Tere. Oskab keegi pakkuda millist kondekat vaja oleks et tööle saada asi ? Sai siis 3 faasi pealt ühe faasi peale ringi tehtud. Sai proovitud miski kompressori 10 se kondekaga. Sellega käima hakkab aga tuleb natuke käega hoogu juurde lükata et saavutaks max pöörded.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Puurpingi mootori probleem
Collapse
X
-
Kui jõudu on vaja siis sagedusmuundur vahele, kui ei siis kondekaga ajaks asja ära küll. Mingi suvaline kalkulaator annab 23uF: https://www.claredot.net/en/sec-Elec...mono-phase.php
Kui tuled kolme faasi pealt siis mootor ilmselt tähte ühendatud, see peaks kolmnurka panema.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Lembit Abo raamatu "Raadiolülitused" tabeli (lk.526) järgi võiks see isegi kuni 40µF olla.
Lisaks, käivitamise ajaks töökondensaatorile lisaks sellega rööbiti veel kuni 120µF.
Tabeli rida on 400W mootori kohta. Pakutakse et sellise ühefaasilisest elektrivõrgust
toitmise korral jääb mootori võimsusest alles vaid 65...80%. Vast piisab puurmasinale.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
Ma olen ka kasutanud mootoreid kondekaga ja saab hakkama, Ühel käial sai konde lahja ja pidi ka käivitamisel käega aitama, see ei seganud ja töötades jõudu jagus.
Samas ühe mootori olen ka maha põletanud, panin liiga suure kondeka ja mõnda aega käis, siis hakkas kärsahaisu ajama ja oligi kõik.
Meil vaja mootor panna 220V skeemiga käima, enamasti on see kolmnurk ja siis mina olen mõõtnud igaks juhuks kõigi mähiste voolud, et oleks enamvähem võrdsed.
Comment
-
Vene keeles on sellest juttu küll ja veel, näiteks:
В домашнем хозяйстве иногда возникает необходимость запустить 3х фазный асинхронный электродвигатель (АД). При наличии 3х фазной сети это не составляет трудностей. При отсутствии 3х фазной сети двигатель можно запустить и от однофазной сети, добавив в схему конденсаторы.
Teooriast tulenevad valemid on keerulisemad, seal on sees võrgusagedus ja vist ka mootori cos fii.
See osa peidetakse selle suvalise koefitsiendi sisse mis seal on, et ka "tavaline" inimene arvutamisega hakkama saaks.
Comment
-
Hiina imedemaalt saab 1 faas sisse - 3 faasi välja 0.75kW sagedusmuunduri 32€ eest kätte, sellise mille kannatab ilusti paneelile kinnitada ja koostekvaliteedilt täitsa viisakas oma klassi kohta. Tööstusesse ei julgeks üles panna 24/7 rakendusse kuid kodutoimetusteks igati sobilik. Boonusena saad sujuvkäivituse, kiiruse muutmise võimaluse ja vajadusel reversi.
"750W Frequency Converter" otsingusse.
- Likes 1
Comment
Comment