühendada.
              Kui tööle hakkab, siis võib uut pistikut ka otsida.

              Comment


                #37
                Vs: Pesumasina mootor

                Klemmide vahelt ei õnneks põlenud. Harju sai üks pool cm tegelikult lühemaks ka tehtud, sest millegipärast olid mõlemal harjal tüki äärest välja löönud. ( Seal lamellide vahel oli mingi jama ja võimalik, et sellepärast, sai too ka minema nühitud sealt.) Nüüd töötab aga mootor ilusti ja vaikselt ning ka sädelust on hästi vähe. Ainus mis ei tööta on tsentrifuug, kõik muu toimib ilusti. Pean uurima kas mõni tuttav elektrik võtaks juhtplokki kontrollida või tuleb asuda uut masinat otsima. Endal oskused tolle kontrollimiseks kahjuks puuduvad. ( Juba ostust peale on nt olnud vigane igapäeva pesu programm, sest seal ta ei soojenda vett. Äkki on võimalik, et midagi veel on otsad andnud seal plokis ? )

                Comment


                  #38
                  Vs: Pesumasina mootor

                  Lamellide vahel jama?
                  Kas lamellide vahelised praod on kõik ühtlased?
                  Kas lamellid on kõik ühte värvi?
                  Lõhnab hoopis mootori vahetuse järgi.
                  Ampertangidega saad mootorit kontrollida..ühendad mootori pistikus sillaga järjestikku mähise ja harjad ning 230V peale.
                  Ampreid ei pruugi peal kirjas olla, võib olla ka võimsus (W)...sealt siis arvutad.
                  Ka küttekeha mõõtmine-megerdamine tuleb abiks.
                  Juhtploki kallale elektrikke ära vast lase, nood oskavad hästi kaableid vedada.
                  Elektroonik on vastava meistrimehe nimi.

                  Comment


                    #39
                    Vs: Pesumasina mootor

                    Kuna masinate ehitus on ilmselt suhteliselt ühesugune ja komponentide tarnijadki samad, kirjutaks kogemustest ühe Electrolux'i masinaga.

                    Electrolux'il oli mootori ja küttekeha lülitamiseks üks 16 A kontaktiga relee (tüüp RT314012). Mootori suuna lülitamiseks leidus veel 2 ühe kontaktpaariga releed ning staatori mähise ümberlülitamiseks 4. relee. Konkreetsel masinal oli juhtplaat vett saanud ja esimene relee töötas vahelduva eduga ehk mõnikord hakkas pesema, teinekord andis veateate.

                    Mootori (Sole 20584) staatori mähis koosnes 2 osast. Ilmselt lülitatakse need pesemiseks paralleeli (väiksemad pöörded) ja tsentrifuugimiseks järjestikku. Ehk on üks mähistest katkestuses või pistikus halb ühendus?

                    Edit: ühes režiimis kasutatakse poolt mähist, seega ühe mähisepoole katkestus oleks täiesti loogiline vea põhjus.
                    viimati muutis kasutaja 6p45s; 03 m 2011, 12:41. Põhjus: vaatasin skeemi
                    Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

                    Comment


                      #40
                      Vs: Pesumasina mootor

                      Tere

                      Vabandan, et vana teema üles kaevan, aga endal sama masin nagu teemaalgatajal ning sama murega. Ei tsentrifuugi. Võtsin pumba juhtme tagant ära, kuid sama jama. Mootor käib ringi ning rihm veab ilusti hooratast ka, kuid tundub, et trummel on üleüldse paigal. Vasakult poolt on näha, et kui trummel käib ringi, siis trumli kesta keskel ka vastav osa käib ringi. Paari testimise peale on seest kolin ka tulema hakanud. Mida teha?

                      Kas on võimalik kuidagi niinimetatud trumli ruumi sisse ka pääseda?

                      Comment

                      Working...
                      X