Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Miks ikkagi sädeleb ?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

3x220 ongi 127/220. Faaside vahel 220 ja faasi/maa vahel 127. Kui nulljuhet pole siis 127 muidugi ei saa.
    Õudne süsteem igatahes.

Comment

Se kilp kus sa mässad, kas see on liitumiskilp?ET plommitud ja puha.Kui jah, siis kisenda EE et nad selle ära korrastaks.Sinul pole mõtet ja ei tohigi seal midagi torkida.Sina pane väike pastist kilp sinna kõrvale, kus on sees sinule vajalikud kaitsmed ja vidinad.
      To KaruTEC: miks sa seda RVK(rikkevool) rõhutad nii hoolega?Seda kasutatakse üldiselt niisketes ruumides/väljas.(muidugi ei te paha kui ta mujal ka es on)
      Ja üldse on ületähtsustatud siin see pe juht.Ilma RVK pole tal suurt tolku.Kui korralik maandus olemas siis peaks hea saama küll.....
      Tee sellest kilbitaolisest asjast pilti
      muusika on kuulamiseks

Comment

EE teeninduspiirkonna määrab ära lepingus määratletud liitumispunkt. EE huvi on täna, et oleks võimalikult vähe jama - liitumispunkt krundi piiril. Mõned vanad lepingud võivad määratleda, et see punkt asub sul koridoris, arvestikilbis - seega kui peaks midagi selle kaabliga juhtuma siis peaks EE, selle korda tegema.
        Tarbija arvestid on üldjuhul EE omandid ning neid ei või ise näppida.

RVK-st elu ja magamistoas - kui sul ei ole praktilist uputamisohtu(vilets katus), ei oma elektri/elektroonika hobinurka(lahtised pingestatud el.juhid), akvaariumi, purskkaevu või masseerivat vesivoodit B-) siis pole see nii oluline (rohkem selline "igaksjuhuks" asi).Laste olemasolul saab lihtsalt kasutada "lastekaitsega" pistikupesi.
        Kõrvalisemas kohas elades - maal, alajaamast kaugel, võiks kasutada liigpingepiirikut.
        -

Comment

Originally posted by KaruTEC@Oct 12 2005, 20:44
          3x220 ongi 127/220. Faaside vahel 220 ja faasi/maa vahel 127. Kui nulljuhet pole siis 127 muidugi ei saa.
          Õudne süsteem igatahes.
          Offtopic: Tuttav rääkuis järgmist lugu. Omal ajal oli Moskvas süsteem 220/127 . Ehk maa suhtes 127 ja faaside vahel 220. Üks Moskva kohalik elektrik ei viitsinud sellise pinge pärast isegi kilbist voolu välja lülitada ühenduste tegemisel. Noh see 127V nati väristab ja siis...
          Sattunud see mees siis ENSV-sse (vist sisserändajatest sugulaste juurde). Kuna tegemist elektrikuga, siis paluti loomulikult ka üks haltuura ära teha. Mees voolu välja muidugi ei lülitanud.. ...Hea et ellu jäi. Igatahes kiirabi olla ära viinud.

Tarbijale on madalam pinge ohutum.

Offtopic2: Mis elektrisüsteem USAs on Billidel on ?. Seda, et kahe hargi vahelt tuleb 110V@60Hz, tean , aga täpsemalt. kuidas null, faas , faasipinge, liinipinge ?
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ehk siis lühidalt kokku võttes on liitumiskilp EE omand ja teenindada.
            Selle liitumispunktiga on tegelt palju keerulisem kui algul paistab. Uute objektide puhul tehakse asi suht lihtsaks - pannakse liitumiskilp ja peale liitumiskilpi on kõik tarbija oma. Vanade olemasolevate objektidega on asi tüki keerulisem. EE on enda jaoks eristanud mingi 8-9 erinevat liitumispunkti määramise tüüpjuhtu ja püüab kõik variandid suruda neisse raamidesse. See mis tarbijale kuulub ja mis EE-le, see sõltub siis nenedest 8-9 tüübist. Küll aga on arvesti alati EE omand. Sisestusliin, liitumiskilp, peakaitse võivad olla nii ja naa.

Veidi OT
            Kusjuures 3 x 220V oli paar aastat tagasi veel Tallinnas mõnes kohas isegi veel olemas.
            Meile ka aastaid tagasi loengus õppejõud ütles, et 3×220 V pingesüsteem on veel tänaselgi päeval veidi Tallinna kesklinnas Kadrioru piirkonnas. A tegelt on nii, et 3×220 V pingesüsteemi piirkond hakkab Veerenni kandist pihta ja ulatub üles Kopli tippu välja ja teistpidi ulatub Sikupillist Mustjõeni. Ikka päris suur ala. Siiski ei ole piirkonnas 3×220 V ainuke süsteem vaid on segamini 3×380 V süsteemiga.
            Tark ei torma!

Comment

:blink: kui nüüd teooriasse minna, siis on 230/400 V süsteem ju ikkagi 3x230V.
              -

Comment

to marcor1: ei, ei ole. Märgitakse ära liinipinged.

mis puudutab RVK siis see maksab 200-300 krooni. Igaüks teeb omad järeldused. Kui on 1 võimalus miljardist et laps või kasvõi kass katsub katkist triikrauajuhet või rikkis pliiti, siis on juba see 300 krooni õigesse kohta läinud. Need kes RVK ei kasuta, ärgu kasutagu, kuid põhimõttelist õigustust RVK vastu ei ole vaja otsida.
                Oma majas tegin nii et panin korruse elektrile 3 ühefaasilist, kui keegi särtsu saab siis ei löö valgust välja.
                Ohutuse eest ei ole ükski hind liiga kõrge maksta.

Comment

Rikkevoolukaitse selle vastu ikka ei kaitse, kui kahest juhtme otsast kinni võtta. Ta peab sind tavaliseks elektritarbijaks. Nii et päris lapsekindlaks asja teha ei saa.

Comment

Põhimõtteliselt on sul õigus (letikas ~400 krooni 2pooluseline "Moeller"), kuid 1200 krooni(3 tk) igaksjuhuks panna - ei leia, et seda peaks kõigile soovitama.
                    Olen näinud kui projekteerija on pannud eramaja kilbile ette RVK Ir=300mA - ehk siis kui õuevalgusti saab vigastada ja sinna niiskus ja vesi koguneb siis on oht, et terve maja jääb pimedaks. Ning seda juba koduperenaine ja müügimehest mees läbi ei ampsa, mis viga on .
                    -

Comment

Rikkevoolukaitse selle vastu ikka ei kaitse, kui kahest juhtme otsast kinni võtta
                      Siis sa pead ennast väga hästi maast ära isoleerima.
                      Ohutuse eest ei ole ükski hind liiga kõrge maksta.
                      Nõustun täielikult.
                      Ja kuna neid veneaegseid paigaldisi võib vaadelda TT-süsteemina (ei tea, kas maandus on toimiv) siis on RVK kohustuslik.
                      Selgituseks: TT-juhistikusüsteemis on neutraal maandatud ainult trafo juures

Comment

Siis sa pead ennast väga hästi maast ära isoleerima.
                        Üldlevinud laminaatpõrand, mille all on veei kilest tasandusvaip on piisavalt hea isolaator, juhul, kui pista kaks sukavarrast pistikupesasse

Comment

Tehke nagu heaks arvate.

Comment

Originally posted by KaruTEC@Oct 13 2005, 14:10
                            Tehke nagu heaks arvate.
                            Laminaatpõranda jutt ei ole mõeldud RVK vastu, mul omal ka kogu maja pistikupesad RVK taga, tahan öelda, et RVK ei rakendu keha läbiva voolu korral, kui võtta ühe käega kinni faasist ja teisega neutraalist

Comment

Originally posted by vanemleitnant@Oct 13 2005, 14:26
                              tahan öelda, et RVK ei rakendu keha läbiva voolu korral, kui võtta ühe käega kinni faasist ja teisega neutraalist
                              Enne ei usu, kui oma silmaga näen

Comment

Originally posted by marcor1@Oct 13 2005, 12:12
                                Olen näinud kui projekteerija on pannud eramaja kilbile ette RVK Ir=300mA - ehk siis kui õuevalgusti saab vigastada ja sinna niiskus ja vesi koguneb siis on oht, et terve maja jääb pimedaks.
                                10 ja 30mA rakendusvooluga RVKL-e paigaldatakse peamiselt inimeste ja loomade kaitsmiseks. 300 ja 500mA rakendusvooluga RVKL-d paigaldatakse peamiselt tuleohu vastu. Niiet võid vabalt visata peakilpi näiteks 500mA RVKL-i ja teoreetiliselt oled nüüd tuleohu vastu juba rohkem kindlustatud Põrandakütetele, pesumasinatele, kerisele jne. pead aga ikkagi väiksema rakendusvooluga RVKL-i paigaldama. Kusjuures asjal on väike miinus ka küljes. Kui sul on peakilbis näiteks 500mA RVKL kogu ehitise tuleohu vastu ja 30mA põrandakütte liini ees, siis põrandakütte liini rikkel rakendub nii 30mA kui ka 500mA :huh: Ja kogu maja pime. EEI juhendis (EEI J3:1995) on muidugi öeldud, et üksteisele järgnevate RVKL-e puhul peab esimene selektiivne olema, aga need on kindlasti tiba kallimad.
                                Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Working...
                                X