Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Võimsam ballast?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimsam ballast?

Mul on kodus Profi-Tech elektroonne ballast.

Input: 230 V
    Output: 12 V
    MIN 35 MAX 105W

Asi selles, et on vaja akvaariumile paigaldada niiskuskindel luminofoortorud (2 tk oleks ideaalne). Kuna akvaarium on väike ja seega saab toru pikkus olla max 40 cm, siis netist uurides leidsin T5 toru on kuni 8W-st.
    Ballastil endal on muidu ühe lambi väljund.
    Küsimus ongi selles, et kas ja kuidas oleks võimalik olemasolevat ballasti kasutada lampide ühendamisel?

Vs: Võimsam ballast?

Minu arusaamist mööda on see halogeenlabi (hõõglamp!) trafo, mitte ballast.

Comment

Kas torule ei piisa siis ainult sellest, et talle 12 volti järgi panna?

Comment

Ei.
        Kui on 220V toru, siis on ka 220V (või ok, 230V vms).
        Ja veel muidugi ballast ja startergi.
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Heh ... olen rumal vist jah - see on tavaline trafo.
          Ok. tellitud on kaks T5 lambipesa.
          Valgustid, valgusallikad, valgusti tarvikud, valgustus elektroonika, pistikupesad ja lülitid, automaatika, kaablid ja juhtmed, kaablitarvikud, kütteseadmed, radiaatorid, põrandaküte, arvutivõrgu tarvikud

Millist ballashti peaksin sealt nimekirjast valida ja kas on vahet, mitu väljundit ballastil on? Sellesmõttes, et kui on näiteks üks väljund, siis kas võib sinna järgi ühendada kaks lampi?

Comment

Unustasin enne hoiatada, et akvaariumikaladele ei pruugi meeldida vahelduv elektriväli selle toru lähedal (u. 100V ja väga karvane, mitte siinus.).

Comment

Sa soovisid akvasse panna mitut toru, eks ju? Mida rohkem valgust seda paremini taimed kasvavad. Sel juhul valiksin nimekirjast max lampide arvuga ballasti. Aga...arvesta sellega et nad ei pruugi (sõltuvalt skeemist aga üldiselt jah) seedida vähem kui lubatud torusid. Ehk kui valisid nt. 4 toru ballasti siis ta ei pruugi käia vaid 3-ga. 2-ga jälle mõnel juhul (üldiselt jah) käib. Täpsemalt teab öelda müüja.
              Parima juhitavuse akvale saaksid muidugi 1 ballastiga per toru aga see mõjub rahakotile halvasti. Võib-olla ehk 2 +2 toru (s.t. 2 ballasti a' 2 toru)? Kui mahub ja vajalik niipidi.
              Kuna vesi nõrgendab igat liiki raadiosageduslikku kiirgust tugevasti (allveelaevadel on suuri probleeme sidega, peavad pinnale tõusma selleks!) siis ma ei kardaks e-m. häirete müju kaladele. Oma akvas on samuti elektroonsed ballastid (enamikul ju on) ja kalad neid ei pelga. Elektroonne ballast on hea ka selle poolest et toru vilgub 100 korra asemel sekundis (vanad drosseliga elektromehhaanilised ballastid) tunduvalt kiiremini ja silma häirib see märksa vähem. Kala silma samuti. Ballastide lülitussagedus on >20 kHz (s.t 2*20000 korda sekundis).
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kas tohib ühendada 2x18w elektroonsele ballastile järgi ühe T8 15w toru?
                Seda selleks, et mõeldes tulevikule, sest ballastid on iseenesest kallid, et osta kaks ühese väljundiga.

Comment

See sõltub konkreetsest ballastist. Ma arvan, et üldjuhul ei saa. Infot peaks leidma ballasti juhendist.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Jah, kõrgsagedusväli ei levi vees sugugi, ma mõtlesin 50Hz värdjalikkuse peale.
                    Felch on akvaariumiasjanduses kindlasti kõvem kui mina. Seega edu ja ehk mõnele tuli pisut teavet lisa. Head jätkuvat!

Comment

Jah,ja suured tänud vastanutele.
                      Suurem mure on vajalikud jupid saada - Viljandis see effeks - midagi seal ei ole. Peab otsima mujalt. Niiskuskindlaid ja lühikesi torusid müüakse üksikutes kohtades. Kas Pärnus on mõnda head taolist poodi? - homme nagu sinna minek ja siis saaksin vaadata.
                      viimati muutis kasutaja tudiludi; 06 m 2009, 19:17.

Comment

Pärnu linna ma ei tunne aga kuna Sa oled vist tegev ka akvafoorumis, tead kellelt sealt küsida (Lynnet, Käpik jne). Effexi lehelt leiad andmelehed, valid sobivad vidinad ja siis küsid kohalikust kauplusest vajaliku margi. Võimalik, et saab ka tellida.
                        Niiskuskindlaid torusid pole olemas, nende kõikide kontaktid on lahtised. Hermeetilisuse annab pesa. Ilmselt pidasid silmas ikkagi pesasid...
                        Muide, kunagi ammu kui sääraseid ei tehtud, oli mul endal akva kaane all tavalised pesad, drosseliga ballast ja torud. Töötas! Isegi ventilaatoreid ei olnud.
                        Hetkel aga võib piisata ka 1-2 vendist kaane alla ja niiskus kaob. Seega saaks kasutada ka valmis soodsa hinnaga valgusteid.

Comment

Pesa jäi jah kogemata kirjutamata.
                          Mina ise akvas liige ei ole, aga mu õel on akvaarium ja palus mul küsida. Eks näis, mida ta Pärnust täna saab. Üks toru olla Pärnu Effeksis ja vist ostab ka ühese ballasti.
                          Aga suur tänu vastamast - teist oli palju abi.

Comment

Working...
                          X