Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Maandus.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: maandus????

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
    Selle jutu kohta ei oska muud öelda - tule taevas appi.
    No võta tester või kui hea tervis siis näpud ja tekita rikke olukord, kus sul maandust ei ole kilbis tehtud ja mingil põhjusel kaob N (ühenda see el kilbist lahti) Ja nüüd käi ja lülita pliite ja pesumasinaid katsu kraani samal ajal ja nii edasi. Loodame, et näpuga proovides see taevas appi ka tuleb. Panin igaksjuhuks pildi ka et sa surma ei saaks kui tekib tahtmine näpuga proovima minna

Click image for larger version

Name:	Kuidas suri leitnant.gif
Views:	1
Size:	110,8 KB
ID:	868037

Edit: Pildi peal on vasakult paremale kraanikauss, leitnant ja pliit. Täpikestega on märgitud voolu teekond.

Maandustakistuse kohta ei viitsi juttusi kopeerida vaata ise http://lmgtfy.com/?q=maandustakistus
    viimati muutis kasutaja Madlobster; 26 m 2014, 13:21.

Comment

Alustame algusest - posti otsast siseneb PEN (mitte N), mis lahutatakse kilbis PE (kaitsejuhiks), mis üldjuhul maandatakse ja N (neutraaliks).
      Sinu skeem eeldab kolme üheaegset riket - PENi katkemine, kordusmaanduse puudumine ja isolatsiooniriket pliidis. Tegelikult veel ka neljandat - rikkis pliidi ja maandatud kraanikausi üheaegset puudutamist. Siis saab tõesti siraka.
      Tegelikult on PEN-i katkemine 3-Faasilises süsteemis väga tõsine rike, sest 1- Faasilised seadmed jäävad liinipinge alla.

Comment

Korralik PEN posti otsas ei päästa kui katkeb nelja soonelisel sisenemisel PEN soon. Või kui postil korraliku PE pole ja katkeb kuskilt kaugemalt N
        Nii palju rikkeid ta ikka ei eelda.
        Sa oled teinud korraliku el süsteemi aga jätnud maandus kontuuri PE lati külge toomata. St seda ma ütlesingi, et kui sul maanduskontuuri ei ole tehtud. Rikkeks kõlbab posti otsast tuleva N või PEN vahet pole tuleva juhtme katkemine. Pliit ei pea lekkima. Kui sul maandust ei ole tehtud aga PEN latt on siis seal N rike ilma RVK ta jookseb faas läbi kõikide tarbijate N lati peale. Maanduse puudumisel sealt edasi PE lati peale ja tagasi mööda sinikollast seadmete korpusesse. Kolmefaasilise süsteemi puhul ma ei teagi erinevatel faasidel samal ajal piisavalt suured tarbijad taga hakkavad pirnid hõõguma isegi ???

Comment

Oh jah.
          Miskipärast on ikka veel levinud arvamus, et see tühine kuni 30mA ei tapa kedagi.. ja seda eriti "mõnes kohas" euroopas (..maaga on kuidas, lapik või ümmargune ja mitu elevanti või polegi elevante..?) .
          Aga see 30mA on ette nähtud juhuks kus.. " .. kaitsemaandust omavates seadmetes ... lekkevool kuni 30mA.. "; ehk näiteks, kui kaitsemaanduskontuuriga ühendatud metallkorpusega elektripliidil tekib sisemine faasipinge elektriline läbilöök/ülelõõk/leke korpusesse kuni 30mA, siis kaitse lahutab/eemaldab toiteahela elektripliidilt; ehk sina oled teisel pool rasket rauda mis omab maandust ja seal raua sees käib sähvakas mis ei ulatu sinuni kuidagi, siis lekkevoolu kaitse peaks välja lülituma ja pliidilt eemaldama voolu/matsu/pinge/sähvaka või kuidas keegi ihaldab parasjagu nimetada.
          Kui lähed otse liinijuhtme kallale, olgugi et on lekkevoolukaits ees 30mA, siis sähvaka saades ei ütle keegi otse, et hing peaks sisse jääma.
          Jänkid kasutavad ja neil on standardid mis ütlevad otsepuutele lubatud maksimaalse lekkevoolu 4mA ja 6mA ning samas see number ei ole mitte õhust võetud, vaid ka lõputud inimkatsed mis seonduvad sõdade ja impeeriumitega on seda numbrit korrigeerinud, nagu teatmeteosed ka kinnitavad (..kas surid asjata..?).

EU ja muud standardid on standardid, kuidas peab või peaks olema ja kuidas on asjad korras, eeldusel et on tõesti korras, ideaalne.
          See ei muuda aga karvavõrdki füüsika seadusi või pole lollikindel kui asjad pole korras.
          Nii "sapiens" mõtlebki 0-i liini-riket ennetades; et kui ühendan peakilbis PE ja N kokku, siis kogu küla/linna/alevi faaside keskpunkti stabilisatsioon põrutab läbi minu maja maanduse mis jääb rikkekohas minuni ning edasi, ma tapan hulga väikeloomi ja vihmausse ning sean ka enda ja lähedaste elu ohtu, sest kõik maandatud seadmed on miski pingega korpusel, mille väärtust teab vaid..
          Mõtleb ka "sapiens" täpselt vastupidisele olukorrale ja sellele et ka tema hoone maandus võib alla anda ning tulem pole samuti meeldiv.

Kokkuvõttes võivad päästa vaid kaitsmed; ülepinge, faasikontroll, lekkevool jne.
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Vs: Maandus.

Täienduseks eelnevale võiks öelda, et maja kordusmaandus on ellujäämise tõenäosust tunduvalt suurendav rajatis, mille korralikult ehitamine tuleks kiiresti ära teha!
            viimati muutis kasutaja rainadov; 29 m 2014, 13:43. Põhjus: täht

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
              Miskipärast on ikka veel levinud arvamus ... et kui ühendan peakilbis PE ja N kokku
              See arvamus on tõesti väga levinud. Tegelikult on need kokku ühendatud alajaamas ja saabuvad meile ühes PEN juhtmes. Peakilbis me hoopiski LAHUTAME need N ja PE juhiks.

Comment

Kuidas on lood seadmetega millest toruvesi (joogivesi) läbi käib. Olukord kus N juhe katkeb (maanduskontuur on olemas, 3 faasiline ja 1 faasiline tarbija). Seade peab olema maandatud ja on maandatud toitejuhtme kaudu, kuid pistik on peast välja võetud, eraldi maandust ei ole. Mis saab juhtuda?

Comment

mis seal ikka juhtub, sel juhul nagu kraanikauss ju

kui pistik väljas siis ei juhtu midagi, kui pistik pesas siis võivad tekkidda poteniaalide vahed kui pesed nõusi ja näpid samal ajal pliiti saad surinat tunda
                  viimati muutis kasutaja Scott; 31 m 2014, 01:35. Põhjus: kokku

Comment

Posti otsas on kilp, seal lahutatakse 2x neutraaliks. või noh N ja PE kuidas keegi eelistab. Posti juures on ka EE plastmass vardad(hästi veab siis ka nõuka aegne mädanud teras).
                    Normaalne inimene kes ohutusest hoolib ei too seda teist neturaali(PE) maja kilpi vaid toob selle eraldiseisvast maanduskontuurist mis on garanteeritult samal potensiaalil mis majas olev inimene. Peab olema välistatud et sellesse lisa kaitsekontuuri satub suur vool.
                    Nüüd oletame et kilbis on RVK ja majas ka igaks juhuks. Misiganes juhtub ei satu seadmed voolu alla ja kui eraldiseisvasse maanduskontuuri peaks midagi lekkima lülitatakse kaitse välja.
                    Paraku igalpool ma näen hoopis et tõmmatakse 1 EE trahvo ots pistikupesade maanduseks ja kõik on õnnelikud et ohutu. Ongi seniks kuni PEN posti otsas katkeb. Siis võib EE plastmass maandusvarraste tõttu 380V sul pliidi korpuses olla ja ükski kaitse ei reageeri.
                    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

murphy - oled sa mõnda EE kilpi RVK-ga näinud - mul siiani pole õnnestund, aga ma selline harrastuselektrik kah
                      See olex muidugi lauslollus kogu elamine läbi ühe rvk lasta
                      aga tehakse, ja siis imestatakse ...

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
                        Posti otsas on kilp, seal lahutatakse 2x neutraaliks. või noh N ja PE
                        Üheski EE liitumiskilbis ei lahutata PEN juhti ega ei ole rikkevoolukaitset.
                        Posti juures on ka EE plastmass vardad
                        Mis mõttes plastmass vardad?
                        Normaalne inimene kes ohutusest hoolib ei too seda teist neturaali(PE) maja kilpi
                        Ei olegi võimalik tuua, kuna seda ei ole seal.
                        seniks kuni PEN posti otsas katkeb
                        Ainult PEN juhi katkemine (kui faasijuhid jäävad terveks) on tõesti väga tõsine lugu, aga seda tuleb järjest harvemini ette, kuna õhuliinid tehakse õhukaabliga ja maakaablis on see hoopis ebatõenäoline.

Comment

Esmalt postitatud erxxx poolt Vaata postitust
                          ..See olex muidugi lauslollus kogu elamine läbi ühe rvk lasta
                          aga tehakse, ja siis imestatakse ...
                          Imestada tegelikult pole tõesti midagi. Nimelt selliseks puhuks lausa toodetakse neid kaitsmeid, kohe eraldi tootegrupid on selliseks tarbeks ja vastavatel suurtootjatel on nad kõik ka olemas. Toodetakse neid näiteks 100mA, 300mA, 500mA jne lahenditena, korteritele, eramajadele, ridaelamute boksidele, tootmisüksustele.. Ühe lisaväärtusena on välja toodud nendele tulekaju ennetav toime teatud rikketüüpide korral.
                          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
                            Imestada tegelikult pole tõesti midagi. Nimelt selliseks puhuks lausa toodetakse neid kaitsmeid, kohe eraldi tootegrupid on selliseks tarbeks ja vastavatel suurtootjatel on nad kõik ka olemas. Toodetakse neid näiteks 100mA, 300mA, 500mA jne lahenditena, korteritele, eramajadele, ridaelamute boksidele, tootmisüksustele.. Ühe lisaväärtusena on välja toodud nendele tulekaju ennetav toime teatud rikketüüpide korral.
                            Mis selle asja point siis on, kui lükkan 500mA rvk majale ette? point ju ongi selles, et kuni 30 mA elab üle, edasi juba kahtlane

tulekahju ennetamiseks on ammu palju paremad asjad välja mõeldud, kui rvk
                            viimati muutis kasutaja Scott; 01 m 2014, 01:52. Põhjus: 2 kokku

Comment

mis seal ikka juhtub, sel juhul nagu kraanikauss ju

kui pistik väljas siis ei juhtu midagi, kui pistik pesas siis võivad tekkidda poteniaalide vahed kui pesed nõusi ja näpid samal ajal pliiti saad surinat tunda
                              Seda küll, aurusaun ja veeboiler on kui kraanikaus, ainuke erinevus on selles, et kraanikusil ei ole elektroonikat küljes.
                              Elektroonika siiski võib rikneda ka siis kui see ei ole juhtmest vooluvõrku ühendatud. Minul näiteks veeboiler ei lülitu enam sisse. Miks?

Comment

Mis selle asja point siis on, kui lükkan 500mA rvk majale ette? point ju ongi selles, et kuni 30 mA elab üle, edasi juba kahtlane

tulekahju ennetamiseks on ammu palju paremad asjad välja mõeldud, kui rvk
                                500mA polegi enam inimese vaid tema vara kaitseks. Kui kuskil lekib amper voolu siis lekkekohas hajub võimsus 200W, võrdle seda ntx 20W tinutuskolviga. Millised veel palju paremad ennetavad asjad siis välja on mõeldud?
                                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                                X