Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

võimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Muidugi mis mul silma jääb siis trafo on ainult see teine kus on kirjas ``transformator´´
    Need traafod iseenesest sobiksid kui keriksid paksemast traadist uued sekundaar mähised vastavale pingele (mis pead muidugi ise välja arvutama).
    Aga muidu paistab see see trafo päris pirakas olema mis on muidugi ka kasulik kui teed võimsamat võimu.

Comment

ahjaa oleks weel siis minu poolt küsimus et on plaanis kerida uus mähis trafole.
      Igaljuhul kust kurat ma saaksin välja arvutada kui paks peab olema traat et kannataks vähemalt 10A. ja ka kui mitu keerdu peab olema et saada mingi kindel pinge........kas kellegil on pakkuda mingeid valemeid ???
      Ja weel kust saab odavamalt lakitud vasktraati sest elfa kataloogis mis on see ju puhas röövimine.

Comment

Olen kunagi trafosid mähkinud, aga millal see oli...
        Oli vist nii, et vaja mõõta trafo südamiku pindala,
        jagada see arvuga 45. Nii saab teada keerdude arvu 1V(volt) kohta. Näiteks:
        Trafo südamiku(mille ümber on mähis) mõõdud 20x30mm,
        pindala seega 600mm².600:45=13,3
        Primaarmähis 220V-2926 keerdu
        Sekundaar näit. 12V-160 keerdu

Traadi jämedusi ei mäleta, sai tunde järgi

Comment

Kui sul tuleb hakata mingil trafol mähist kerima hakata (oletatavalt sekundaari), siis pead vist vana mähise eemaldama enne uue kerimist. No vot vana mähise pinge jagad maha keritud keerdude arvuga ja saad V/keeru kohta. Kui sul aga vana pole siis on asi kahtlene. Tuleb kasutada katse- eksituse meetodit.
          ehh... andrjusa

Comment

Olen kunagi trafosid mähkinud, aga millal see oli...
            Oli vist nii, et vaja mõõta trafo südamiku pindala,
            jagada see arvuga 45. Nii saab teada keerdude arvu 1V(volt) kohta. Näiteks:
            Trafo südamiku(mille ümber on mähis) mõõdud 20x30mm,
            pindala seega 600mm².600:45=13,3
            Primaarmähis 220V-2926 keerdu
            Sekundaar näit. 12V-160 keerdu

Traadi jämedusi ei mäleta, sai tunde järgi
            siit ju tuleb välja mida suurema pindaalaga traafo seda rohkem keerde.......on mul õigus???
            Nii palju kui olen mina kuulnud ja lugenud siis oli ikka natuke vastupidi.........et mida suurema pindalaga traafo seda vähem keerde on ühe voldi kohta.
            Näit. trafo mida hakkan ümberkerima on üks vana mähis pingega 6.4v. ja keerde on kokku 21. lihtsa arvutusega saan et 21:6,4=3.28125 seega 1V. kohta on ju vaja 3.28125 keerdu.
            Sinu arvutuste järgi oleks vaja aga 1040:45=23.11... keerdu 1V. kohta.
            Nii et kontrolli igaksjuhuks oma valemid üle

Comment

ja jah weel üks asi
              Et mul nagu üks toorid traafo ta ju kooosneb kui nii võtta kahest U poolest, mõlemal pool mähis.
              Aga kui ma ta näiteks lööksin või kuidagi teeksin sealt liite kohast pooleks, siis oleks ju tunduvalt lihtsam kerida uut mähist, igaljuhul on põhiline asi selles et kas ta töö võime võib sellest halveneda või üldse ei hakka oma töö ülesannet täitma???

Comment

Ilmselt olen midagi unustanud. Konstantset arvu 45 mäletan,
                ju siis käis mingi valem juurde. Südamiku pindala suurenedes peaks keerdude arv tõesti vähenema. Valem on raudselt olemas, ehk keegi targem aitab.

Comment

Ja jälle peab meelde tuletama seda aadressi
                  http://www.hot.ee/qwerty009/
                  Trafo arvutamine seal ilusti kõik olemas
                  Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

tänan teid kõiki kes mind aitasid! ma sain võimu tööle!!
                    paar juppi on veel vaja ainult ümber vahetada!!

aq

Comment

Aga kui ma ta näiteks lööksin või kuidagi teeksin sealt liite kohast pooleks, siis oleks ju tunduvalt lihtsam kerida uut mähist, igaljuhul on põhiline asi selles et kas ta töö võime võib sellest halveneda või üldse ei hakka oma töö ülesannet täitma
                      Aga just nii seda tehaksegi. Hiljem liimid südamiku jälle ilusti elektotehnilise liimiga kokku ja kõik on rahul
                      Sellise liimi saad kui segad EPO-sse rauapulbrit. Rauapulbrit jällegi lähed korjad eelmise võimuga läbi lastud woofri magnetiga käia alt.
                      P.S. ole selle löömisega ettevaatlik et plekiribasid üksteise küljest lahti ei löö.
                      Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

Ja weel kust saab odavamalt lakitud vasktraati sest elfa kataloogis mis on see ju puhas röövimine.
                        RET-i poodi mine vaata. Tallinn Kunderi tn. Kui viitsid foorumis tuhnida siis kunagi anti ka siin mingi firma nimi mis tegeleb tafode ja muude elektrimasinate mähkimisega.

Comment

mul oleks nyyd vaja antud võimu sisendisse vahele panna üks potekas, aga mul pole õrna aimugi missugune see peaks olema???
                          mul on siin igasuguseid jublakaid aga äkki mõni sobib:
                          1. SP-I A-1.0VT-II 68KV
                          2. SP-I 0476 A-1Vt-II 1M5F
                          3. SP-I 0476 A-1Vt-II M22V
                          4. SP-I 0476 A-1Vt-II M33F
                          5. SP-I 0476 A-1Vt-II 47KV
                          6. SP-I 0476 A-1Vt-II M68F
                          7. SP-I 0476 V-0.5Vt-II 68KV
                          8. SP3-48M 1078V 10KV
                          9. SP3-4aM 8908A 33KM
                          10. SP3-30a 0.258707 22KMA
                          11. SP3-30g 47KMA2 0.25Vt10
                          vene tähed kõik eesti omadeks...
                          kas keegi oskaks seletada nende tähistusi???

Comment

potekas peab olema kindlasti [glow=green,2,300]logarütmiline[/glow] ja kui tegu on stereo võimuga siis ka nn. stereo potekaga. Mille max. takistus võiks olla mitte vähem kui 33kohmi
                            nähtavasti sobiks sulle sinna kõige paremini sisendisse panna seee kõige viimane väljapakutud 11. SP3-30g 47KMA2 0.25Vt10
                            kui võid ka proovida seda mis on enne seda ehk siis 10. SP3-30a 0.258707 22KMA ......... aga nähtavasti ei saa sellega keerata sisendi häält täitsa tummaks.
                            Kõik oleneb ka muidugi sellest kui suur signaal on mis läheb otse sisendisse

Comment

eks see signaal on ikke kas kõrvaklapiaugust või arvuti line out`ist. et siis antud juhul see 11. sobib? kas nagu selle kirja järgi saab öelda, kas on logaritmiline või mitte?
                              tegemist on mono võimuga, sest esimeseks projektiks ei julgenud midagi karmimat teha...:P

Comment

seepärast pakkusin seda viimast et ise kasutan mõnel võimul samasugust potekat........jah ta on logarütmiline, nii et kõlbab täitsa kasutamiseks.
                                Muidu ma mainin ära kah et kui see võim funkab siis võid teha täpselt samasguse teise ja ongi voila....stereo
                                siis on vähemalt efektiivsem kuulata

Comment

Working...
                                X