Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Maandus.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: maandus????

Esmalt postitatud reuter poolt
    kui null ja maandus on koos kilbis, ning peale seda rikkevoolu kaitse, siis ei saa sa mingit surakat. õigemini pisikese sutsu saad, aga enna, kui seda tunda jõuad, on pimedus majas
    Ei maksa rikkevoolukaitst üle tähtsustada. Kõigi võimalike lolluste vastu ta ei kaitse. Näiteks selle vastu, kui võtta ühe käega faasist ja teisega neutraalist.

Comment

Jälle leidus postitaja kes ei osanud vait olla. Millises kuradi koduses situatsioonis saab nulli ja faasi korraga kätte võtta ?
      Ja veelkord: ei maksa lapsi-naisi LOLLIDEKS nimetada. Kodu peab olema turvaline koht mitte mingi kuradi TTÜ kõrgepingelabor.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
        Millises kuradi koduses situatsioonis saab nulli ja faasi korraga kätte võtta ?
        Kasvõi sellises, nagu lisatud pildil.

Ja justnimelt vastupidi, ma ei pea kedagi lollideks, aga tahtsin öelda, et ei tohi valvsust kaotada, mõeldes, et mul kilbis rikkevoolukaitse ja nüüd ei saa midagi juhtuda.
        Lisatud failid

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt
          Ei maksa rikkevoolukaitst üle tähtsustada. Kõigi võimalike lolluste vastu ta ei kaitse. Näiteks selle vastu, kui võtta ühe käega faasist ja teisega neutraalist.
          Samal ajal tuleb ka kummimatil seista.

Aga nõuet, et rikkevoolukaitset tuleb kuus korra testida (nupuga), tasub tõsiselt võtta. Aasta aega testimata kaitsme rakendumislävi oli tõusnud tunduvalt.(omad vitsad)

Comment

kas see rikkevoolukaitsme testimine käib nii et vajutad seda nuppu ja siis peab ta kaitsme välja lööma .

Comment

Esmalt postitatud murelik00 poolt
              Kas see rikkevoolukaitsme testimine käib nii et vajutad seda nuppu ja siis peab ta kaitsme välja lööma.
              Jah, niisama lihtsalt see käibki.
              Selle testnupu kaudu ühendub
              vastavat rikkevoolu imiteeriv
              takisti ja RVK peab rakenduma.
              Elektroonika töötab suitsu baasil.
              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

mul tekkis ka üks küsimus?nimelt elan tallinna kesklinnas,kus on väidetavalt veel vana süsteem ilma nullita.seoses boileri paigaldusega tegin oma maanduse.loogiliselt mõeldes peaks faasi juhtme ja maanduse vahel olema pinge nii 127v.Suur oli minu üllatus,kui tulemuseks nn faasi ja maanduse vahel sain 230 ja 0.Kas nüüd seda vana süsteemi enam polegi ja lihtsalt majja tulevas juhtmes puudub PEN?

Comment

Kui on korralik kuivast materjalist põrand siis näpuga kindlaks ei tee kus on null ja kus on faas. Seal kaitseb rike ainult siis kui leke läheb kolmejuhtmelise aparaadi keresse.
                  Kahejuhtmeliste vastu ta ei aita.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Tühja sest põrandast. Vaata (küsi) süsteem üle. Veeboiler on nii kõva sõna, et selle kerest vii kasvõi eraldi maandustraat (rohekollane) kilpi maanduskontuurile: seal peaks klemmireas vabu kohti olema. Lekke(rikke)voolukaitse poleks ka paha, aga see nõuab tõsisemat ehitamist.

Comment

See on IT-juhistikusüsteem, ilma neutraaljuhita (3x220V). Ohutuse tagamiseks vajaks korralikku maandust (alla 10 oomi) ja isolatsioonitakistuse kontrolli seadet.

Comment

Esmalt postitatud millimiks poolt
                        mul tekkis ka üks küsimus?nimelt elan tallinna kesklinnas,kus on väidetavalt veel vana süsteem ilma nullita.seoses boileri paigaldusega tegin oma maanduse.loogiliselt mõeldes peaks faasi juhtme ja maanduse vahel olema pinge nii 127v.Suur oli minu üllatus,kui tulemuseks nn faasi ja maanduse vahel sain 230 ja 0.Kas nüüd seda vana süsteemi enam polegi ja lihtsalt majja tulevas juhtmes puudub PEN?
                        osades kohtades maandati üks faas ära, et oleks võimalik kasutada kaasaegset elektripaigaldust. kasutaja jaoks on see nagu tavaline 1f süsteem. tema jaoks on see maandatud faas siis null(N) ja kõik ühendused siis tuleb teha seda asjaolu arvestades. uuri välja, kas sinu süsteem on sedasi moditud
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ei süüvinud, vabandust. to Millimiks: küsi elektrimüüja käest täpselt järele, mis süsteem sul on.
                          Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Ja võib ka olla et siin-seal on mõni faas ka kohaliku elektriku poolt maasse lastud. Nii et ettevaatust kui majad väga lähestikku on, võib siraka hargi vahele saada.
                            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud Tikk poolt
                              Ei süüvinud, vabandust. to Millimiks: küsi elektrimüüja käest täpselt järele, mis süsteem sul on.
                              Ehe näide sellest, kui matsu ei jaga, ära tüki ehitama!!

Offtopic: mul 3-aastane lapselaps ütleb: "Ei jaga mattu"

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt
                                Ehe näide sellest, kui matsu ei jaga, ära tüki ehitama!!

Offtopic: mul 3-aastane lapselaps ütleb: "Ei jaga mattu"
                                Jagab matsu küll, ära üldista. See süüvimise lause tuli sellest, kuna ma muutsin postitust.
                                Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Working...
                                X