Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

digibox

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

digibox

kas keegi oskaks head nõu anda? sai ostetud digiox, aga see väidab et signaal on nõrk. Majas olemas nn. otse antennist tulev kaabel ja seal osas sain pildi ette, aga nn. maja televõrku pidi tulev on nutune olgugi, et maja võrk on võimendatud ja kõnealuses toas veelkord võimendatud. Niisama pilt on telekas normaalne, aga digipilt ei tule. Või oskab keegi soovitada Tartus spetsialisti kes midagi kosta oskab?

Vs: digibox

Digipilt tuleb kõrgemal sagedusel, kui vana "maja võrk" läbi suudab lasta. Kui signaali pole ei aita võimendamine ja toas veelkord võimendamine midagi.
    Kui "otse antennist" tuleva kaabliga on pilt ees, miks sa siis sellega ei vaatagi.

Comment

tänan vastamast, aga probleem on selles, et kolm telepurki on ja see kust justnagu pilt olemas on kõige väiksema kasutusega. tarvis oleks see võrk toimima saada. sellega kusjuures jama, sest ise loll, aga iga järgmine nn. spets ütleb, et valesti ühendatud ja ühendab ümber tulemus on null

Comment

Tõenäoliselt see nn. vana majavõrk ei lase detsisignaali läbi. Vaja uut võrku, võimalik, et isegi kaableid (kui vanad on?). Ehk on abi:

Comment

ei ole väga vana, aastal 2002 on see uuem osa ehitatud, paistavad igatahes suht nüüdisaegsed kaablid seinas olema kui hiilida

Comment

viska võimendid vahelt minema ja pane otseliidesed kaablitele vahele. seejärel vaata, kas signaal jõuab kohale. palju seda kaabli pikkust ja telekaid üldse on, et nii mitu korda vaja võimendada.
            parim võimendi on korralik antenn, mis on õigesse suunda vaatamas. vb digi jaoks polegi võimendada vaja, ehk piisab lihtsalt heast antennist ja ühest jagurist, kui telekate arv on 2...3
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Lihtsam oleks nõu anda, kui visandad mingi skeemi oma süsteemist, näita ära antenn, võimendid, kaablid, telekad.
              viimati muutis kasutaja vanemleitnant; 12 m 2009, 13:01.

Comment

to reuter- telepurke on kolm ja kes oskab neid kaablikpikkusi mõõta, nad ju kõik kusagil seina sees.

to vanemleitnant- saaks ju ka visandada, aga antud skemaatikas olen pisut võhik Juba see on suur samm, et oma lollust tunnistan ja siit spetsialistide abi ja arvamust palun. nn. otsasthoidja olen ma kõva ja tegija kah kui tark nõu annab kuidas teha
                Maja pinda on miski 240 ruutu ja selle süsteemi ülesehitus paistab olevat järgmine, et on antenn, suht laialt levinud poola rest (kui õieti mäletan siis siin kuskil netis nägin müügil ja oli kirje, et miski 32 pulka ja kõik kinnitusest ettepoole. sealt anetnnist siis tuleb pööningule ja seal on esimene jagaja millet siis üks ots jookseb jagajast otse maja nn vanasse ossa ja ühte telekasse ja millele ka pildi ette sain jagaja teise otsa küljes on esimene võimendi (miski Vellemani oma mark ANTM1) võimendist edasi jookseb pikk kaabel mööda pööningut maja teise otsa ja sealt läheb esimesse tuppa ja sealt on siis veetud nii uue osa ülemistesse tubadesse kui ka uue osa alumisse tuppa, ehk siis on see võrk ehitatud nelja toa vahel. Tunne on, et tuba kuhu boxi tahtsin on selle võrgu viimane, ehk siis paistis kaane all, et kaabel enam edasi ei lähe, pilt oli ka varem muidu suht kehv, aga kui signaali uuesti võimendasin sama võimendiga, sii spraegu suht ok, aga boxi ei salli. Starsati miski tehnik kes kunagi käis ütles, et olevatprobleemne tänav ja lisaks vahtivat mu antenn vastasmaja ülemisest aknast sisse, selle panin nüüd olulisemalt kõrgemale,a ei miskit tulemustparanemisele

Comment

kui hästi meelde tuletada,siis tartu saatja oli teistpidise polarisatsiooniga,ehk algavad sellest su probleemid

Comment

Esmalt postitatud ei miskit poolt
                    ... antenn, suht laialt levinud poola rest
                    Rebin selle lause kontekstist välja, aga kas need Poola restid pole juba piisavalt paljudes probleemides süüdi? Oli ju kunagi päevakorras, et see suutis Kõuga seoses nii palju mittevajalikku kinni püüda, et vanamemmed hakkasid Kõud süüdistama, kuigi realne põhjus oli odav p*sk antenn. See korralik antenn ei maksa ju midagi, alusta sellega.

sellise kujuga antenn on minu kogemuste juures igasugu restidest ikka peajagu üle.

Comment

Sai Järvakandis eramu katusele üles seatud selline elukas:

Kuna lähim saatja on Pärnu ca 65km.Kaablit pikkus 12m,ilma võimendita.
                      Signaali tugevuseks näitas 90-92.Koeru mast jäi liialt kaugeks(signaal 60-70).Enne oli poola rest - ei kommentaari!
                      Tegu on siis Iskra antenniga(kuni 18,5dB).Soovitan soojalt kaugemates leviala servades asuvatele.Kord kuus on "klotsi" sisse visanud aga muidu täitsa bro.Sai tänu sellele eakamatele inimestele boxi restardi tegemine selgeks õpetatud.
                      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Poola rest jäta analoogi jaoks, nagu ta ka praegu vist on. Daddo postituses on pildil 5 - 69 kanali logoantenn, kuid samasugusest antennist on ka ainult detsimeeterversioonid (kanalid 21 - 69), mis on veidi suurema võimendusteguriga. Näiteks see 190 kroonine Iskra.

Müügil www.antennikeskus.ee ja Merges. Omal just selline katusel, 15 m kaabliga ilma võimendita soome kanalid ilusti olemas (üle 70 km on vahemaa).

Esmalt postitatud ei miskit poolt
                        ei ole väga vana, aastal 2002 on see uuem osa ehitatud, paistavad igatahes suht nüüdisaegsed kaablid seinas olema kui hiilida

Digisignaalist ei osatud siis veel Tartu kandis undki näha, seega selles mõistes on see võrk vana. Mina soovitan sellist varianti, et osta emb-kumb ülalpool soovitatud antenn ja uus antennikaabel ning vea tuppa. Kui on vaja mitme boksi vahel signaali jagada, siis jagur vahele. Või võtta teise boksi jaoks signaal esimese Ant. OUT pesast, kui see olemas on. Kui siiski signaalist jagurit kasutades puudu jääb, on võimendit lisamine lihtne (võimendi antenni juurde, toiteplokk tuppa. Toide läheb mööda antennikaablit.
                        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                        ATiP1pN4XeM

Comment

kusjuures mul ongi katusel sõuke rest nagu daddo pildil

Comment

põhjus miks ma teda poola restiks nimetasin on see, et ega ma seda tootjamaad pole vaadanud ja igas poes ju vaid need müügil olidki, et ju on miski poola või hiina masstoodang mis kroon kimp müüjale kätte tuleb.
                            Tean et mu maakohas kus taadid starmani vaatama hakkasid pandi miski imeantenn üles, et pilt hea oleks ja vat sellist imetegu poel ma tõesti veel kellegi mastis näinud. Võhikuna eeldasin, et see miski õige proffide anetnn siis mis imesid teeb

Comment

küsin veelkord üle-kas vaatad soinaste mastist?
                              kui jah,siis seal kasutatakse vertikaalset polarisatsiooni ja sellest ka enamus tartu vaatajate hädad.
                              antenn tuleb pannate mitte lapiti nagu tavaliselt,vaid serviti

Comment

Working...
                              X