Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kt315 tähistus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kt315 tähistus

mul on suur hunnik neid oranže väikseid transistore... et kuidas tähistse järgi kindlaks teha millised on kt315... või siis kas saab mõõtes ka kindlaks teha?

palun aidake asjaga kiire...

See vist oli nagu nii, et kui see täht seal peal on vasakul siis on KT315, aga kui keskel siis KT361(???)

Comment

Jah, kui täht ääres. siis kt315, kui keskel, siis kt361
      Kindlaks saab teha ka testriga. Kt315 on npn järelikult kui testri (oommeetri) pluss panna baasile, siis peab mõlemat siiret näitama.
      Kt361-pnp puhul on vastupidi kui testri miinus on baasil, siis peab siirdeid näitama
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ka nii...KT315 on lisaks pisike "firmamärk"...KT361 seda ei ole...vahest ka KT315 täht on üsna keskel.

Comment

a nagu ma aru saan sis neid väixeid oranže teist marki yldse ple kui kt315 ja kt361 ?....seljuhul on asi lihtne...

Comment

Originally posted by -8o-@Jul 17 2004, 15:48
            a nagu ma aru saan sis neid väixeid oranže teist marki yldse ple kui kt315 ja kt361 ?....seljuhul on asi lihtne...
            tegelt raamatutest olen näinud, et mingid väljatransid pidid sarnased olema aga elusees neid näind pole..
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

sis on asi selge, suured tänud!

Comment

KT315 võib ka musta või rohelise korpusega olla. Kusagil kultuurkihi all on mul neid veel täitsa olemas. Ju neil oli siis oranži värviga varustamisel ajutisi raskusi.
                Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

kt315 märgiti väikeste tähtedega, kt361 suurte tähtedega

Comment

Originally posted by kreeklane@Jul 17 2004, 21:24
                    kt315 märgiti väikeste tähtedega, kt361 suurte tähtedega
                    Vaidleks nati vastu..

Kunagi mõtlesin ka mina nii kuid.. venemaa on imeline..

Comment

võltsitud transistoreid olen kohanud küll,aga alati oli tegemist kalliste transistoritega.esimeseks jagamiseks sobib tähesuurus küll,kuid enne kasutamist oleks muidugi tark teda testriga kontrollida

Comment

Originally posted by Eggy@Jul 17 2004, 12:50
                        See vist oli nagu nii, et kui see täht seal peal on vasakul siis on KT315, aga kui keskel siis KT361(???)
                        olen alati neid selle 'tehnika' järgi valinud ja ple kordagi veel eksinud,testriga mõõtnud ka pole, kuigi võiks.

Comment

Peaks vist nii olema: võtad transi kirjadega enda poole ning tähistus on vasakult paremale - emitter (E) ,kollektor (K) ,baas (B). See on mõlema transi puhul,nii KT315 ,kui ka KT361. Baasi suhtes mõõdetuna näitavad vastupidiseid tulemusi. KT315 on n-p-n,aga KT361 on p-n-p siirdega.

Comment

Kui testriga juhtivuse määramine alguses harjumatu, võiks kindlalt teadaolev (või ka märgistatud diood) võrdluseks kõrval olla. Siis emitter-baas ja kollektor-baas siirete korrasoleku kontrollil oommeetriga peaks teadma, kuidas selle patarei polaarsus testri otstele tuleb. Sõltub testrist, tihti tuleb üldotsale pluss ja "+" otsale miinus.
                            Elektroonika töötab suitsu baasil.
                            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Vs: kt315 tähistus

mull on veel hunnik kt315, kt817 ja kt815 transistoreid mida nendega teha saaks?

Comment

Working...
                              X