Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Maki taustavalgus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Maki taustavalgus

    Makil siis taustavalgus otsi andmas. 5'st pisikesest lambist mis seal on töötab praeguseks ainult 1. Vaja asjad välja vahetada kuid kust selliseid pisikesi 12v pealt töötavaid pirne saada?

    #2
    Tevalos peaks olema. Jooda korrasolev välja, võta kaasa, ehk saad isegi täpselt samasugused. Võibolla mahuvad ka mõõdult veidi suuremad.

    Comment


      #3
      Enne poodi minekut peaks vaatama, millise pingega pirne toidetakse. Võib juhtuda, et on näiteks 8V. Kui nüüd 12V pirn panna, siis jääb asi kole pime. Ega neile lampidele midagi peale ka pole trükitud. Pealtnäha on need suht ühesugused ja ega müüja tea, mis selle maki sees käib. Kui on tõesti 12V, siis oleks kasulik panna 14V pirnid - kestavad kauem, aga on ka natuke pikemad, nii et iga maki sisse ei mahu. Oomipoes on ka vahel päris suur valik olnud.
      Harjutamine teeb harjutajaks.

      Comment


        #4
        Mul automaki paneeli sees on need hõõglambid üllatavalt 5V peal, mitte 12V nagu arvata võiks.
        Kui kuidagimoodi enam ei saa siis vaata manuali.

        Comment


          #5
          Neid pirne on palju erinevaid. 6V on ka üpris levinud. Ja kui näiteks järjestikku ühendatud (võib ka mitu paari olla), siis ühe läbikõrbemisel kustub loomulikult ka selle paariline ära. Parem siiski ka terveks jäänu välja vahetada, sest töötunnid on sel nagunii otsakorral ja mõnes pillis on nende vahetamine päris peen töö. Mõttekam siis juba ühekorraga ära teha, kui näiteks paari päeva pärast jälle lammutama hakata.
          Harjutamine teeb harjutajaks.

          Comment

          Working...
          X