Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mis asjaga on tegu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mis asjaga on tegu?

    Ise arvan et on mingi vana dedektor vei mingi selline asi. Kahjuks on keegi juba suutnud selle seest tühjaks teha. Niipalju olen suutnud välja uurida et tegu niiõelda rebase jahiga. Paluks targemate abi selle relva taastamisel ja päritolu selgitamisel.
    pildid
    Info võib olla ELUOHTLIK!

    #2
    Tundub olema raadiovastuvõtja, mida kasutatakse raadioorienteerumisvõistlustel. Vanasti oli venemaal väga populaarne ala.

    Comment


      #3
      Aga kas sellega annab siis tänapäeval ka midagi teha või on asi mõeldud mahakandmisele (mitte otseses mõttes)? :unsure:
      Info võib olla ELUOHTLIK!

      Comment


        #4
        Pead ei saa anda, et tegemist selle raadiovastuvõtjaga, võib olla ka metalliotsija.
        Uuri kas sellel kuskil kõrvaklappide pistik ka küljes.

        Comment


          #5
          ei ole aga mis sellest, huvitav riistapuu ikkagi. piltidel on kõik vaated olemas, sealt peaks ise ka nägema et kõrvaklappide auku pole. Aga äkki annab sellest midagi aretada?
          Info võib olla ELUOHTLIK!

          Comment


            #6
            ürgsed vene klapipistikud olid seinakontaktiga sama mõõtu , see pruuni värvi kahe auguga julla ongi kõrvaklapi pesa (IM000399 peal nt)...
            asi paistab olevat olnud tõesti 3,5MHz rebasejahi vastuvõtja (tüüp LES-3,5)... aga riputa ta seina peale pilgupüüdjaks või mine tee linna vahel pulli, muud rakendust on talle raske leida...

            Comment


              #7
              ega ta muuks ei kõlba, kui iluasjaks-karp on ju tühi.

              Comment


                #8
                Vanadest vene ajakirjadest "Radio", võib sellele skeemi leida, mul endal on 3,5 MHz vastuvõtja (natuke jukerdab, pole nüüd viimasel ajal putitanud). Ise ehitasin juurde väikese raadiosaatja 2 MHz (kvarts oli selline), nüüd vastuvõtjat vähe kõrvale häälestada vaja. Mul on jällegi trükkplaat ja antenn (korpust pole) aga minu trükkplaat sinu korpusesse küll ei mahu. Kui sa väheke raadiovastuvõtjatest tead siis see minu oma on superheterodüün, ühe vahesagedusega ja kõik vastuvõtjad kasutavad vastuvõtmiseks tuikesagedust, mis on umbes vastuvõetavast-või vahesagedusest 800Hz kõrgemal või madalamal, selletulemusena tekib kahe sageduse vaheline tuiklemine ja tekib toon 800Hz.

                Head katsetamist.

                Comment


                  #9
                  Vana hea rebasejahi vastuvõtja, ehk nn. peilingaator. Kui viitsimist ja huvi on, võib sinna kaasaegsemate juppidega uue sisu meisterdada - suht korralik korpus ja antennid juba olemas. Kui kuskil mingi asi hirmsat laiaribalist plärinat kiirgab, siis hea peilida. Kuigi jah, 3,5MHz peal on kõikvõimalikke häireid kõvasti, eriti linnas ja kõrgepingeliinide läheduses. Loomulikut kuuleb sellega ka raadioamatööride jutuajamisi. Nii et päris kasutu romu pole.
                  Harjutamine teeb harjutajaks.

                  Comment


                    #10
                    Njah, sisu kahjuks puudu ja varrasantenni oleks ka juurde vaja, muidu olnud populaarne "rebasejahi" peilingaator-vastuvõtja, tüüp ka 7. pildil ilusti näha. Ise ka sellisega metsas jooksnud kunagi... Praegusel ajal ka Eesti RaadioAmatööride Ühingus (ERAU, http://www.erau.ee ) tegeldakse raadio-orienteerumisega, lähemat teavet saab http://www.erau.ee/juhatus.php
                    Elektroonika töötab suitsu baasil.
                    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

                    Comment


                      #11
                      Palju raha selle taastamine võtta võib? Siis mõtlen kas mõttet niisama huvi pärast see töökorda seada. Oleksin tänulik kui keegi ytlex ajakiri "Radio" -st täpsema aastakäigu ja ka kuu.
                      Info võib olla ELUOHTLIK!

                      Comment

                      Working...
                      X