Rikkevoolukaitse on tegelikult üks elektromagnetiga mehhaaniline vigur. (Veneomad olid elektroonilised ) Küllalt on juhuseid kus nad lihtsalt ei tööta ja tuleb uuest peast ringi vahetada. Põhi kaitsena ohtlikes ruumides on siiski ette nähtud potensiaaliühtlustus . Vannitoas tuleks ikka vann, boiler, pesumasin, torustik, põrandakütte pot ühtlustus omavahel kokku ühendada , mis siis et see pisut seadusevastane on aga hinge jätab sisse. Praegu paigatakse totustikku plastmassiga, see isoleerib näiteks ühe püstaku torustiku. Kui kuskilt (teistest korteritest) pääseb faas sellesse torustikku siis Sinu korteri rikkevoolukaitse sellele ei kõssa ja vool leiab oma tee. Pot. ühtlustuse korral potensiaalide erinevust erinevate voolujuhtivate osade vahel ei ole ja hing jääb sisse .
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Miks ikkagi sädeleb ?
Collapse
X
-
Kui raha pole siis jätke vähemalt see "minuarust pole" jutt. RVK hoiab ära 9 juhtu 10st. RVK põhimõte on see - mis läheb "sinna" tuleb ka "tagasi". Nulli ja faasi vahele sattumine on palju väiksema tõenäosusega.
Iseenesest ma ei saa aru mis siin üldse vaielda on. 3 juhtme süsteem: kohustuslik. RVK: kohustuslik. Kui on mingi ilge süsteem (3x220 ilma nullita) siis tuleb kasutada eraldustrafot, mis on kahjuks kallis aga lahendab probleemid.
Comment
-
Originally posted by Elukaz@Oct 14 2005, 21:55
On mingid rvk kohustuslikud voolud ka määratud? Mingi 300mA täitsa mõttetu ju inimese kaitseks.
KaruTEC ma saan aru, et sul on jube RVK vaimustus peal, aga mida kuradit ta kaitseb seadmetel, kuhu ei jooksegi pe juht külge???????JA enamus kodus kasutatavatest seadmetest on sellised.Ja voolu saamisest ta ei päästa kui saad ilusasti faasist ja nullist kinni nagu enamasti kipub olema.
Tuli melde kuidas üleeile sain sirakat.Sain omaenda lollusest.Lülitasin vale grupi välja ja võtsin juhtmetest kinni.... :blink: sirrraki.Kusjuures kõik kolm soont olid paljaks kooritud ja leket välja ei löönud.Siis kirusin taga, et mis sest rvk üldse kasu on.No se oli muidugi juhus.....EGA RVK EI TE TEMA AUTORIL KODUS MAANDUST JA JUHTMESTIKKU KORDA!!!!muusika on kuulamiseks
Comment
-
isegi, kui maandust pole sul pistikupesas olemas, saa selline kaitse toimida. ta võrdleb sisse ja välja minevaid voolusid. kui oled kahe juhtme vahel, siis muidugi paha. vastasel juhul, kui oled ainult ühe juhtme otsas, siis mingi vool, mis tuleb, läheb läbi sinu maasse ja seega ei jõua mööda nulli tagasi. korralik kaitse saab sellest aru ja lükkab matsu maha. rootslased kasutasid selliseid lülitusi militaartehnikal juba 20 aastat tagasi
Comment
-
Originally posted by Elukaz@Oct 14 2005, 23:55
On mingid rvk kohustuslikud voolud ka määratud? Mingi 300mA täitsa mõttetu ju inimese kaitseks.
Rikkevoolukaitselüliti päästab elu üldjuhul siis kui rakendub vooluga mitte üle 30mA ja kiiremini kui 30ms. Neid toodetakse ka voolule 10mA eriti ohtlike kohtade tarbeks, aga ka suurematele vooludele, kuid sel juhul on neil muu otstarve kui elu päästmine. On ka elamu siseruumides ja korterites kohti, kus RVKL (30mA) kasutamine on lausa kohustuslik, nagu näiteks vannitoa või dushiruumi küttekaablite ahelates. Loomulikult peab see olema ühendatud täiesti õigesti, et ta üldse toimida saaks...
Liiga kergemeelne oleks uue installatsiooni tegemisel jätkata vanas vaimus, oleme niigi arenenud riike 10...20-kordselt "edestamas" elektrist tulenevate surmajuhtumite arvu poolest. Kõikjal laitmatult väljaehitatud elektripaigaldised võimaldaks elektrist põhjustatud surmajuhtumite arvu vähendada ühe juhtumini aastas ühe miljoni elaniku kohta. Kas paneb mõtlema?
OT: Veel üks geniaalne leiutis, mis vähendaks tulekahjuohvrite arvu kümneid kordi, on suitsuandur. Vaja ainult massiliselt kasutusele võtta...
Miks me hoidume väljaminekutest sellistele seadmetele? Meid niigi vähe!Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
Teema on tõesti väga peensusteni läinud. Maandusjuhtme ühendamisest jõudsime lõpuks aia valgustuseni, mis on muidugi ka tuleviku plaanides !
Kui nüüd see keeruline jutt kokku võtta, siis mida ma selle maandusjuhtmega teen - kas jätan esialgu täiesti ühendamata, nii harukarpides kui ka pistikutes. Lihtsalt kõik "G" otsad isoleerida ja kõik ! Terve el.süsteemi ümberehitamine ei ole hetkel võimalik.
Kas nii oleks hetkel õige tegevus ?
Comment
-
Üks vanem teema kus ma loetlen üles erinevad süsteemid ning nende puudused ja eelised (seal on juttu ka süsteemist kus PE [protective earth] otsad on ühendatud lokaalselt neutraaliga ja selle süteemi puudustest. Huvitav et sellised teemad kutsuvad esile alati suure vaidluse.
Tehke normide järgi, tuleb veidi kallim ent ohutum. Need süsteemid välja töödanud inimesed ei olnud lollid, ning asja toetavad paljude firmade ning ülikoolide katsed ja uurimistöö.
Comment
-
tuumik, sa lahmid siin ilma et teaksid millest jutt käib. Tee omale elektrivarustuse põhitõed selgeks enne kui teisi nõustama hakkad.
R.I.P. viimane postitus oli väga täpne. Tehes normi järgi, säästame tervist. Isetargutajad võivad nt. mõelda aiapostide eksperimentaalmeetodil paigaldamise peale või siis midagi küpsetada, vähemalt ei saa keegi surma.
Comment
-
Ma ei tea elektriga juhtunud surmajuhtumitest eriti palju. Võibolla mõnel on statistikat. Keegi lahmis siin 9/10 suhtest - (loomilikult ei saa sinna hulka kuuluda liinivargad, alajaama töödel hukkunud, vannitubades ja õues surma saanud (kohustuslik rvk)). Võibolla on fakte ka?
Mõnele kokandusspetsialistile - see on foorum, vaidluses selgub tõde.
Mina näiteks sain targemaks teemas"lühisvoolude arvutamine".
Siin teemas tahaks näiteks teada saada, kus on EEE-s kirjas "3 juhtme süsteemi puhul on RVK: kohustuslik"
Aitäh.-
Comment
-
Kui sa ei tea, siis see ei tähenda et pole olnud. Gustav Ernesaksa poeg sai surma metallkestaga elektridrellist. Eelmine aasta surid ema ja tütar vanni kukkunud fööni tõttu....
Ma ei tea kas seaduses on nii kirjas aga krt võtaks mind ei huvita ka, naine ja lapsed on mulle nii tähtsad et pole seadust vajagi.
Kui kellelgi on veel küsimusi siis PS, ma ei viitsi avalikus foorumis kivipalliga tegeleda.
Comment
-
Kuigi olen selle jutu juba ühte teemasse postitanud, panen ka siia kui jutt juba sellele teemale läks.
Isegi näinud omal ajal korkkaitsmeid, mille sisuks oli raudnael. Nägin aga enna korvalmajas olnud tulekahju. Tekkepõhjus oli vist selline(vist isa rääkis). Kuna 1988(vist) oli külm talv, siis vaja elektriga juurde kütta. Topiti siis igale poole elektriradiaatoreid ja kuna kaitse (vist) lülitas välja pandi raudnael. Tagajärjel süttis maja juhtmestik(kuulo vist) .Poleks tuletõrjujad purupurjus olnud ,oleks päästetud viieaastane laps ja ta vanaisa.
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
Comment