Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Nahkhiire pininat ei salvesta ükski makk, mikrofonid ka ei võta nii kõrgeid toone üles.
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
"Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge.Lord Rayleigh (John William Strutt)
Millegagi peaks ikka vast sellist sagedust nn lindistada saama ju.. Või mitte??
No lindistada/plaadistada/kõvaketastada pole ju vajagi. Saab ehitada sellise
süntesaatori-generaatori, mis vastava sageduse ja kujuga signaali tekitab.
Aga kui uskuda Murphy poolt toodud viidet, siis sääskedel kuulmisega
natuke kehvasti ja me oleme valedel jälgedel.
ma isegi nägin vaeva ja püüdsin paar sääske 3l purki, kaane vahelt sai ka pieso ja tavaline pc speaker sisse pandud. siis genega keerasin sagedust 20Hz...100kHz(ei tea kui suurt sagedust pieso edastas), sääskede ärritus helile täiesti 0. Proovisin nii siinust kui nelinurk signaali.
Googlest on 3 sageduste varianti silma jäänud:
1) 45 kuni 75 Hz - tekitavad mingid sääski söövad kärbsed isased/emased
2) 5 kHz koos kõrgemate harmoonilistega
3) 25...60 kHz
Võimalik, et mingit sorti liitheli, mida sääskede vaenlased tekitavad peletab neid eemale.
Minu muutuva sagedusega peletaja on 2-e timer555 peal, kuid effektiivsus 0%, hetkel muutuv sagedus 44...78 Hz.
Kui juba sääsk purgis, siis sai ka jootekolviga katsetatud -sääsk kuumust ei salli. kolviga purgi seina sääse jala alt soojendades hakkas jälle lendama.
Aga kui keegi mõne töötava lahenduse leiab, siis võiks ka siia kirja panna.
Ma arvan, et kasulikum oleks proovida muutuvat sagedust. Sweep-gener, võimalik, et mingi teine sweep tekitaks modulatsiooni kah.
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment