Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mure EE -ga seoses

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: mure EE -ga seoses

Esmalt postitatud otsija poolt
    Sa oled isegi suht rahulik ma vaatan ses olukorras
    see on iseloomu viga. Pealegi ma usun, et tasakaalukalt ja arukalt suhtudes on võimalik rohkem saavutada. Elektrikilp asub majas sees ning kõrvalistel isikutel puudub sinna ligipääs.

Mis seadusesse puutub, siis see on see: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12830136

Seal on ka valem välja toodud(minul on EE sõnul 3 faasiline) mille alusel see 17000 arvutatud on(EE elektriku koostatud aktist võin ma lugeda, et minu peakaitse on 3x16A). Mida ma aga sealt seadusest ei leidnud on see, et plommi puudumine võrdub ebaseadusliku võrguühendusega.

Mis puutub seletuse andmisesse, siis EE elektrik lihtsalt ytles suusõnaliselt, et peakaitsel puudub plomm, näitas selle koha minule ilusasti ära, kus plomm peaks olema ning paigaldas sinna uue. Kohapeal koostatud akti seletusse kirjutas ta "Kohapeal puudusid plommid" ning kuna toesti selles kohas, kuhu ta selle uue plommi paigaldas varem plommi polnud, siis kirjutasin ma sellele aktile alla. Mingitest sellistest tagajärgedest nagu nyyd on, ta mind ei teavitanud. Ma ise olin kah kergemeelne ja ei osanud isegi selle peale tulla, et EE silmis tähendab plommi puudumine vargust.

EE on vast mingit kesksed elektrimõõtjad mingi piirkonna kohta alajaamades ning seal peaks olema näha, et kas on mingeid kadusi?

Comment

Mis sa sinna paberile üldse tormasid allkirja andma kui energia kapi sisu sulle võõras on.

Mina oleks rahuliku südamega öelnud, et minupärast sa võid siin iga vidina peale näidata, et näe siin peab mingi plomm olema ja näe siin peab mingi junn olema. Kuna mina sellest asjast ööd ega mütsi ei tea siis mingisuguseid allkirju ma sulle andma ei hakka, seda enam, et mul pole õrna aimugi kas eelmine till, kes siin kapi kallal käis ka teadis köikide plönnide panemise kohustusest. Vaevalt, et EE suudab ümberlükkamatult tõestada seda, et see plomm sinna eelmise tehniku poolt pandud on. Ja samuti on ilmvõimatu tõestada, et plomm on lõhutud sinu poolt ja energia varastamise eesmärgil.

EEst küsi kirjalik nõue ja nõude alus, mille alusel on sinu vargus kindlaks tehtud ning (kas selleks on ainult plommi puudumine või avastati ka midagi mõõtmiste teel, või leiti mingid kaablid mis on mõõtjast mööda juhitud vms) kirjuta neile vastulause oma teadmiste kohta (ehk siis mitte teadmiste kohta) elktrikilbi sisust ja seal olema pidavatest plönnidest ja junnidest. Ning kinnita et sa ei ole elektrkilbis midagi muutnud ega ka mingisugust võimaliku vargust toime pannud. Palu viisakalt nende poolne nõue tühistada või vastasel juhul pead pöörduma kohtulike organite poole. Kohtud jahvatavad sinu keissi aasta otsa ja tõenäoliselt sind mõistetaks õigeks. Juhul kui tõesti pole leitud lisa süüd tõestavaid asjolusi kaablid mõõtmised vms. Soovitan EEga suhelda meili teel siis jääb igast vestlusest jälg järgi. Iga vargus tuleb ikkagi ka tõestada. Kui su naabrimehe korteri uks ei ole lukus see ei anna naabril õigust sind tema korteris varastamas käimises süüdistada.

Seega ma arvan, et kui viitsid asja rahulikult ajada ja põhjendada jne siis ei tehta suga suurt midagi.

Loomulikult võid aegajalt seda teemat täiendada oma tulemustest EEga suhtlemisel ja milliseks lõpptulemus kujuneb siin teada anda.

EDU!
      viimati muutis kasutaja Madlobster; 13 m 2009, 23:55.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt
        Sellist asja tehti siis kui kodanik ise endale arvesti pani ja raha kokkuhoiuks naabrimehega kahe peale kella ostis. Siis pidi küll kella ees olema kaitse kella väljalülitamiseks. Praegusel ajal sellist kaitset ei kasutata, igal arvestil on oma kell ja see on otse arvesti vastavate klemmide külge ühendatud. Lase EE meestel asi korda teha, tel 1343 või 1545. Maksad selle arvesti järgi ikka EE-le, mitte ühistule?
        Kusjuures ei kummagile minuteada. Mingisugune nõukaajast relikt on firmaks formuleerinud... mingisse paganama tšekiraamatulaadsesse asja peab näite kirjutama. See vist konkreetselt nõukajast pärit. Korter pole minu, ema oma. Ja kui õigesti mäletan, siis selle vahelüli paberimajandus nii korrast ära, et kogemata enda kahjuks näitu teatades vist muutus asi nii naeruväärseks, et ei tahetud seda ettemaksu tunnistada...

Ja alajaamadesse kontrollarvestite paigaldus pidevalt käib, aga millal ükskord ring peale saadakse. Neid kasutatakse siiski vaid varguse tuvastamiseks, mitte hilisemate arvete esitamiseks.
        No seda enam ei tohiks ka ilma nendeta lihtsalt lambist mingit 17000 välja ju kirjutada...

Comment

Kui sul on oma maja, siis vastutad sa seal toimuva eest. Jutt "mina ei tea kuhu plomm sai" on suht lollakas jutt, mida EE töötaja tõsiselt ei võta. Nii võib igaüks öelda. EE ei trahvi kedagi, trahv on seaduslikult vähe teine teema, EE nõuab sinult eeldatava tarbimise sisse.

Praegusel juhul on mõistlik kirjutada avaldus ja paluda summeerida kõik jaotustrafo taga olevad arvestid, kui sealt viga ei tule siis peaks piirduma ainult ekspertiisi kuludega, kui tuleb, siis maksad vahe kinni. Kohtujuttu pole mõtet ajada ja vastu rinda taguda nagu mõni kodanik soovitab, pole ka põhjust. Ja igatsorti "kavalusi" pole mõtet otsida, see las jääb siin laste fantaasia tasemele. Faktid on praegu KÕIK EE kasuks.

Majaomaniku rõõmud, mis parata. Vastutad enda territooriumil toimuva eest.

Comment

Ära tuututa KARU!

Endal EEga kokku puuteid ja mitte vähe. See jutt, et ma ei tea tepsib väga hästi.

Polnud mu vanal voolumõõtjal kuskil ühtegi plommi rippus ühe naela otsas ja juhtmete abil seinapeal. Kogu juhtmete ühendus pesa nägi välja nagu soodoma komorra (imestan siiani, et see põlema ei läinud seal) noh vahest natuke suitses. EE tehniku suurte silmade peale tegin mina veel suuremad, et kas tõesti nii ei tohi olla. Vat mina ei tea sellest midagi ja kui eelmine tehnik käis tema ei öelnud midagi. Põlndki tal seal suurt midagi teha vangutas aga pead ja kirjutas mingeid papreid. Kas ma kuskile allkirja andsin, vot ei mäleta aga tõenäoliselt mitte kuna ma ei kipu üldse kuskile allakirjutama mida mul endal otseselt vaja pole või mis pole selgelt vajalikud. Mingi aja pärast tuldi kraabiti kogu kupatus maha ja pandi voolumõõtja õue. Mingit raha ei küsinud mitte keegi.

Siis sai poolsalaja endale kaks faasi juurde veetud ja EE teeninduses räägitud, et see juhe on koguaeg seal olnud aga mingi till tehnik kui voolumõõtjat käis panemas ei saanud miskil põhjusel kolmefaasilist panna/ühendada ja ma ei mäleta täpselt enam mis pula seal veel sai aetud ning ühendati mulle tasuta kõik kaablid ära oligi ilma raha juurde maksmata mul kolm faasi sees.

Inimesed ei peagi teadma sellest kilbi sisust mitte persetki ja väljast kuni viimase plommini (ka oma majas) on kõik EE asi sealt edasi sinu mure. Mingi plommi puudumine ei anna neile mitte mingisugust alust sind süüdistada varguses. Kui sina sel juhul kenasti tahad 17k välja käia siis see on sinu õigus aga mina läheksin vajadusel kohtuni välja. Ning selliste paberitega vehkimine kus on kohtuähvardus peal muudab ka paljudes kohtades suhtumist keegi ei viitsi kohtute jms asjadega jantida ja kohe ollakse hulka avatumad altimad probleemile kompromissi leidma.

Ja kui inimene tõepoolest ei tea kuhu see plomm sealt kadus ja kas see seal üldse kunaig olnud on siis sinu jutu järgi peab ta küüru selga tõmbama ja pappi köhima? et see jutt, et ma ei tea ei maksa midagi? Vot maksab küll see polegi minu asi teada. Kui ei ole siis ei ole seda plommi, mis see minu asi on??? Ju siis eelmine vend ei pannud seda sinna. SÕU WHAT???

Kuskil tagasihoidlikult istuda ja lasta endale iba kõrva ajada ja kõik iba ilusit kinni plekkida? Thanks but no thanks!

Ekspertiisi kulud? Mina pean kinni maksma? Ei pea juhul kui ekspertiisi käigus ei tuvastatud minu süüd. Vat meil eestis on ikka veel nii pidi, et mina ei pea tõestama oma süütust vaid sina pead tõestama minu süü. Need kulutused, mida sina teed minu süü tõestamiseks maksad sina ise kinni. Kui tuli välja et olen süüdi siis sul õigus nende kulutuste katmist minult nõuda kui mitte kirjutad need omale korstnasse.

Faktid EE kasuks? Mis faktid? Mis kasuks? Mingi tina plönni puudumine pole mitte mingisugune fakt HALLOO. Meie kohtute jaoks ei ole ka verise noaga laiba kõrval seismine piisav fakt sinu kinni panemiseks. Siin on järsku piisavaks faktiks mingi tina plönn? Ole rahulik päris nii see asi ikka ei ole!

Laste fantaasi?

Kui aga leiti veel seal asju, mis annavad alust sind varguses süüdistada, siis pole sul seal suurt midagi plöksida.

Comment

Minu lapsefantaasia ütleb ka, et kui ikka varastanud pole, siis käigu nad kuupeale. Mis krdi eeldatav tarbimine?
              Esiteks pole sellises situatsioonis üldse välistatud mingi eelmise EE tegelinski inimlik eksitus, et on unustanud plommi panemata. Ja sellisel juhul kuidas peaks klient teadma, et peab ise seda kontrollima?

Teiseks, kui kuskil laoruumil pole lukku ees, aga seest pole midagi minema kantud (või omanik ei suudagi seda kindlaks teha), siis mingitest eeldustest kuulda ei taha!

Üleüldse on see plomm seal EE valvata. Ja kogu see olukord peaks päädima nii, et EE peaks käima mõistlikult tihti seda plommi kontrollimas ja juhul kui avastab, et plommi pole, siis äärmisel juhul endale tegema kuhugi märke, et riskiklient - lähiajal teha tihedamaid pistelisi kontrolle. Ja sellega peaks asi piirduma.

Comment

Tõesti: loe oma kehtivat! lepingut. Saab ehk selgeks, kes/kas selle nüüdseks kadunud plommi pani.

Comment

Esmalt postitatud crawler poolt
                  Mida ma aga sealt seadusest ei leidnud on see, et plommi puudumine võrdub ebaseadusliku võrguühendusega.
                  http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=89160
                  Kood:
                  13. Peakaitsme puudumisel või [B]mittevastavusel [/B]nõuetele...
                  Ehk siis plommide eemaldamine, kaitsmete parandamine, nende nimiväärtuse suurendamine...
                  Seda muidugi juhul, et oled plommide olemasolu kohta allkirja andnud. Peale seda sina vastutad plommide olemsolu eest. Kui EE-l seda allkirjaga paberit ette näidata pole, siis saada nad viisakalt...

Esmalt postitatud crawler poolt
                  EE on vast mingit kesksed elektrimõõtjad mingi piirkonna kohta alajaamades ning seal peaks olema näha, et kas on mingeid kadusi?
                  Esmalt postitatud daddo poolt
                  No seda enam ei tohiks ka ilma nendeta lihtsalt lambist mingit 17000 välja ju kirjutada...
                  Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                  Praegusel juhul on mõistlik kirjutada avaldus ja paluda summeerida kõik jaotustrafo taga olevad arvestid, kui sealt viga ei tule siis peaks piirduma ainult ekspertiisi kuludega, kui tuleb, siis maksad vahe kinni
                  Eks paljud tahaks ju elektrit varastada, seda enam, et selle varastamiseks ei pea isegi kodust välja minema. Tagantjärel ei ole kuidagi võimalik täpselt tuvastada kui suur see varastatav kogus ikkagi oli. Läbiotsimine ka ei aita, kusagilt voodi alt midagi ei leita, seega tuleb kogus leida arvutuse teel. Et inimeselt seda kiusatust ära võtta, selleks tulebki selliseid võtteid kasutada, mitte nii, et kui juhuslikult vahele jäängi, siis peab elektrimüüja hakkama mingit tegelikku vargust sendipealt tõestama. Nii oli see juba vene ajal, kuigi siis olid praktiliselt kõigis alajaamades kontrollarvestid olemas ja nii saab see olema ka tulevikus. Kuna arvestite näidud võetakse väga erinevatel aegadel, siis on vaid pikema perioodi lõikes võimalik tuvastada, et selle alajaama piirkonnas keegi varastab.
                  Vene ajal oli elekter odav ja üldjuhul ei tehtud varastamisest mingit probleemi, kuna kõik ju varastasid ja praktiliselt kõike varastati. Tänapäevalgi ei taha paljud aru saada, miks enam "tasuta" elektriga maja kütta ei lubata, kunagi ju tohtis.
                  Aga see jutt, et mina võin teha kõike mida tahan ja mitte millegi eest ei vastuta, seda pole mõtet ilmselt kommenteeridagi, kuigi selline suhtumine on tänapäeval üsna levinud.
                  Ma ei taha sellega nüüd väita, et keegi siinviibivatest kodanikest midagi varastab.

Esmalt postitatud daddo poolt
                  Kusjuures ei kummagile minuteada. Mingisugune nõukaajast relikt on firmaks formuleerinud...
                  Siis on seal momendil lihtsalt nn "demokraatia" ja kehtivad "kohalikud nõuded", kuigi ka sel juhul kehtivad EV ametlikud seadused. Kaitse enne kella keelatud ei ole, see peab tarbima aga elektrit müüja taskust (mõõtmisega seotud kulu).

Comment

Kui on paigaldis üle antud ja sinu poolt allkirjaga vastu võetud, siis võid minna mere äärde ülekohtust kisama, kaevata pole kellelegi.
                    Ega EE ei ole mingi repressiivorgan, üks päev tulin koju ja arvestikilbi sisu oli kadunud - vargus. EE pani uue sisu ja hindas elektrikulu eelmiste perioodide ja keskarvesti järgi, rohkem ei pidanud maksma, äkki sain paar prossa odavamaltki kui muidu.

Comment

crawler: Tuleta hästi meelde, ega selle 3 aasta jooksul pole elekter kadunud olnud, kasvõi osaliselt. Lülitite klõpsamine ei aidanud ja helistasid 1343. Tuli kohale EE rikkebrigaad (sageli lepingulised, näiteks Siemens, Eltel, misiganes...) ja kontrolliks eemaldas peakaitse plommid. Sageli rikkebrigaad hiljem paneb enda plommid peale, mõnikord aga ei pane ja tähtsust pole, sest järgmine päev mõõteelektrikud tulevad ja plommivad. Kui nüüd aga näiteks rikkebrigaad unustas teatada eemaldatud plommidest...
                      Kui meelde ei tule, siis pöördu EE poole, viimaste aastate klienditeated ilusasti arvutis olemas, väljaotsimine võtab aega mõne minuti. Tean-tean, käisid juba EE-s, see oli aga nn Mõõtesektor, need ei tea asjast midagi. Helista 1343 ja kui tibi ei suuda sind aidata, siis palu end ühendada piirkonna dispetšeriga.

Comment

Eks paljud tahaks ju elektrit varastada, seda enam, et selle varastamiseks ei pea isegi kodust välja minema. Tagantjärel ei ole kuidagi võimalik täpselt tuvastada kui suur see varastatav kogus ikkagi oli. Läbiotsimine ka ei aita, kusagilt voodi alt midagi ei leita, seega tuleb kogus leida arvutuse teel. Et inimeselt seda kiusatust ära võtta, selleks tulebki selliseid võtteid kasutada, mitte nii, et kui juhuslikult vahele jäängi, siis peab elektrimüüja hakkama mingit tegelikku vargust sendipealt tõestama.
                        Ma olen sellega nõus, kui on varguse fakt on vähemalt kaine mõistuse tasemel ära tõestatud, aga varguse n.ö kogus on teadmata. Kuni aga ka varguse fakti ei ole tõestatud, ega peale kadunud plommi (mille puhul pole ka varasem EE töötaja inimlik eksitus välistatud) pole ühtegi märki toimunud elektri vargusest siis mina pole oma õiglustunde juures sellise "õppetunniga" nõus. Pealegi pole see kuidagi kliendi süü, et EE alles kolm aastat hiljem kontrollimas käis. Kas siis, kui nad oleks suvatsenud seitsme aasta pärast tulla, oleks võid veel kordi rohkem küsida? See pole ju normaalne.

Comment

Kui seadus ütleb, et plommide eemaldamine = elektrienergia omavoliline tarbimine siis sellega ongi vargus tõestatud ning käiku läheb arvutusvalem, meeldib see siis kellelegi või mitte. Ja seadus ütleb veel, et
                          Kood:
                          [FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#595959]Arvestus tehakse alates elektrienergia ostu-müügilepingu sõlmimise või arvestussüsteemi eelmise tehnilise kontrollimise päevast, kuid mitte üle kahe aasta tagasiulatuvalt. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
                          Vene ajal oli max 3 aastat.

Comment

Ja mina oma rumala arvutusega sain, et 17000.- oleks ainult 100 päeva täie_rauaga_varastamine (3*16A, 1,4kr/kWh).
                            Erilahendused.
                            PS või mail.

Comment

Vaatsin, et uuem kiri ütleb, et kehtib kuni 1 aastane periood. Kas seegi kõige õigem on, eks neid seadusi pidevalt muudetakse? Kui just endal vaja pole, ega siis ei viitsi otsida küll.
                              Aga oleks sealt plommideta peakaitse juurest maast leitud otstest eemaldatud isolatsiooniga kaabel, mis viib teise tuppa elektroodkatla juurde, siis oleks ilmselt tunduvalt ümmargusema summa saanud.

Comment

Kui seadus ütleb, et plommide eemaldamine = elektrienergia omavoliline tarbimine siis sellega ongi vargus tõestatud ning käiku läheb arvutusvalem, meeldib see siis kellelegi või mitte. Ja seadus ütleb veel, et
                                Kood:
                                [FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#595959]Arvestus tehakse alates elektrienergia ostu-müügilepingu sõlmimise või arvestussüsteemi eelmise tehnilise kontrollimise päevast, kuid mitte üle kahe aasta tagasiulatuvalt. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
                                Vene ajal oli max 3 aastat.
                                Mina väidan, et eile õhtul mina käisin ja kontrollisin ja kõik plommid olid oma kohapeal. Mis nüüd siis saab? Ühe sõna teise sõna vastu. Lisaks väidan veel, et seisime elektrikilbi kõrval koos naise ja ämmaga ja kõik koos ohkasime, et näe õnneks on meil kõik korras ja meil pole mitte midagi karta.

Sellega tahan öelda et ei ole sind nii lihtne vargaks tembeldada kui sa seda ise ei lase.

Comment

Working...
                                X