Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

elekter 2-toalises korteris

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: elekter 2-toalises korteris

Rikkevoolu spetsid, kui panna peakaitse 30mA ja selle järgi 10mA ja selle teise taga toimub lühis maase, kas siis viskavad mõlemad välja või ainult nõrgem?
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud mati1 poolt
      Tere. Aga vaata viimaseid standardi lisasid-muudatusi. .
      nagu näiteks?
      Alusta palun vannitoa tsoonide muutmisest...
      -

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt
        Rikkevoolu spetsid, kui panna peakaitse 30mA ja selle järgi 10mA ja selle teise taga toimub lühis maase, kas siis viskavad mõlemad välja või ainult nõrgem?
        Mis järjekordne lollus see on?

Comment

Mõlemad. Rikkevoolukaitse ei saa kuidagi olla selektiivne. Vähemalt terve mõistuse järgi ei tohiks see olla.
          Minul on rikkevool majas ainult korra välja löönud, siis kui pinge all juhtme tangidega läbi lõikasin

Comment

http://www.abb.com/product/ap/seitp3...50055a2a1.aspx

Comment

No mõte selles et kogu elamine oleks 30mA rikkega kaitstud ja vannitoale paneks lisaks 10mA. Ja mistahes vool siis selle teise tagant maha jookseb jääks muu võrk üles kui nõrgem kaitse rakendub. Et analoogselt nagu 32A peakaitsme taga on 10A ja kui on lühis siis peakaitse jääb sisse. Variant on ka rikked kilpi kõrvuti panna, aga huvitas et kas saab ka järjest.

Comment

analoogselt nagu 32A peakaitsme taga on 10A ja kui on lühis siis peakaitse jääb sisse
                Ülekoormuse korral peab see paika.
                Kuid kui on lühis siis eramajas, on liinid piisavalt lühikesed, et rakenduksid mõlemad kaitsmed.
                viimati muutis kasutaja marcor1; 26 March 2008, 12:53.
                -

Comment

tõsi ta on. mul ühel automaatikaseadmel jäi üks relee klemm kinni ja siis teistpidi lülimisel läbi teise relee tekkis lühis: 16A kaitse läks ja posti küljes 25A samuti.
                  rikkevoolusid pannakse ka järjest. ma ei tea, kas just nii pisikese tundlikkuse vahega. ma tean nt, kus 250A peakaitse on ühtlasi 0,3A rikkevoolukaitse ja siis selle järgi on seksioonides 30mA rikkevoolud
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Need suured 300 mA jne. rikkevoolukaitsmed on minu teada tuleohu vältimiseks. 10 ja 30 mA-sed inimese kaitseks.

Comment

No mõte selles et kogu elamine oleks 30mA rikkega kaitstud ja vannitoale paneks lisaks 10mA. Ja mistahes vool siis selle teise tagant maha jookseb jääks muu võrk üles kui nõrgem kaitse rakendub. Et analoogselt nagu 32A peakaitsme taga on 10A ja kui on lühis siis peakaitse jääb sisse. Variant on ka rikked kilpi kõrvuti panna, aga huvitas et kas saab ka järjest.

Järjest saab selektiivsete RVK- need täiesti olemas, hinnaliselt on tegu muidugi kordi 2 kallimate asjadega, võrreldes harilikega.
                      Homme võin moelleri toodangu letihinnad ülesse panna.
                      Hea jutt selle kohta on eeteli rikkevoolukaitset käsitlevas raamatus.
                      Kogu elamist 30mA kaitsta ei tundu just hea mõttena, lekkivateks asjadeks jäävad boiler, keris ja mõningad teised seadmed.
                      Endale plaanin parasjagu 25A/300mA 3F selektiivset kõige ette ning vastavalt uutele standartitele, mida pole veel ise käes hoidnud aga homme seegi selgub.
                      10mA RVK-le kahjuks paigalduspunkti ei ole kohanud.
                      S A C
                      Siberian Audio Concept

Comment

Ei ole just meelitav mõte vannis mulistades endast 30mA lähedast voolu läbi lasta. Ok standardi järgi ju võiks aga omale nii kanget ei pane.
                        Palju see eluohtlik vool oligi?

Comment

Ei ole just meelitav mõte vannis mulistades endast 30mA lähedast voolu läbi lasta. Ok standardi järgi ju võiks aga omale nii kanget ei pane.
                          Palju see eluohtlik vool oligi?
                          Ühes vanemas teemas

ja täpsemalt (see on pikk teema) postituses

kirjutasin pikemalt voolutugevusest ja selle ohtlikkusest.
                          Elektroonika töötab suitsu baasil.
                          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

mati1 Tere. Aga vaata viimaseid standardi lisasid-muudatusi. See praktiliselt üldine rikkevoolukasutamise teema on päris tõsine, aga egas ta halb asi ole, endal pole kogu majapidamise ees pole ta viie aasta jooksul kordagi välja käinu

Sul äkki ühtegi juhatavat linki pole sellele pakkuda?
                            S A C
                            Siberian Audio Concept

Comment

Esmalt postitatud Allar88 poolt
                              vaata viimaseid standardi lisasid-muudatusi......Sul äkki ühtegi juhatavat linki pole sellele pakkuda?
                              http://www.evs.ee/

Comment

to allar88. Tere. Pean paberites sobrama. Standardid vedelevad veel viimasest pädevuseksamist kotis (otsustasin, et on lihtsam teha iga viie aasta takka uus eksam, kui ajada kokku kohususlikke täiendkoolituse tunde).

Comment

Working...
                                X