Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

digibox

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: digibox

Mulle tunduks et süsteemis on üks põhimõtteline viga - nimelt võimendi asub vales kohas. Minu meelest peaks see asuma vahetult antenni ligiduses (seal kuhu saab monteerida) ning seejärel juba võimendatud signaale jagatakse.
    Praegu on ju nii et ilma võimendita ahelas oli digi vastuvõtt võimalik kuid sama jaguri tagant võimendatuna enam mitte. Küsimärgi all on siis kohe jaguri sumbuvustegur (vähem kui -6db pole saadaval ?) ning kui see on suurem ja siis seda juba summutatud signaali hakatakse taas üles ajama on tulem ikka paras piix ka analoogis - mis leidis ka kinnitust. Niisiis oleks vaja esmalt veenduda antennivõimendi sobivuses ja töövõimes, siis antenni polarisatsioonis (nagu kreeklane soovitas), vajadusel kontrollida ja vahetada antennist lähtuvad kaablid ja ühendused, paigaldada võimendi antenniahelasse. Võimalusel vahetada jagur võimalikult väikse sumbuvusteguriga jaguri vastu.
    Kui passiivis oli võimalik vastuvõtt siis korralikust võimendist läbikäinuna peaks ju vähemalt samaväärselt saama.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Ostsin USB TV pulga.
      Tema antenniga, 2x 0,25 dipol, iminapaga,
      näen Eesti kanaleid 2 korruse lõunaaknaist.
      Seega oletan et Valgjärve. Kaardi järgi on see suund.

1. korrusel on akendel kaks kohta kus signali kätte saan, ilmselt segavad 50 m eemal olevad majad. Natuke veider aga nii on.
      Aga ka minu raadiolinki segas kunagi üks korsten, tuli antenni 2 m nihutada.

Välisantenn + võimendajad + maja kaablid sobivad ka, tuleb norm pilt.

Ostsin jagaja et vaadata samas ka analoog TV-d.
      Pilti polnud. Jagaja oli 1 GHz.
      Ostsisn uue, kuni 2,4 GHz, jagab, pilt on.
      Vast on kasulik teada.

Näha on Eesti kanalid.
      Teised on kinni. Siiani pole avamisvahendeid leidnud.

Tartus, Uus-Ihaste

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
        Näha on Eesti kanalid. Teised on kinni. Siiani pole avamisvahendeid leidnud.
        Avamisvahend on olemas - Zuumi kaart.

Comment

...Ja lisaks ka Conax moodul arvutile.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Aitäähh

Sai rohkem reisimise ajaks ostetud.
            Aga kõlbas ka kodus olukorra testimiseks.

Comment

TO kreeklane- Peaks olema jah soinaste mast, kuigi ega väga kindel ei ole, elan kruusamäe tänaval ja kui ma nüüd päris geograafianõder ei ole siis minu juurest vaadatuna peaks nii soinaste kui valgjärve peaaegu ühe suuna peale jääma. P:S, antenn on jah lapiti mitte serviti

Comment

soinaste masti jaoks tuleb antenn serviti keerata,aga see kehtib ainult digi tv kohta.tavasignaali jaoks peab antenn lapiti olema.

Comment

Esmalt postitatud ei miskit poolt
                  TO kreeklane- Peaks olema jah soinaste mast, kuigi ega väga kindel ei ole, elan kruusamäe tänaval ja kui ma nüüd päris geograafianõder ei ole siis minu juurest vaadatuna peaks nii soinaste kui valgjärve peaaegu ühe suuna peale jääma. P:S, antenn on jah lapiti mitte serviti
                  Soinaste tn. mastist tuleb ainult üks TV programm ja see on TV3 , mida dubleerib ka Valgjärve. Krt. see on analoog digit ei tea? Vabandust!

Comment

soinaste kannab üle kolm MUXi
                    need on kanalitel 47;52;ja 61

Comment

kusjuures mul ongi katusel sõuke rest nagu daddo pildil ... põhjus miks ma teda poola restiks nimetasin on see, et ega ma seda tootjamaad pole vaadanud ja igas poes ju vaid need müügil olidki, et ju on miski poola või hiina masstoodang mis kroon kimp müüjale kätte tuleb.
                      See nüüd küll poola rest ei ole. Daddo ja minu postitatud piltidel on logo(perioodiline) antenn (Itaalia produkt), "maaaluse" postituses yagi-antenn.

Poola rest on selline:

Ei soovita seda. Mõned poed on selle müügi ka lõpetanud.
                      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                      ATiP1pN4XeM

Comment

ei selline mul pole, ikka selline ettepoole ahenevate pulkadega 32 pulka nagu seal dado pildil.
                        sinu pildil olev rest kusjuures oli mul kunagi maal ja tegelikult oli väga hea antenn mille ainus miinus, et peale igat äikest tuli poodi minna uut võimendit ostma

Comment

ei selline mul pole, ikka selline ettepoole ahenevate pulkadega 32 pulka nagu seal dado pildil.
                          sinu pildil olev rest kusjuures oli mul kunagi maal ja tegelikult oli väga hea antenn mille ainus miinus, et peale igat äikest tuli poodi minna uut võimendit ostma
                          Parem võimendi - kui peale võimendit olev!
                          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Ole hea ja tee enda majavõimenditest pilti või siis kirjuta täpne mudel, tundub et sul on majavõimendi kindlatele kanalitele ja ei lase teisi sagedusi läbi.
                            Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.

Comment

on selline valge karp mõõdus miski 10X7, Velleman, mudel ANTM1
                              peal siis sellised kirjad
                              FM/VHF/UHF
                              Frequency range 47-1100MHz
                              Impedance 7oomi Gain 2X18dB
                              Screening faktor 75 dB (470MHz)
                              Gain control 10 dB

keegi soovitas selle antenni lähedale panna, ma ei kujuta ette kuidas see välitingimustesse sobida võiks, paistab rohkem nagu tubastele tingimustele olema

Comment

Sagedusriba tundub sobivat. Päris välja ära seda asjandust küll pane, see ikka tubaste tingimuste riist. Milleks sulle aga veel teine võimendi, see üks peaks ju toimima küll?
                                Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.

Comment

Working...
                                X