Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Vaatasin Elfa kodukalt- leidsin küll pingemuunduri, aga polnud seal tootekirjelduses sõnagi sellest mis sagedust see kast toodab
Tarbitav max võimsus on minu relval 1,6 kW /15A
Enamasti on neis kastides autotrafo, mis alandab võrgupinge 220V pealt alla. Seega tuleb välja sama sagedus mis sissegi läheb, ehk EU standardi järgi 50 Hz. Enamusel USA seadmetel ei ole probleemi süüa ka 50 Hz sealse 60 Hz asemel. Erandiks on aparaadid, millede mootori pöörlemissagedus on kriitiline, sest 50 Hz korral hakkavad otsetoitega mootorid aeglasemalt käima. Olen kunagi teinud 220/110V autotrafo ühele USA päritolu õmblusmasinale, omanik küll ei kurtnud seadme märgatavalt aeglasema töö üle.
Mis seadet plaanis käitada on? Kui aparaadis on impulsstoiteblokk, siis toitevoolu sageduste erinevus ei ole probleem. Võib olla isegi olukord, et vahepealset autotrafot polegi vaja, impulsstoiteblokiga aparaadid toimetavad tihti vahemikus 90-260V.
1,6 kW võimsuse juures vajad seda 2 kW seadet. Loodetavasti vajaliku toitemuunduri hinnalisa veel siiski tasub ära seadme odavama soetushinna võrreldes EU mudeliga?
Tegemist järkamissaega (meil 11 000, lombi tagant sain 5000-ga).
Lisaks on mul igasugu muidki el. käsitööriistu sealtsamast hangitud, nii et muundaja ostmine on igal juhul päevakorras.
Kuna järkamissae tööperiood on max. ca 10 sek, siis on mõned teadjamehed kinnitanud et kannatab ka 50 hZ pingega käiata. Pikemal kasutamisel nt. lihvmasin, aga pidavat 50hz pinge korral tekkima mähise ülekuumenemine. Milline väide on paikapidav? Ootan soovitusi, infi, juhiseid jms.
Tänud
kompressorid aga enamasti ei ole harjadega ja mul naabrimehel kõnges üks selline. kasutusaega paar kuud, väliselt nagu uus
lihvimismasinal võib olla nii ja naa. harjadega mootori puhul ära vaeva pead ja kasuta julgelt
mootorite jaoks vali kooralik trafo. elektroonilised asjad neile ei kõlba ja võivad kiirelt ära surra, kuna ei kannata suurt käivitusimpulssi
autotrafo soetamisel peaks seda saama pm kasutada ka suurema koormuse jaoks, kui pinge jagamine on täpselt pooleks. tuleb lihtsalt väljund tekitada ka teise mähisepoole jaoks. kui ei saa, siis keegi võiks põhjendada
sealt üle lombi on need trafod kah mõtekas osta
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
Võin pakkuda 5kVA 3faasilise trafo, sealt saab välja võluda kõik ülekandesuhted (hästi palju väljavõtteid), boonusena on ka 36V ohutu pinge mähis.
Üpris sobilik töökotta paigutamiseks.
ei ole kodus kasutust hetkel ette näha ja sellist summat kuuri alla tagavaraks ei raatsi investeerida, muidu võtaks ise ära. 4,5kEEK on 5kVA trafo eest hea hind
Olen ma õigesti aru saanud- läheb mul siis tarvis 2kW trafot ja võib ka 50 Hz olla? Selle trafo-asja tundub et sain selgemaks aga ikkagi jääb see sagedus piinama. Miks on nendel ameeriklastel ikkagi kirjas 60hZ ja eurooplastel 50hZ? Mida võib nende sageduste eiramine paha teha? Eile käisin tööriistapoes "torpeedot poleerimas" ja nägin ühe v.hea tootja prof taldlihvimismasina sildil - 220V, 50hZ / 60hZ Igatahes kiilus mul küll kinni. Oskab keegi ehk sellele sageduse segadusele valgust heita?
jänkidel on 60Hz, sest neil on selline standard. tuleneb sellest, et genekad teevad minutis 3600 pööret või mingi kordne allapoole. meil 50Hz standard ja genekad käivad 3000p/m. pingete muutmine sealt edasi on puhtalt trafoteema.
karu pakutud trafo kannatab ilmselt edukalt ühe faasi otsas piiratud aja jooksul 2kW koormust. sellise trafo puhul lisaboonusena saad korraga kolm 2kW seadet tööle panna(eeldades, et seadmete tühijooks onenimalt 2/3 nimivõimsusest). käivitusimpulsid ja lühiajalised ülekoormused ei tohiks kah sellisele kolakale liiga teha
NB: sageduse mõõtühiku tähiseks on herts, mille lühend on Hz, mitte hZ.
Tänud, kohe jälle sutsuke targem. Karule: kuna tegu mul el. käsitööriistadega mida kasutan kord siin, kord seal, siis pean ka trafot kaasas tassima. Seega eelistaksin võimalikult kompaktset ja kerget varianti.
Comment