Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Küsimus pliidi+ahju võimsuse/kaitme kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Küsimus pliidi+ahju võimsuse/kaitme kohta

Tere.

Tekkis soov integreeritud ahi välja vahetada. Praegu on 3x13A kaitse ja 5x1,5mm2 juhe. 2 faasi on pliidi all (5300W) ja üks ahju all. Praegune ahi võimaldab seadetes lülitada 16A ja 13A vahel. Leidsin ühe ahju, mis huvi pakub. Selle võimsus on 2790W. Tehnilistes andmetes on kirjas, et kaitse peaks 16A olema. Aga kui nüüd arvutada 2790/230 või 220, siis peaks ju nagu 13A kaitse ka ok olema? Või mis mul kahe silma vahele jääb?

Tänud.

Tänapäevaste pliitidega võib selline variant olla kus pliit tarbib ainult ühte faasi, ntks miski vähe kallima Bosch pliidiga oli nii. Et korke välja ei lööks sai kusagilt seadetest võimsust vähemaks seada. Üldiselt 13A võiks toimida.
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

Comment

Esmalt postitatud Matis poolt Vaata postitust
      Tänapäevaste pliitidega võib selline variant olla kus pliit tarbib ainult ühte faasi, ntks miski vähe kallima Bosch pliidiga oli nii. Et korke välja ei lööks sai kusagilt seadetest võimsust vähemaks seada. Üldiselt 13A võiks toimida.
      Pliidil ei saa mul midagi muuta. 2 rauda on ühe faasi peal ja 1 suurem on teise faasi peal. Ahjul ma pakun, et ka ei saa muuta. Küsimus pigem selles, et kui ahi, mille max võimsus on 2790W (L3) ja pliit, mille max võimsus on 5300W (1700W (L1)+1200W (L1)+2400W (L2)), siis võimsuste poolest peaks ju 3x13A ja 5x1,5mm2 ühenduse peal asi toimima?

Comment

Võiks selle kaabli 2,5 mm2 vastu vahetada selliste võimsuste juures. Arvutused arvutusteks, aga kui pingelang on peenema kaabliga suurem, pole mõtet kaablitega õhku kütta.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

Kas on ikka 3 faasi kasutada?
          Olen näinud, et elektri pliidile viiakse 5G1,5 kaabel ja korteri kilbis ühendatakse "faaside juhtmed" kokku, ühe faasi alla.
          Aga neutraali juhet läbib ju samanimeliste faaside korral vool mis on võrdne faaside summaga.
          Kui üks faas, siis on kindlam panna pliidile 3G4 juhe ja kilpi 20 A või 25 A kaitse.
          MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
          KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud Wago_klemm poolt Vaata postitust
            Pliidil ei saa mul midagi muuta. 2 rauda on ühe faasi peal ja 1 suurem on teise faasi peal. Ahjul ma pakun, et ka ei saa muuta. Küsimus pigem selles, et kui ahi, mille max võimsus on 2790W (L3) ja pliit, mille max võimsus on 5300W (1700W (L1)+1200W (L1)+2400W (L2)), siis võimsuste poolest peaks ju 3x13A ja 5x1,5mm2 ühenduse peal asi toimima?
            Arvutuslikult peaks toimima. Ja ega siis kogu kaadervärk kogu aeg täisvõimsusel ei tööta. Või tõesti on kogu aeg plaadid 100% peal ja ahi lisaks samal ajal? Kuna kaabel on 1,5mm2, siis teoreetiliselt on tema eluiga piiripeal tarbimise korral lühem.
            Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Esmalt postitatud Tikk poolt Vaata postitust

Arvutuslikult peaks toimima. Ja ega siis kogu kaadervärk kogu aeg täisvõimsusel ei tööta. Või tõesti on kogu aeg plaadid 100% peal ja ahi lisaks samal ajal?
              Ega jah koguaeg kõiki pliidiplaate ja maksimumi peal ei kasuta ka. Ning ahju ka maksimum temperatuuri peal üldiselt ei kasuta.

Esmalt postitatud klm poolt Vaata postitust
              Kas on ikka 3 faasi kasutada?
              Olen näinud, et elektri pliidile viiakse 5G1,5 kaabel ja korteri kilbis ühendatakse "faaside juhtmed" kokku, ühe faasi alla..
              Ei, sellist nalja pole tehtud.
              viimati muutis kasutaja Scott; 30 December 2024, 00:23. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Working...
              X