Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

E-pikendus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    E-pikendus

    Leidsin internetist väga laheda vidina http://www.arvutikasutaja.ee/2002/img/epikendus.pdf
    Asi siis RS-232 pordi kaudu juhitav pikendus (arvuti kaudu saab 220V pingel töötavaid seadmeid sisse ja välja lülitada).
    Oskab keegi öelda, kas sarnast vidinat on ka valmistootena müügil (ei pea olema COM-porti käiv, ja võib vabalt olla ka ntx USB)? Tunnen, et ma ise ei ole veel nii paljude komponentidega skeemide ehitamisel piisavalt pädev.

    Või tahab keegi aidata ja sellise asja kokku tinutada (tasu eest loomulikult).
    Minul on siis vajalik sellist seadet, millega saaks juhtida (vähemalt) nelja elektripistiku tööd. Vajalik on see stardifoori juhtimiseks. Programmi kirjutamisega saan ise hakkama, sest see on asi, mida ma valdan paremini kui juppide kokku tinutamist.

    #2
    Oleks lahe kui keegi seda ehitaks/müüks. Paraku vist mitte. Kui tahad USB-d, pane selline kivi nagu FT232BM vahele (info: www.ftdichip.com, tellitav Tartust firmast Akrom-Ex - helista&#33. Pikendus juhib (hetkel) kuni 8 koormust, uuem versioon (ei ole üles pannud) kuni 16 ja omab 8 sisendit.
    Kui tuleb elektroonikahuviliste kokkutulekule, saad ehk originaali demot näha.
    PS. Mis seal ehitada on - hästi lihtne skeem ju (on vää? )
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      aga kas kusagil sellist pilti ei ole ve kus on see asi nagu makett plaadile tehtud kuna seal pdf faili piltidel on ju aint söövitatud plaadiga pildid.

      Comment


        #4
        Maketeerimine ongi selline katsetuslik-loominguline värk, detailid lihtsalt vahetatavad, piisavalt hõredalt selleks, tavaliselt ajutine asi. Pilti poleks nagu vaja, igaüks "teeb nagu lustib" ("Mõmmi ja aabits"). Kui kõik katsetused lõppenud, skeem lõplik ja kogu värk kenasti töötab, tõstetakse sealt jupid väljamõeldud trükkplaadile, kus pole vaja enam katseid teha/detaile vahetada. Ma vist peaks omi makette (mõni mingil põhjusel maketiks jäänudki või alles selles järgus pooleli) kokkutulekule kaasa võtma soovijaile näha...
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

        Comment


          #5
          Vääga huvitav asi jah ning skeem pole kah teab ,mis raske kui aega saan teen ühe katsetuse ära . Hetkel aega vähe ex talvepoole näeb siis saab soovitusi jagada .
          Alati põleb midagi.(SUURE LEEGIGA)

          Comment

          Working...
          X