Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

sääsepeletaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

aga kas see seade on tõhus... kas ikka töötab vastava raadiusega nagu seal kirjas, 50m... vastab see tõele? sääsed surevad???????????

Comment

sa vist ei saand h2sti pihta... lamp t6mmab nad ligi ja 1000V h2vitab
      Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
      * Toitelüüdid
      * Kõlari kummilõdvik
      * Elekter
      * Kõrvad
      * Naabri närvid

Comment

aga kas see lamp ikka tõmbab nad ligi? ka päeval?

Comment

loogiline ju.. aga ma arvan et p2ikse k2es nad ei taha olla.
          Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
          * Toitelüüdid
          * Kõlari kummilõdvik
          * Elekter
          * Kõrvad
          * Naabri närvid

Comment

Vs: sääsepeletaja

Targem on lamp hämaramas kohas või õhtu poole mõneks ajaks tööle panna, päev läbi pole mõtet seda põletada, muidu jääb UV toru sees nõrgaks ja tuleb minna uut otsima.

Sääsed ja kärbsed lendavad hea meelega valguse suunas, aga päeval ei paista see sinine valgus hästi välja, kui päike tuppa kiirgab.

Comment

UV meelitab sääski, Paned sinna traatvõre ette (vaheldumisi pulgad mis yle yhe yhendatud) ja lased miski 1KV 1mA sisse (selline muundur on cold chatode lambi inverter) pole mingit hi-teci ja väga effektiivne. Sääsk läheb valguse poole aga enne kui sinna jõuab satub võre vahele põleb seal tuhaks. Piisavalt lihtne?
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Tahtsin ka küsida sääsepeletaja kohta. Kuidas seda kasutatakse, kui sellist peenikest heli laseb. Mul hakkas pea valutama. Kas targem on ta kotti pista, tahataskusse või ma ei tea kuhu? On kellelgi head nõu või kogemusi?

Comment

oleks sääsel ainult kõrvad küll siis tunda annaks kus sa seda hoida võid aga tegelikkuses on sääsel suva temapärast pista kasvõi P***** ei kuule ta nagunii.
                  2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Mille järgi sääsed oma ohvri leiavad? Sääsed orienteeruvad saagi leidmisel põhiliselt süsihappegaasi lõhna järgi. Nad suudavad juba mõnekümne meetri kauguselt õhus ära tunda püsisoojaste loomade poolt välja hingatud süsihappegaasi jälgi ning selle kaudu lennata ohvrini. Kui sääsk on jõudnud ohvrile lähemale, siis orienteerub ta soojuskiirguse ja niiskuse järgi. Vahetus läheduses, mõne meetri kauguselt, kasutavad sääsed nägemismeelt.
                    Enne vihma on sääsed eriti aktiivsed, siis pole päikest ja õhk on niiskem, võimaldades sääskedel mugavalt lennata. Eelkõige tähendab saabuv vihm sääskedele hulgaliselt uusi veekogusid, kuhu muneda. Sellist võimalust oma järglastele küllusliku elu tagamiseks ei jäta kasutamata ükski ema.

Nagu ma ütlesin kuulmisest on neil täiesti poogen.

Comment

Kõige lihtsam vahend

Selles rõõmusõnumis pole UV kiirguse kohta samuti miskit kirjas.

PS: Avastasin enda kappis puhastades kaks 8W BlackLight toru.Tea kas need kutsuvad sitikaid ligi
                      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                      Projektide pildid
                      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                        Sain seitse ühe hoobiga!

Comment

Mina kasutan OFF kreemi. Ja ükski sääsk ei tule ~2tundi vähemalt
                          OFF pihustid on mõttetud.

Võsalõikuriga töötades ka ei tule, suits vist ajab siis minema.
                          EE orjusest vaba!

Comment

Veel võib otsida PLIX'i.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
                              Mille järgi sääsed oma ohvri leiavad?

http://www.loodusajakiri.ee/looduses...kel210_39.html
                              Nagu ma ütlesin kuulmisest on neil täiesti poogen.
                              Selline lugu:
                              On mul ühel tuttaval selline kena kodu kus lähedal üks nahkhiirepaar pesitseb.
                              Saunatame seal vahel õhtuti ja õues õllekaasi taga istudes sääsed tüütavad.
                              Siis mingil hetkel on nahkhiired ringi lendamas ja sel ajal on sääsed kadunud.
                              See kestab tavaliselt tund kuni kaks, siis on hiired kadunud ja varsti on sääsed
                              platsis.

Vaevalt, et kaks nahkhiirt suutsid kõik ümbruskonna sääsed nahka pista.
                              Küllap ikka sääsed nende eest peitu pugesid. Aga kuidas said sääsed aru,
                              et nahkhiired jahti peavad? Mina mõtleisn siiamaani, et nahkhiirte ultraheliga
                              orienteerumiselud nendele ohusignaliks on.

--
                              --Ilmar--

Comment

no testime, mul ultrosonic transivereid kui roboti ehitamiseks läheb tõstan välja vaatan kas kaovad ära. 40khz

Comment

Working...
                                X